Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα προσομοίωσης υδατόπυργου


Recommended Posts

Θελω να κανω μια "στατικη" μελετη(αν και δε μ αρεσει ο ορος "στατικη" οταν αναφερεται σε δυναμικη φορτιση) για εναν υδατοπυργο.Επειδη εχω ασχοληθει μονο με fespa, εχει δουλεψει κανεις με καποιοο προγραμμα που να μπορει να προσομοιώσει τετοιου ειδους κατασκευς?

Link to comment
Share on other sites

Γίαννης ο υδατόπυργος είναι οτι πιο απλο υπαρχει για την δυναμική ανάλυση. Μπορεις να τον προσομοιώσεις με ένα σύστημα με 1.β.ε και να έχεις ακριβέστατα αποτελέσματα. Είναι 5 σειρές πράξεις με το χέρι. Αν θες βοήθεια στείλε μου ενα pm, η ανεβασε ενα σκαριφημα για να πούνε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τη γνώμη τους.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει και ενα δωρεάν προγραμματακι http://training.fema.gov/EMIWeb/nonlin.asp

που κάνει δυναμικη ανάλυση για συστήματα 1 β.ε. και μαλιστα με δυνατότητα μη γραμμικης αναλυσης

Link to comment
Share on other sites

Thanks barracuda.Ελπιζω να με βοηθησει το software.Απλα πρεπει να μαζεψω και οτι φορτισεις απο αλλους (τυχηματικους ) παραγοντες χρειαζονται(κυριως ανεμος).Θα το μελετησω και θα σου πω...

Link to comment
Share on other sites

Baraccuda σωστός αλλά θα χρειαστεί μάλλον κάτι παραπάνω απο έναν απλό μονοβάθμιο ταλαντωτή. Ίσως αυτό βοηθά σε φάση προδιαστασιολόγησης και μόνο.

Γιάννη ένα σκαρίφημα θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Οποιοδήποτε πρόγραμμα ανάλυσης γενικό και όχι μόνο κτιριακό κάνει.

Ψαξε το RAMAdvanse έχει student edition free στο δίκτυο. Είναι γενικο 3D και έχει και ιδιομορφική ανάλυση (μόνο για εντατικά μεγέθη όχι διαστασιολόγηση), αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να καταφύγεις σε αγορά. Πρόβλημα μάλλον δεν θα έχεις γιατι το limitation κόμβων που έχει μάλλον δεν σε πιάνει για ένα υδατόπυργο

Link to comment
Share on other sites

όχι ακριβώς αλλά σκεφτόμουν πως να διαστασιολογήσεις μια κατασκευή που ίσως συντίθενται απο στύλους ενωμένους στην κεφαλή με δοκάρια και πάνω ένα μπετονένιο "κουβά" με ένα φορέα χωρικό που αποτελείται μόνο απο ένα στύλο. Θα μου φαινόταν πολύ απλοποιητική προσομοίωση. Και άρα τώρα που το σκέφτομαι έχει νόημα και η στροφή που είπες προηγουμένως.

Link to comment
Share on other sites

Οι στυλοι προσφερουν μια ακαμψια συνολικά. Μπορουν να αντικατασταθουν απο έναν στύλο ισοδύναμης ακαμψίας. Εφοσον η κάτοψη είναι και τετραγωνική δεν υπαρχει στροφή εκτός αν με υποχρεώνει ο ΕΑΚ κατι που δεν το ξέρω, πιθανον για ισοδύναμη στατική μεθοδο με εκκεντροττητες κτλ.

Πάντως πιστεύω οτι δεν θα υπάρχουν σημαντικες διαφορες με την ακριβή λύση.

και επειδη η δυναμικη ειναι το χόμπι μου (neeerd) κανενα πρόβλημα να λύσω το πρόβλημα και να συγκρινουμε αποτελέσματα με οποιoν ενδιαφέρεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.