TomA Δημοσιεύτηκε May 4, 2008 at 08:21 μμ Δημοσιεύτηκε May 4, 2008 at 08:21 μμ Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα την βοήθεια σας, αν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα για μελέτη φωτοβολταϊκών? Thanks. *Πολύ καλή δουλειά εδώ μέσα στο forum (σήμερα το ανακάλυψα)
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε May 4, 2008 at 08:37 μμ Δημοσιεύτηκε May 4, 2008 at 08:37 μμ Καλησπέρα Fogell Ringtones, καλώς ήρθες στο forum και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον υπ' αριθμό 3 κανόνα όπου αναφέρεται ότι τα greeklish απαγορεύονται. Ευχαριστώ.
TomA Δημοσιεύτηκε May 5, 2008 at 06:08 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 5, 2008 at 06:08 πμ Ούπς, λάθος μου!! Δεν τους διάβασα τους κανόνες!! Sorry!!
mantzaras Δημοσιεύτηκε May 10, 2008 at 10:32 πμ Δημοσιεύτηκε May 10, 2008 at 10:32 πμ Το πιο γνωστό πρόγραμμα είναι το PVsyst αλλά θέλει άδεια. Το βασικότερο σε τέτοιο πρόγραμμα είναι τα ηλιακά και θερμοκρασιακά δεδομένα τα οποία υπάρχουν σε βάσεις κλιματολογικές. Μετά είναι η λειτουργία panels και inverter τα οποία είναι από τους κατασκευαστές και επειδή μιλάμε για μια ταχύτατα ανερχόμενη αγορά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν συχνά. Για αυτό καλύτερο είναι να μπεις σε site κατασκευαστών inverter σχεδόν όλοι διαθέτουν free προγράμματα διαστασιολόγησης (SMA, fronius, mastervolt κλπ). Αλλά και η προσωμοίωση είναι απλή μπορείς να την κάνεις και μόνος σου σε excel
TomA Δημοσιεύτηκε May 10, 2008 at 07:04 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 10, 2008 at 07:04 μμ Thanks Man. Θα το ψάξω. Το γνωρίζω ότι αλλάζουν συνέχεια τα χαρακτηριστικά απλά μια εταιρία που κατασκεύαζει τέτοιο πρόγραμμα υποθέτω πρέπει να σε υποστηρίζει συνέχεια με Updates!! Τεσπά, Thanks για την απάντηση!!
el_eng Δημοσιεύτηκε March 10, 2010 at 11:47 μμ Δημοσιεύτηκε March 10, 2010 at 11:47 μμ Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ κάποιος που έχει ασχοληθεί με το λογισμικό pvsyst να μου πει γιατι δεν μπορω να αλλάξω το file_name των inverters και πάνελ τα οποία έχω χρησιμοποιήσει. Και πώς μπορώ να το κάνω? Το αλλάζω, τα δέχεται και όταν κάνω τα projects load πάλι τα εμφανίζει με το όνομα που είχαν πριν τα αλλάξω.Ευχαριστώ. Ή γενικά αν κάποιοσ έχει manual για το pvsyst????
Ironkirk Δημοσιεύτηκε March 12, 2010 at 10:02 πμ Δημοσιεύτηκε March 12, 2010 at 10:02 πμ Καλημέρα. Από όσους έχουν ασχοληθεί με μελέτες φ/β ποιο πρόγραμμα θα επιλέγατε για να κάνετε μια μελέτη? Μιλάω για προγράμματα όπως Pvcalc, Pvsyst, Pvsol και άλλα. Ευχαριστώ
derme Δημοσιεύτηκε April 20, 2010 at 05:33 πμ Δημοσιεύτηκε April 20, 2010 at 05:33 πμ Γεια σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα για φωτοβολταϊκα και είναι ευχαριστημένος? Ευχαριστώ πολύ
Νικολάκης Δημοσιεύτηκε May 11, 2010 at 10:57 πμ Δημοσιεύτηκε May 11, 2010 at 10:57 πμ Καλησπερα Δες αν μπορείς να βρείς το Sunny Design. Είναι πολύ καλο για τον υπολογισμό Φ/Β συστημάτων και το πιο σημαντικό είναι οτι κάνει έλεγχο συμβοτότητας του inverter με τα panel.
civil2000 Δημοσιεύτηκε May 17, 2010 at 12:37 μμ Δημοσιεύτηκε May 17, 2010 at 12:37 μμ Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για πώληση αυτού στη Δ.Ε.Η. στην περιοχή των Ιωαννίνων. Μπορείτε να μου αναλύσετε χονδρικά το κοστολόγιο ( κόστος κτιριακών, κόστος εξοπλισμού, κόστος άδειας, απόσβεση με ή χωρίς δάνειο, διάρκεια αποπεράτωσης, κόστος συντήρησης, κόστος φύλαξης ) μιας τέτοιας επένδυσης, καλυπτόμενο από κάποια επιχορήγηση και σε ποιο ποσοστό; Επίσης σε τί φορολογία υπόκειται; Το οικόπεδο είναι 10 στρέμματα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα