Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή αλλαγής χρήσης pilotis σε γραφείο


Recommended Posts

Γεια σας έχω μία αλλαγή χρήσης τμήματος πύλωτης σε γραφείο. Ο προϋπολογισμός για τις αμοιβές υπολογίζεται εμβαδομετρικά ή πρέπει να πάω με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

γίνετε αυτό το πράγμα?

ποιο τμήμα τις πυλωτής είναι?

 

δηλαδή μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το (κλασσικό) τμήμα πάνω απο την πυλωτή που ενω έπρεπε να ειναι τρύπα γίνετε πλάκα??

 

κάποια νομοθεσία μπορείτε να δώσετε

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτό το τμήμα δεν έχει προσμετρηθεί στον ΣΔ τότε πας εμβαδομετρικά. Ειδάλλως με διαφορά αναλυτικών.

 

An ειναι pilotis, pilotis τοτε δεν εχει μπει στο ΣΔ...Αν εχει υπολοιπο κανεις κανονικα την αλλαγη χρησης....οι αμοιβες προκυπτουν απο τη διαφορα των δυο συμβατικων προυπολοσμων (χρηση γραφειο μειον χρηση pilotis)... Η διαφορα αυτη ειναι θετικη..Με αναλυτικο πας αν η διαφορα ήταν αρνητικη και πληρωνεσαι και αποτυπωση αρχιτεκτονικων...

 

 

Τι σημαινει διαφορα αναλυτικων προυπολογισμων???

Link to comment
Share on other sites

terry δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Περίπτωση: αλλαγή Η/Υ σε κατάστημα. Η διαφορά των 2 προϋπολογισμών προφανώς και είναι θετική. Επειδή όμως δεν είχε προσμετρηθεί στους χώρους κύριας χρήσης (άρα και στο ΣΔ) τότε υπολογίζεται κανονικά με εμβαδομέτρηση. Τουλάχιστον αυτά ζήτησε ο αρμόδιος υπάλληλος όταν πήγα να κάνω κάτι παρόμοιο. Διαφορά προϋπολογισμών μόνον όταν η αλλαγή γίνεται μεταξύ χώρων κύριας χρήσης. Αναγκάστηκα να αλλάξω και τον τίτλο από "αλλαγή χρήσης του Η/Υ σε κατάστημα" σε "Προσθήκη χώρου κύριας χρήσης με αλλαγή χρήσης του Η/Υ σε κατάστημα". Το μεγάλο πανηγύρι βέβαια έγινε με το ΙΚΑ...

 

Να σημειώσω βέβαια ότι κατά το γράμμα του νόμου ο υπάλληλος είχε δίκιο. Κατά το γράμμα όμως και όχι κατά το πνεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ίδια περίπτωση πήγε σαν προσθήκη (δεν είναι αλλαγή χρήσης) αφαιρώντας τον προυπολογισμός για τον Φ.Ο. (δλδλ ~ 25%-30% αναλόγως).

 

Δεν είναι αλλαγή χρήσης καθώς αυξάνονται τα μ2 της δόμησης. Αλλάζουν χαρακτηριστικά του κτιρίου σε νούμερα.

 

Κατανέμεται ο προυπολογισμός στις απαιτούμενες μελέτες.

 

Και για το ΙΚΑ του υπάρχει μείωση καθώς ο Φ.Ο. υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Περαιτέρω μείωση στο ΙΚΑ μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αφαίρεσης των δαπέδων. Πίνακας 3 με εισαφωγή μόνο των απολύτως απαραίτητων (τοιχοποϊίες-θυρόφυλλα-παράθυρα-επιχρίσματα-βαψίματα).

Link to comment
Share on other sites

Εγκύκλιος 8/90

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο

 

Άδεια για αλλαγή χρήσης

 

Οι Αμοιβές (μελετών και επιβλέψεων) και οι κρατήσεις υπολογίζονται πάνω στη διαφορά:

Του προϋπολογισμού του έργου με τη νέα χρήση στη χρονική περίοδο αίτησης της αλλαγής μείον τον προϋπολογισμό του έργου με την παλαιά χρήση στη χρονική περίοδο αίτησης της αλλαγής

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν δημιουργείται θετική διαφορά προϋπολογισμού ο μελετητής αμοίβεται με την αμοιβή αποτύπωσης.

Εάν παράλληλα γίνονται εργασίες διαρρύθμισης κ.λπ., υπολογίζονται αμοιβές και λοιπές κρατήσεις πάνω στον αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών αυτών.

 

Eγκύκλιος 57/90

6) Όταν σε υπάρχον κτίριο ο ελεύθερος υπόστυλος χώρος του ισογείου (PILOTIS) μετατρέπεται στο σύνολό του ή κατά τμήμα του σε κλειστό χώρο οποιασδήποτε χρήσης, ο προϋπολογισμός του χώρου αυτού υπολογίζεται με την τιμή μονάδας επιφανείας για την συγκεκριμένη χρήση και αφαιρείται από αυτόν η δαπάνη τού ήδη κατασκευασμένου φέροντος οργανισμού. Δεδομένου ότι η δαπάνη τού φέροντος οργανισμού λαμβάνεται ίση με το 30% του ολικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός για τον υπολογισμό εισφορών στο υπ΄όψιν έργο είναι ίσος με το 70% του ολικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.