Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου κατα παρέκλιση οικοδομήσιμο


Recommended Posts

Καλησπερα....

 

Εχω μια περίπτωση με αγροτεμαχιο το οποιο εφαπτεται σε δημοτικη οδο, ειναι 1493 τ.μ. αλλα ειναι τριγωνικου σχηματος.....

 

Θελω να ρωτησω ποιο να θεωρησω το ελαχιστο βαθος του τεμαχιου ωστε να δω αν μπαινει σε καποια παρεκλιση?

Η μια πλευρα εχει 39 μετρα βαθος..... η αλλη λογω του οτι ειναι τριγωνο ειναι ουσιαστικα 0 μετρα μιας και κλεινει στον δρομο. Το αγροτεμαχιο εχει 76 μετρα πρόσωπο.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Λοιπον, αρχιζω να ξεδιπλωνω τη σκεψη μου μπας και βγει ακρη....

 

Καταρχας περιμενω το συμβολαιο του ιδιοκτητη για να δω απο ποτε υφισταται το τεμαχιο.

Λογω του οτι το μεγαλυτερο βαθος του ειναι 37 μετρα μπορει να μπει στην παρεκκλιση του 64' αλλα και του 62'.

 

Στο θεμα του ελαχιστου βαθους και λογω του οτι ειναι τριγωνικο τεμαχιο διαβαζοντας στο φορουμ καταλαβα οτι αν υπαρχει κομματι του οπου το βαθος και το προσωπο του καλυπτει τις παρεκκλισεις τοτε δεν υπαρχει προβλημα..... διορθωστε αν εχω λαθος....

 

Δηλαδη.... μιας κι εχω προσωπο 76 μετρα μπορω να εχω κομματι με προσωπο 10 μετρων το οποιο να εχει ελαχιστο βαθος τα 15 μετρα... οποτε ειναι κατα παρεκκλιση αρτιο και οικοδομησιμο ολο το τεμαχιο.... παλι διορθωστε αν κανω λαθος....

 

Τωρα μπαινοντας στο θεμα πλαγια, μπροστα και πισω ορια που πρεπει να αφησουμε, βλεπω οτι αν το τεμαχιο ειναι προ του 62' τοτε θελω 15 μετρα απο αξονα δρομου, 15 μετρα απο πλαγια λογω του οτι το προσωπο μου ειναι μεγαλυτερο απο 20 μετρα και αν πουμε οτι εχω 37 μετρα βαθος τοτε 15 μετρα απο πισω.

 

Ομως αν παμε ετσι δε μενει τιποτα....!!!!!

 

Και κανω και την τελευταια σκεψη.....

 

Με τη βοηθεια του GrTopo βρηκα αποσπασμα της εγκυκλιου 35/88 (δεν την βρηκα ολη... αλλα ουτε και την 33/00.... αν μπορει καποιος ας μου πει που μπορω να τις βρω) οπου λεει οτι σε τριγωνικα τεμαχια με προσωπο μεγαλυτερο απο 20 μετρα και υφισταμενα του 62' μπορουν οι πλαγιες αποστασεις να κατεβαινουν στα 2,5 μετρα.....

 

Τα φωτα σας παρακαλω..... εχω πηξειιιιιιι.....!!!!!!

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Μια φορά που αντιμετώπισα τέτοιο ζήτημα η οπίσθια απόσταση άλλαζε ανάλογα με το πλάτος που είχε στο κάθε σημείο το ακίνητο.Δηλαδή είχα οπίσθια απόσταση και 15 μέτρα και 5 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Για το ελάχιστο βάθος στα εκτός σχεδίου αρκεί να υπάρχει σε ένα σημείο.

Δες και εδώ

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=12971

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω apoul....

 

Οποτε σιγουρεψαμε οτι μπορει να μπει στις παρεκκλισεις με το ελαχιστο βαθος.

 

Το θεμα τωρα ειναι τι γινετε με τα πλαγια και πισω ορια για να δουμε αν εγγραφεται κτηριο τελικα.

 

Το τοπογραφικο παει για συμβολαια και οχι για αδεια αλλα θα ηθελα να ενημερωσω τον ιδιοκτητη για καθε θεμα.

 

Αλλη μια ερωτηση ειναι αν το τεμαχιο τελικα ειναι κατα παρεκκλιση αρτιο και οικοδομησιμο αλλα στην ουσια δεν μπορει να μπει κτηριο μεσα λογω τον αποστασεων απο τα ορια τι αναφερω στην δηλωση στο τοπογραφικο? Πρεπει να κανω αναφορα και για το κτηριο που μπορει καποια στιγμη να κτισει, ή απλα αναφερω οτι το αγροτεμαχιο ειναι κατα παρέκκλιση αρτιο και οικοδομησιμο και δεν κανω αναφερω στα υπολοιπα?

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά τα πλάγια όρια , δες και την εγκ. 145/5-11-86 ΥΠΕΧΩΔΕ Γ4/β με αρ.πρωτ. 77041/14321 όπου αναφέρει ότι σαν πρόσωπο του γηπέδου για τον έλεγχο των πλαγίων αποστάσεων μπορεί να ληφθεί η διάστασή του στη θέση όπου υποχρεωτικά από άλλες διατάξεις τοποθετείται το κτίριο.

 

Αν τελικά λόγω αποστάσεων από τα όρια δεν μπαίνει κανένα κτίριο με τίποτα , τότε στην δήλωση γράψε άρτιο κατά παρέκκλιση αλλά μη οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.