Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση σοφίτας (πολύτεκνοι)


daisy_d

Recommended Posts

Σε οικοδομή που ήδη υπάρχει βγάλαμε άδεια για να φτιάξουμε σκεπή. Την κάναμε όμως υπερυψωμένη (σοφίτα) και τώρα προσπαθούμε να τη νομιμοποιήσουμε. Μας είπαν ότι υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι οι πολύτεκνοι μπορούν να χτίσουν σε προϋπάρχουσα οικοδομή επιπλέον κάποια τετραγωνικά για κάθε παιδί. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ο νόμος αυτός και που θα μπορούσα να τον βρω;

Επειδή το θέμα επείγει οποιαδήποτε απάντηση είναι πολύ χρήσιμη…

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να δίνει την δυνατότητα επιπλέον τετραγωνικών λόγω παιδιών κλπ. Η δόμηση είναι όση ακριβώς αναφέρεται στο ΦΕΚ του σχεδίου πόλεως και ισχύει για όλους. Το βεβαιώνω και ως ιδιώτης καθώς είμαι εν δυνάμει πολύτεκνος (σε 4 μήνες...).

 

Κατά δεύτερον, αν η σοφίτα έχει γίνει σε παλιά οικοδόμή και είναι εντός νομίμου όγκου και ...και ...και...

...ίσως μπορεί να νομιμοποιηθεί με τον παρόντα νόμο.

 

Επειδή όμως, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, σας προτείνω να απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικό, να του θέσετε όλα τα δεδομένα και ότι άλλο σας ζητήσει αυτός ώστε να σας πει πως θα κινηθείτε και αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα επιπλέον τετραγωνικά ανά παιδί ισχύει με νόμο και υπάρχει και μέσα στο forum αυτό αλλά δε μας καλύπτει γιατί το κτίσμα είναι άνω των 240 τμ.

 

Δυστυχώς ο νέος νόμος δεν μας καλύπτει. Υπάρχουν όμως και νόμοι οι οποίοι δεν είναι γνωστοί σε πολλούς αλλά υπάρχουν. Έχουμε απευθυνθεί ήδη σε μηχανικό για να ψάξει το θέμα, όμως αποφάσισα να απευθυνθώ και σε σας για επιπλέον βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

...Υπάρχουν όμως και νόμοι οι οποίοι δεν είναι γνωστοί σε πολλούς αλλά υπάρχουν...

 

Καλή τύχη στην αναζήτησή σας. Αν και δε θα έπαιζα τζόκερ στην περίπτωσή σας...

 

υγ. και αν επιτρέπεται, πόσα παιδιά έχετε και δε σας φτάνουν τα 240 τετραγωνικά?

Link to comment
Share on other sites

Εμμμ, τότε ο νόμος περί "οικογενειακής στέγης" σας αφορά μόνο αν στα υπόλοιπα διαμερίσματα κατοικούν τα άτομα που αναφέρονται στα δικαιολογητικά με τα οποία δόθηκε η δυνατότητα επιπλέον δόμησης. Και μιλάμε βασικά για συγγενείς α΄ βαθμού.

 

Αν έχετε αγοράσει διαμέρισμα "στο άσχετο" θα σας έλεγα να μη χάνετε το χρόνο σας.

 

υγ1. ακόμη και αν η οικοδομή χτίστηκε με "οικογενειακή στέγη" πάλι θεωρώ ότι χάνετε το χρόνο σας (αν και καλώς, από μια άποψη, ψάχνετε).

υγ2. στην περίπτωση, πληροφοριακά αυτό, που μια οικοδομή έχει χτιστεί με "οικογενειακή στέγη" και μετά την πουλάνε αριστερά-δεξιά σε άλλα πρόσωπα μετατρέπεται αυτόματα σε αυθαίρετη.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο σε όλες σας τις επισυμάνσεις. Γι'αυτό και ψάχνουμε ένα νόμο ο οποίος ρυθμίζει τα θέματα αυτά ειδικά για τους πολύτεκνους. Μας είπαν ότι υπάρχει και γι'αυτό ψάχνουμε.

Η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει τελευταία και αν αν υπάρχει έστω και η παραμικρή, να την εξαντλήσουμε και αυτή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.