ilias Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 K_PAT ο τρόπος όπλισης που πρότεινε ο Pappos και που σχολίασα εγώ, έχει να κάνει με όπλιση τοιχίου από την αρχή και όχι για την περίπτωση υφισταμένου στο οποίο θέλουμε να επέμβουμε όπως στην περίπτωση που παρέθεσε ο nik. Σε τέτοια λοιπόν περίπτωση διάβασε τα σχόλια του paktomenos που νομίζω ότι προσεγγίζει πολύ καλά το θέμα.
nik Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Λοιπόν καλές οι προτάσεις παιδιά.Το ψάχνω γενικά και κοιτάω μία λύση σαν του Paktomenos.Χάρη στο πρόγραμμα σου τι είναι τα (μήκος 1ου - 2ου τμήματος τοιχείου) ?Πως τα χωρίζει οριζόντια ή κατακόρυφα?Δηλαδή το μήκος του κάθε τμήματος είναι (2,5 - 1,30)/2 ή είναι 2,50?Αν έχεις το σχήμα της εφαρμογής στείλε το με p.m.
K_PAT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 ilias ευχαριστώ για την διευκρίνηση
kvasil Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Στην περίπτωσή σου, όπου το τοιχίο αναλαμβάνει ως ποσοστό ~35% της συνολικής τέμνουσας βάσης, θα άξιζε να επανα - επιλυθεί το κτίριο λαμβάνοντας υπόψη και την μειωμένη δυσκαμψία λόγω του ανοίγματος. Φοβάμαι ότι αυτό θα επηρεάσει και τα γειτονικά υποστυλώματα αφού θα προκύψει ανακατανομή της έντασης. όσο για την όπλιση μιας τέτοιας επέμβασης συμφωνώ με τους συναδέλφους για ανάλυση του τοιχίου με πεπερασμένα. με την ανάλυση αυτή θα δεις τελικά που και πόσο "υποφέρει". Σε παρόμοιες επιλύσεις έχω παρατηρήσει ότι η όπλιση του "ανοίγματος" με βάση τον ΕΚΩΣ ικανοποιείται γενικά για μικρών διαστάσεων ανοίγματα. Για μεγαλύτερα ανοίγματα οι απαιτήσεις είναι πολλαπλάσιες. τώρα σε περιπτώσεις υφιστάμενων τοιχίων όπου απαιτείται η διάνοιξη ανοίγματος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. ευτυχώς που υπάρχουν και τα σύνθετα υλικά (ανθρακουφάσματα, ανθρακονήματα κλπ) και μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας σχετικά ανώδυνα για την κατασκευή. θέλει προσοχή και έλεγχο όλων των στοιχείων με επανεπίλυση του φορέα.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 ... στο πρόγραμμα σου τι είναι τα (μήκος 1ου - 2ου τμήματος τοιχείου) ?Πως τα χωρίζει οριζόντια ή κατακόρυφα?Δηλαδή το μήκος του κάθε τμήματος είναι (2,5 - 1,30)/2 ή είναι 2,50?Αν έχεις το σχήμα της εφαρμογής στείλε το με p.m. Η σειρά των ανοιγμάτων δημιουργεί δύο συζευγμένα τοιχώματα. Στην περίπτωσή σου έχεις: Ολικό μήκος τοιχώματος = 2,50μ Πλάτος ανοίγματος = 1,30μ Το άνοιγμα είναι κεντραρισμένο. Άρα: Μήκος 1ου τοιχώματος = μήκος 2ου τοιχώματος = (2,50-1,30)/2 = 0,60μ Χωρισμός οριζόντια. Για περισσότερα μπορείς να ανατρέξεις στο σύγγραμμα που αναφέρω στο Excel.
ppetros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2008 Χάρη, μπορείς να ανεβάσεις κάπου όλο το άρθρο βάση του οποίου έκανες το xls?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Είναι αρκετές σελίδες και πρέπει να τις σκανάρω. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει το άρθρο στη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ. Όπως γράφω και στο Excel πρέπει να κοιτάξει για: Τεχνικά Χρονικά Ιουλ.-Σεπ. 1985 (σελ.37-42) άρθρο του Κ.Α.Συρμακέζη, επ. καθηγητή Ε.Μ.Π.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα