Skeptikos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Ειλικρινά μήπως υπερβάλουμε λίγο?Με την πρώτη τιμολόγηση έχουμε 180*7 (περιπτώσεις το μήνα) = 1260 Για μένα τουλάχιστον αυτό ισοδυναμεί με ένα αξιοπρεπές μηνιάτικο. Στη δεύτερη περίπτωση 500*7 = 3500. Μάλλον ένα ΠΟΛΥ καλό μηνιάτικο για όλους. Μήπως η πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη και τα κοινωνικά δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό, πλησιάζει πιο πολύ προς την πρώτη περίπτωση? Εγώ έχω 180 ευρώ * 0 = 0 ευρώ, επομένως δε θα έπρεπε να με νοιάζει, αν το ποσό ήταν 180 ή κάτι άλλο. Είσαι σίγουρος, ότι βγαίνει 1260 ευρώ; Γιατί σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση μου ήταν περίπου 140 ευρώ * 7 = 980 ευρώ. Αλλά κι 180 ευρώ σου φαίνονται πολλά;;; Αλλά ας μην ασχολούμαστε με θέματα που ούτε οι ψιλικατζίδες κουβεντιάζουν δημοσίως. Γιατί να μας φθηναίνουμε τόσο στα μάτια των ιδιωτών. Πείτε μου μας αξίζει; Γιατί αγωνιστήκαμε και κουραστήκαμε τόσο. Εγώ πάντως θα προτιμούσα τον εαυτό μου περήφανο υδραυλικό, παρά μα..κα μηχανικό. Σίγουρα θα σου πάρει μόνο ένα μήνα; Εδώ θα είμαστε κι αν είσαι αντικειμενικός, θα ήθελα να μας πείς πώς πήγε. Στα λέω, όλα αυτά καλοπροαίρετα κι εύχομαι καλές δουλειές. οι αμοιβες εκδοσης αδειας πουναι μειωμενες απο η/χ ενω ειναι κανονικος κατοικησιμος χωρος λεει καποιος κατι γιαυτο? Ψψψψ, έγραψες!! Δηλαδή ο ιδιοκτήτης που μας εξαπατά και κλείνει μεγαλύτερο τμήμα, έπειτα από αυτό που μας λέει, άρα μας κλέβει το ποσό που ορίζει η νομοθεσία για την έκδοση άδειας; Κανονικά θα πρέπει το κράτος να ζητάει και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη από τους ιδιώτες πρός τους μηχανικούς. Αλλά αν καθόμαστε να τα ψειρίζουμε, τότε στην επιφάνεια θα βγούνε πολλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Μπορεί κάποιος να ανεβάσει ένα παράδειγμα ΦΕΜ με συνιδιοκτήτες; Έχω μπερδευτεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Παιδιά όταν πάω στην εφορία για να πληρώσω το ΦΕΜ τι θα ζητήσω; Πως θα το πω στην/στον υπάλληλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
akius Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 δεν το ζητας....πας με το εντυπο ΦΕΜ που μπορεις νβρεις και απο τα Downloads εδω στο φορουμ.....εχεις γραψει πανω σε ποια ΑΠΥ αναλογει..... σου κοβει διπλοτυπο εισπραξης, πας ταμειο πληρωνεις και αυτο ειναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 πας με 3 έντυπα 1 κρατά η ΔΟΗ 1 για πολεοδομία 1 για το αχρείο σου το διπλότυπο το βγάζεις και αυτό φωτοτυπία για το αρχείο σου όταν κάνεις τη φορολογική σου δήλωση βγάζεις φωτοτυπίες και τις καθαέτεις με τη δήλωσή σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 τι γράφω στην αναζήτηση των downloads; γιατί δεν το βρίσκω; άρα για κάφε ΦΕΜ πηγαίνω με 3 αντίτυπα στην ΔΟΥ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Έντυπο ΦΕΜ (64.3 KB) http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=114 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Οσων αφορά τους ημιυπαίθριους στην αξία του έργου βάζω την καθαρή μου αμοιβή; ή το συνολικό ποσό μαζί με το φπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Όταν είναι δυο συνιδιοκτήτες τι κάνουμε με το ΦΕΜ; Στο αναλυτικό δελτίο απο πίσω οως γράφουμε 2 ονόματα αφού υπάρχει μόνο μία θέση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 στην αξία του έργου δε βάζεις τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα