Athan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Λογικά θα μπορεί με αντίστοιχη διαδικασία της απαλλαγής από τις αμοιβές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με το νομικό τμήμα του ΤΕΕ
gamvro Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Ισχύει το ίδιο με το αν βγάλεις οικοδομική άδεια για τον εαυτό σου, δηλαδή πληρώνεις τα πάντα (όχι τα ζωάκια).
gamvro Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Και ΦΕΜ και ΦΠΑ. Φαντάσου (λέμε τώρα λόγω εποχής) ότι έχεις πάρα πολλά λεφτά και αγοράζεις συνέχεια οικόπεδα και χτίζεις πολυκατοικίες και πουλάς, δηλαδή δεν θα πληρώσεις ΦΕΜ και ΦΠΑ;
Athan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Εχω βγάλει πρόσφατα άδεια για 4ώροφο με απαλλαγή από τις αμοιβές. Δεν πλήρωσα ούτε ΦΕΜ ούτε έκοψα ΑΠΥ. Ολα αυτά στη ΔΠΥ που ανήκεις και εσύ. ..βγήκαμε και λίγο εκτός θέματος..
gamvro Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Απ' ότι γνωρίζω μόνο για την πρώτη άδεια ισχύει αυτό. Αλλά σίγουρα βγήκαμε από το θέμα.
Athan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Η συγκεκριμένη διαδικασία (με άτυπη δωρεά) γίνεται όσες φορές χρειαστεί. Νομίζω άλλη είναι η διαδικασία που γίνεται εφ'άπαξ. Οσον αφορά στο ερώτημα #697, εγώ που τακτοποίησα 2 περιπτώσεις κοντινών συγγενών δεν το έκανα με απαλλαγή γιατί θεώρησα ότι δεν με συνέφερε να "τρέξω" τη διαδικασία έναντι του ΦΕΜ και ΦΠΑ.
sofi.g Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Πήγα από το ΤΕΕ, συμπληρώνω μια αίτηση(αναφέροντας ότι πρόκειται για δικό μου ακίνητο), προσκομίζω και αντίγραφο συμβολαίου και αυτοί θα συντάξουν πιστοποιητικό που με απαλλάσσει από την αμοιβή της τακτοποίησης(και το ΦΠΑ φυσικά) το οποίο καταθέτω στην πολεοδομία με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Όσο για ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ απ'ότι κατάλαβα τα πληρώνω κανονικά.
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2010 Όσο για ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ απ'ότι κατάλαβα τα πληρώνω κανονικά. Επί ποιάς αμοιβής; Πως είναι δυνατό να πληρώνουμε φόρο και κρατήσεις επί αμοιβής ...που επισήμως και με έγγραφα δεν εισπράττουμε;
sofi.g Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2010 Τελικά πήγα στο ΤΕΕ, συμπλήρωσα την αίτηση για την απαλλαγή και πλήρωσα εκεί το 2% υπέρ ΤΕΕ. Από την πολεοδομία μου είπαν να πληρώσω και το ΤΣΜΕΔΕ αλλά όχι το ΦΕΜ. Οπότε sorry για την παραπάνω ανακρίβεια.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα