Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μετά από 10 μέρες πλέον. Επίσης για αποφυγή παρεξηγήσεων, καθυστερήσεων κλπ. η καλύτερη λύση είναι τα γραμμάτια της ΕΤΕ συμπληρωμένα στον πελάτη, πάει πληρώνει αυτός (όπως συμβαίνει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που λειτουργούν με λογαριασμούς όψεως και κατάθεση αμοιβών για παροχή υπηρεσιών, προκαταβολές ξεονοδοχείων κλπ.) και φέρνει τα αντίγραφα των παραστατικών μαζί με το διπλότυπο του παραβόλου από τη ΔΟΥ σε εμάς για να τα βάλουμε στο φάκελο. Έτσι καταλαβαίνουν μάλλον και καλύτερα ότι η αμοιβή δεν είναι διαπραγματεύσιμη και τους κακοφαίνεται και λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, τις τιμές ζώνης, εκτός από το γνωστό site του υπουργείου, πως τις βρίσκετε; Στο site πολλές οδοί περιλαμβάνονται σε πάνω από μία ζώνη και, χωρίς χάρτη, δεν προκύπτει ακριβώς σε ποια περίπτωση βρισκόμαστε. Κάνετε αίτηση για κάθε μία περίπτωση στη ΔΟΥ κάθε φορά;

Για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης, το ίδιο στην Πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Να ζητας το εκκαθαριστικο του ΕΤΑΚ απ τον πελατη και πανω εκει γραφει την τιμη ζωνης.

Ειναι η πιο αξιοπιστη πηγη, σε αντιθεση με τον λογαριασμο της ΔΕΗ που επισης την αναφερει.

Οσο για το Ιντερνετ μαλλον μπερδευεσαι γιατι υπαρχουν γραμμικες και κυκλικες ζωνες.

Αν ενας δρομος εντοπιζεται τοσο σε γραμμικη οσο και κυκλικη ζωνη εσυ πας με την τιμη της ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ.Στο αλλο απλα αναφερεται ο δρομος για να καθορισει το οριο της κυκλικης ζωνης.

Σε γενικες γραμμες το ιντερνετ ειναι αξιοπιστο οσον αφορα τις τιμες απλα εχω εντοπισει καποιες λιγες περιπτωσεις που χανει τους δρομους ( σε περιπτωσεις κυκλικων ζωνων)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, καλύτερα με το ΕΤΑΚ λοιπόν.

Για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης που πρέπει να αναφερθούν στην έκθεση, τι κάνουμε;

Συντελεστή δόμησης αναφέρουμε αυτόν που ίσχυε όταν εκδόθηκε η άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρθηκε ήδη περίπτωση, που το ΕΤΑΚ είχε λάθος (ή τουλάχιστον δεν είχε αυτό που ζητάει η ρύθμιση για τους Η/Χ). Πέρα από αυτό, εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ δεν υπάρχει για πρώτη κατοικία (που είναι και η συνήθης πλειοψηφικά περίπτωση) γιατί πολύ απλά δεν πληρώνεται ΕΤΑΚ στην Α' κατοικία. Για τις επιτρεπόμενες χρήσεις, νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα αν μείνει κενό. Για το Σ.Δ. δεν ξέρω να σου απαντήσω υπεύθυνα. Βλέπω λογικό όμως να απαιτείται ο τώρα ισχύων Σ.Δ. και όχι αυτός που ίσχυε όταν εκδόθηκε η άδεια, αν και στην περίπτωση αυτή έχουμε πρόβλημα, καθώς σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση μην τυχόν και άλλαξε ο Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό λέω, αν το προσεγγίσεις υπεύθυνα και ως μηχανικός, θέλει πολύ τρέξιμο για κάθε περίπτωση, έτσι ώστε να υπάρχει ακριβής και αρκούντως αναλυτική προσέγγιση. Αλλά πάλι νομίζω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι και οι ελεγκτές στην πολεοδομία, αρκούνται στο χύμα - για τις ρυθμίσεις μιλάω μόνο, μην με παρεξηγήσετε.

 

Για τις τιμές ζώνης τελικά, πρέπει να πληρώσω αυτό το On-line που έχουν οι συμβολαιογράφοι;

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να εχεις απαλλαγη απο το ΕΤΑΚ για την πρωτη κατοικια,αλλα υπαρχει αναλυτικη περιγραφη για ολα τα ακινητα,στο χαρτι της εφοριας,με συνιδιοκτητες,ποσοστα συνιδιοκτησιας,τιμη ζωνης,τετραγωνικα κτλ

 

εγω διασταρωνω απο ΕΤΑΚ,http://www.gsis.gr,και ΔΕΗ

η περιπτωση που που σε ΕΤΑΚ,ΔΕΗ και υπουργειο δεν συμφωνουσαν οι τιμες ζωνης,ετυχε σε μενα και τελικα βαλαμε την τιμη απο το http://www.gsis.gr,μετα απο επισκεψη μου στην αρμοδια ΔΟΥ,που ανηκε το ακινητο

Link to comment
Share on other sites

Μια γρηγορη ερωτηση:

Στην ΕΤΕ συμπληρωνουμε το 2% ΤΣΜΕΔΕ και το πληρωνουμε σωστα?

Το 3% ΤΕΕ παρακρατειται αυτοματα, απο την καταθεση της αμοιβης μας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.