Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα στη Β Ζώνη Υμηττού


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, εξαιρετικό forum, με τεραστιο όγκο πληροφοριών.

 

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση της οποίας η απάντηση ίσως φανεί τετριμμένη, απλά για μένα δεν είναι προφανής. Σύμφωνα με το νεο σχεδιο ΠΔ που κατατεθηκε από το ΥΠΕΚΑ για δημόσια διαβούλευση, στην παλαι ποτέ Β Ζωνη προστασιας Υμηττού, δεν αλλάζουν μεν οι χρήσεις, αλλά καθιερώνεται αρτιότητα 40 στρεμμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

 

"Ζώνη Β – Περιφερειακή ζώνη προστασίας: Επιτρέπεται η εκπαίδευση, η γεωργία και η υπαίθρια αναψυχή, όπως ορίζεται από την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Επιτρέπεται επίσης η ανέγερση και λειτουργία ενός (1) κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης ανά δήμο, στις ανατολικές υπώρειες του Υμηττού. Ως ελάχιστο εμβαδόν αρτιότητας ορίζονται τα 40 στρέμματα, μέγιστος συντελεστής δόμησης το 0,2 και ποσοστό κάλυψης το 15%."

 

Αυτο που διαβαζω χωρις ιδιαιτερες γνωσεις, αλλα με χρηση κοινης λογικής, μου λέει ότι πλέον, για να χτίσει κάποιος, ακόμα και αν η χρήση εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να κατέχει κατ' ελάχιστον 40 στρεμματα σε ενα ακεραιο οικοπεδο. Σωστά; Ή το παραπάνω όριο έχει να κάνει με την κατάτμηση και όχι την οικοδομησιμότητα, άρα δεν αφορα τις ηδη υπαρχουσες ιδιοκτησίες; Είμαι μακριά από το αντικείμενο και έχω μπερδευτει με διαφορες γνωμες.

 

Οποιαδηποτε βοήθεια θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Mε την παραπάνω διατύπωση πλέον χρειάζονται 40 στρέμματα για όλα τα γήπεδα ασχέτως χρόνου δημιουργίας.

 

Για να μην θίγονται υφιστάμενες ιδιοκτησίες θα έπρεπε να υπήρχε και μια φράση του τύπου "κατά παρέκκλιση των ανωτέρω διατάξεων θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα τα οποία είχαν εμβαδόν Χ m2 πριν από την δημοσίευση του δ/τος "

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα υπάρξει ύπαρξη παρέκκλισης στην τελική μορφή (όταν και εάν) του διατάγματος. Αλήθεια, πότε τέθηκε τέτοιο θέμα προς διαβούλευση? Ιδέα δεν είχα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.