Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σ' όλους!

Δεδομένου οτι είμαι νέο μέλος και δεν "μπήκα" εγκαίρως στη σελίδα, δεν είδα την απορία σου mikepad.Αν συνεχίζεις να την έχεις, πες το γιατί σου έχω την απάντηση, για την επαγωγή κληρονομιάς και την εισγορά σε γη.

Δημοσιεύτηκε

Σαλονικια, καλο ειναι να δωθει η απαντηση ουτως ή αλλως.. Αυριο θα προκυψει παρομοια ερωτηση.. Ας εχει απαντηθει..

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σ’ όλους! Για κάποιο λόγο (μάλλον κάτι δεν κάνω σωστά) τα μηνύματά μου δεν εμφανίζονται (νέο μέλος γαρ και έτι ανημέρωτο για τη χρήση).Τέλος πάντων.

Κατά την άποψή μου, το εδάφιο 5 της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του ν. 13337, -όπως προστέθηκε με την παρ.7 του άρθρου 27 του ν. 2831/00- θα ίσχυε ΑΝ ο πατέρας δεν είχε μεταβιβάσει το ακίνητο στον γιό του με γονική παροχή. Δηλαδή αν ο γιός το κληρονομούσε από τον πατέρα του (εξ αδιαθέτου ή με διαθήκη) και στη συνέχεια οι σημερινοί κληρονόμοι του γιού (σύζυγος και παιδιά) θα το είχαν από επαγωγή κληρονομιάς (υπενθυμίζω ότι ανεξάρτητα του χρόνου στον οποίο συντάσσεται η αποδοχή κληρονομιάς, αυτή (η αποδοχή) αναφέρεται στον χρόνο θανάτου του κληρονομούμενου και επομένως δεν θα είχε καμία σημασία αν είχαν ολοκληρώσει την αποδοχή και την είχαν μεταγράψει στο οικείο υποθηκοφυλακείο), εκτός αν αποποιούνταν την κληρονομιά (εντός του χρονικού διαστήματος που θέτει ο νόμος, από του θανάτου του κληρονομούμενου) ή αν είχε αρθεί η επαγωγή πριν τον θάνατο του κληρονομούμενου (π.χ. προγενέστερη αποκλήρωσή τους). Τότε και μόνο τότε θα υπολογιζόταν η εισφορά σε γη στα ιδανικά μερίδια του κάθε συνιδιοκτήτη (γυναίκα και παιδιά), δεδομένου ότι η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε ΠΡΙΝ το θάνατο του γιού.

ΤΩΡΑ όμως, στην περίπτωσή μας, έγινε κανονική συμβολαιογραφική Πράξη μεταβίβασης από τον πατέρα στον γιό και ΔΕΝ ισχύει η εξαίρεση. Διαφοτ=ρετικήγ προσέγγιση τη συζητάμε. Ελπίζω να βοήθησα.Γειά!

 

---------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ :Διορθώνω το ΠΡΙΝ με το ΜΕΤΑ (ή κεκτημένη ταχύτητα οδηγεί σε λάθη)

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Το μόνο που δεν μας είπε ο φίλος που έθεσε το θέμα είναι αν αφορά δεύτερη κατοικία

ή πρώτη κατοικία. άνοιξα ένα νέο θέμα για την επαγωγή κληρονομιάς και θεωρώ ότι

στις περιοχές δεύτερης κατοικίας δεν ίσχύουν οι διατάξεις της.

http://www.michanikos.gr/topic/31407-%ce%95%ce%b9%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b3%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87/?do=findComment&comment=490930

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.