Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακοτεχνίες κατά τη σκυροδέτηση φέροντα οργανισμού κτηρίου


 

Recommended Posts

Με τις υγίες σου να του πείς. Εγω δεν καταλαβαίνω πως για να δώσει 20 χιλιάρικα σε αμάξι το κοιτάς απο πάνω απο κάτω μου θες και test drive πας και στον μηχανικό να στο βάλει στον εγκέφαλο ενω αγοράζεις σπίτι 500Κ στα τυφλά. Ασε που και οι μεσίτες το έχουν μυριστεί και λένε παλιά τα έκαναν πιο γερά. Εχει φάει σεισμούς !!!! με το κουτάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 240
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπερα συνάδελφοι.Θα ηθελα την γνωμη σας για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή μετά την σκυροδέτηση του υπογείου.Μετά την αφαίρεση των καλουπιών εμφανίστηκαν στο μπετόν σε κάποια σημεία στα τοιχέια σε ύψος 80 εκ. από την πλάκα του υπογείου(ραντιέ) φωλιες από τις οποίες ύστερα από δοκίμή για την εισροή υδάτων παρατηρηθηκε οτι το νερο διαπερνά το τοιχείο λόγω αυτού του φαινομένου σπηλάιωσης.Το μπετόν στην φάση της σκυροδέτησης ερχόταν πολυ σφιχτό και ενώ ζητηθηκε να ειναι πιο ρευστο τελικα δεν έφτασε ποτε.Τι πιστεύετε οτι έφταιξε στην όλη κατάσταση.?Ο μάστορας δονησε το μπετον όσο χρειαζοταν το οποίο επεσε σε 4 στρώματα αλλά ουσιαστικα απο το αποτέλεσμα φαινεται οτι δεν έχει κολήσει η μια στρώση με την άλλη στο σημείο των 80 εκ που παρεπιπτόντως ειναι εμφανές περιμετρικά σε όλο το κτίριο.Οι ιδιοκτήτες αναζητούν ευθύνες και η εταιρία του μπετόν αρνείται καθε ευθυνη.

Ερώτηση : υπάρχει κάποια λύση μόνωσης-στεγάνωσης-υγρομόνωσης για το πρόβλημα που έχει προκύψει που να προσφέρει την επιθυμητη στεγάνωση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε γνώμη και σχολιό σας.

Link to comment
Share on other sites

Το δελτίο παραγγελίας του σκυροδέματος τί έγραφε και αντίστοιχα τι έγραφε το Δ.Α. ; Ποιότητα σκυροδέματος; Κάθιση; Μπήκε ρευστοποιητής και ποιός; Δοκίμια πήρατε; Ηταν ο μηχανικός παρών στο έργο; Τα συμφωνητικά με τον εργολάβο τι αναφέρουν για περιπτώσεις κακοτεχνιών; Φωτογραφίες υπάρχουν να δούμε;

 

Λύσεις υπάρχουν πολλές για τη στεγάνωση-μόνωση κλπ όπως και για την ενδεχόμενη διάβρωση του οπλισμού. Το θέμα είναι ποιος την πληρώνει.

Link to comment
Share on other sites

- Ο μάστορας δεν δόνησε όσο χρειαζόταν. Είναι αδιανόητο ένα αντλήσιμο σκυρόδεμα να μην συμπυκνωθεί σωστά. (προσωπικά, έχω ρίξει 20άρια τοιχεία υπογείου με κατηγορία S1, με δύο σχάρες Φ10/20)

- Η εταιρία φταίει αν δεν εκτέλεσε καλά την παραγγελία, όπως και αυτός που παρέλαβε την λάθος παραγγελία.

- Σε τέτοιες περιπτώσεις η ευθύνη σπάνια εστιάζεται σε ένα άτομο, συνήθως δεν αφορά σχεδόν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

 

Οι ιδιοκτήτες να σταματήσουν να αναζητούν ευθύνες και να κοιτάξουν την δουλειά τους. Δεν γίνεται ο κάθε άσχετος να ξυπνάει ένα πρωί και να κάνει τον διαχειριστή ενός οικοδομικού έργου. Κακομάθανε πολύ, και νομίζουνε ότι μπορούν να κάνουν παντού κουμάντο, να τα παζαρεύουν όλα και να έχουν και την πίτα ολόκληρη. Έξω οι ιδιοκτήτες από το έργο. Δεν είναι ο ιδιοκτήτης μέρος του μηχανισμού παραγωγής. Αν πάλι δεν υπάρχει κατασκευαστής, και την εργολαβία την τρέχει ο ιδιοκτήτης, καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι εργολάβοι έχουν και ζημίες όταν κατασκευάζουν...

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η μια βαρελα απο την προηγουμενη κανει 1.5 ωρα να ερθει, οσο και να δονησεις τιποτα δεν θα κανεις.

 

Αλεξη, χωρις καμια ειρωνεια, ποσες βαρελες εχεις γυρισει πισω??

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Αλεξη, χωρις καμια ειρωνεια, ποσες βαρελες εχεις γυρισει πισω??

 

Μία.

Κι αν αναφέρεσαι σε όσα είπα περί ευθύνης, έχω και αρκετές παρτίδες που στα δοκίμια δεν έπιασαν την κατηγορία...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι το 2012 θα πρέπει να κοιτάξουμε το αυτοσυμπυκνούμενο ή τουλάχιστον τύπου αυτοσυμπυκνούμενου (βάση προσμίκτων). Το έχτρα κόστος των 20Ε/μ3 για το αυτοσυμπυκνούμενο δεν είναι τραγικό. Και please σταματήστε το 20/25 please. Τι σας χαλάει το 30/37?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι δοκιμές κάθισης είναι υποχρεωτικές κατά την παραλαβή του σκυροδέματος

προκειμένου να ελέγχουμε αν η εργασιμότητα του μπετόν συμβαδίζει με την κατηγορία κάθισης που αναγράφεται στο Δ.Α.?

 

Η άλλη παράμετρος είναι και πόση ώρα πέρασε από το mixer μέχρι την σκάφη της πρέσσας.

 

@fotinoula

Στην σέσουλα πως κυλούσε το μπετό? Μπάλες μπάλες? Υπάρχουν φορές που η αναγραφόμενη κατηγορία κάθισης δεν συμβαδίζει με την εργασιμότητα που διαπιστώνεις επί τόπου

Στα δοκίμια που πήρες πως δονούταν?

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι να αναφέρει ο ΚΤΣ υποχρεωτικό έλεγχο κάθισης αλλά παρ' όλα αυτά είναι για το δικό μας καλό να κάνουμε την δοκιμή. Δεν είναι και τίποτα ούτως ή άλλως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.