Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.Συντάσσω ένα τοπογραφικό διάγραμμα σε όριο οικισμού και συμβαίνει το εξής. Αν λάβω υπόψην τα ονόματα που οριοθετούν τον οικισμό τότε κομμάτι του γηπέδου βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού. Εντοπίζονάς το στο χάρτη φαίνεται να είναι όλο εκτός του οικισμού.Με άλλα λόγια δεν ταιράζει η λεκτική περιγραφή της οριοθέτησης του οικισμού με το χάρτη. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτές τις πριπτώσεις. Ισχύει το λεκτικό ή χάρτης? Υπάρχει κάποια απόφαση σχετικά με αυτό?Στην πολεοδομία και στο δήμο που ρώτησα δεν παίρνω σαφή απάντηση. Ευχαριστώ

 

 

Παρακαλώ όπως αναγράψεις την ειδικότητά σου στο προφίλ.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Δημοσιεύτηκε

Είναι συνηθισμένο το πρόβλημα που αναφέρεις. Υπερισχύει πάντα η λεκτική περιγραφή (από ό,τι ξέρω υπάρχει νομολογία που το διασφαλίζει).

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον dipi με την παρατήρηση για τις περιπτώσεις που έχει αναγραφεί λάθος όνομα ιδιοκτήτη σε όριο που βρίσκεται σε εμβανές κτίσμα ή όριο ιδιοκτησίας (κυρίως γωνία κτίσματος) όπου ισχύει το γραφικό (στην Εύβοια υπάρχει σχετικά αποφαση Νομάρχη) για να μην κάνουν λάστιχο τα όρια των οικισμών Αν και εγώ πιστεύω ότι τέτοια έγραφα δεν έχουν νομική ισχύ και περισσότερο αποτρέπουν το <τέντωμα> των ορίων

Δημοσιεύτηκε

Επειδή είχα και εγώ αντίστοιχη περίπτωση πριν λίγο καιρό, έχω να πω ότι ισχύουν αυτά που λένε οι συνάδελφοι παραπάνω για τη νομολογία και το σκεπτικό. Και εμένα έτσι το δέχθηκε η πολεοδομία. Όμως εάν στην πολεοδομία και το δήμο που ρώτησες δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, με τη νομολογία και το σκεπτικό δεν θα τους πείσεις. Οπότε η πιο σωστή διαδικασία νομίζω είναι αυτή που φαίνεται στο απόσπασμα του ΦΕΚ που επισυνάπτω: Απόφαση Νομάρχη, ύστερα από γνώμη ΣΧΟΠ.

από ΦΕΚ ΑΑΠ 374_2009.zip

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Στην περιοχή μου, η Πολεοδομία αναγνωρίζει το πρόβλημα (δεν είναι μάλιστα σπάνιο) και προσπαθεί να δώσει λύση. Τώρα, αν θέλεις να είσαι κατοχυρωμένη, μπορείς να συντάξεις το τοπογραφικό σωστά (σύμφωνα με το λεκτικό) και να υποβάλλεις για θεώρηση όρων δόμησης. Σε περίπτωση που η τοπική Πολεοδομία δεν κάνει θεώρηση, βάλε ένα φάκελο προέγκρισης Ο.Α. Είναι απλό (ουσιαστικά τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης με ένα δήθεν τετράγωνο ισόγειο κτίσμα μέσα, ίσως και σχηματική τομή, ρώτα τους, μόνο δες μην απαιτεί νόμιμες αμοιβές πέραν του τοπογραφικού), δεν είναι δεσμευτικό και αναγκάζει την Πολεοδομία να σου απαντήσει καταρχήν για την οικοδομησιμότητα και άρα για το αν είναι δεκτά-σωστά τα όρια που δείχνεις. Βολεύει και σε καλύπτει απόλυτα.

Σε περίπτωση που το πρόβλημα που δημιουργείται είναι σοβαρό (αλλαγή σε μεγάλη έκταση κλπ), μπορεί να σου απαντήσουν ότι πρόκειται περί "προδήλου σφάλματος" και να παραπέμψουν σε διόρθωση των ορίων. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα δώσεις λύση, όμως, και θα είσαι καλυμμένη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.