Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια από κοινότητα σε οικισμό κάτω των 2000 κατ


Recommended Posts

Μπορεί σε οικισμό κάτω των 2000 κατ σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε να βγει άδεια για αγροτική αποθήκη 40τμ από την κοινότητα?

Συγκεκριμένα ο πελάτης πρέπει να κατασκευάσει σπίτι εντός πενταετίας αλλά από το Δήμο τον είπανε ότι και αγροτική αποθήκη να κάνει γίνεται. Από ότι καταλαβαίνετε θέλει να κάνει ότι πιο φθηνό γίνεται για να κρατήσει το οικόπεδο και να μην του το πάρουνε μετά από μια πενταετία.

Πως υπολογίζεται η αμοιβή μηχανικού στη συγκεκριμένη περίπτωση και πόσο περίπου κοστίζει?

Link to comment
Share on other sites

Σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκουν και που δεν είναι έδρες δήμων μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για αποθήκη μέχρι 50τ.μ. καθώς και άδεια αποχωρητηρίου μέχρι 10τ.μ.. Την άδεια μπορεί να την διεκπαιρεώσει μόνος του ο οικοπεδούχος μόνο στην περίπτωση που ο Φ.Ο. είναι τοιχοποιία ειδάλλως θα πρέπει να προσκομίσει στη Δημοτική Αρχή και στατική μελέτη υπογεγραμμένη από μηχανικό. Τώρα για την περίπτωση της αμοιβής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμμένο με την έννοια ότι δεν απαιτούνται κατατεθειμένες αμοιβές για την έκδοση δημοτικής άδειας. Αν υπολογίσεις τις αμοιβές με βάση το πρόγραμμα θα διαπιστώσεις ότι λόγω του μικρού σε εμβαδόν κτίσματος υπολογίζεται η κατ' αποκοπήν ελάχιστη αμοιβή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.