Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Διαδικασία για άδεια επέκτασης


tkak

Recommended Posts

Η κατάσταση έχει ως εξής, έχουμε ένα ακίνητο σε εντός σχεδίου οικόπεδο στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, μια και ο συντελεστής δόμησης δεν είναι εξαντλημένος έχουμε στα είδη υπάρχοντα 62 τετ. ισογείου, δικαίωμα για άλλα 15 τετ. προέκταση και ασφαλώς θέλουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

 

Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας σε κάποιον Αρχιτέκτονα της περιοχής τον Αύγουστο το 2009. Αριθμός Πρωτ. έχει εκδοθεί στις 09.10.09. Καλός η κακός έχουμε πληρώσει είδη όλο το αντίτιμο για την έκδοση της άδειας όπως ζητήθηκε από τον εν λόγο Αρχιτέκτονα. Από τότε αγνοείται η τύχη του φακέλου μας. Σε τελευταία ενημέρωση που είχα από την πολεοδομία σήμερα ( αναγκάστηκα να πάρω εκεί μια και ο Αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το θέμα μας είναι ‘‘ δυσεύρετος ’’:-x ) μου είπε η αρμόδια υπάλληλος ότι από τον φάκελο λείπουν κάποια στοιχεία όπως η πληρωμή του ΙΚΑ και της εφορίας.

 

Όταν ζήτησα τον Αρ.Φακ. με παρέπεμψαν στο πρωτόκολλο, όπου πληροφορήθηκα ότι ο φάκελος μας είναι στην ΕΠΑΕ η οποία βρίσκεται σε απεργία. Εκτός από το πρωτόκολλο όμως δεν μπορούσαν να μου δώσουν Αρ. Φακ. γιατί δεν τον έχουν.

 

Πρώτη φορά βγάζω άδεια οικοδομής και έτσι δεν γνωρίζω την διαδικασία, άλλωστε ζώ στο εξωτερικό και μου είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθώ.

 

Ειδού λοιπών το ερώτημα :

 

Ποιά είναι η διαδικασία και πώς μπορώ εγώ να την ελέγξω; Είναι δυνατόν εφόσον τα χαρτιά μας πηγαινοέρχονται μέσα στις υπηρεσίες να μην υπάρχει Αρ. Φακ.; και υπάρχουν χρονικά περιθώρια για την έκδοση άδειας; Μήπως θα αναγκαστώ να ξεκινήσω την διαδικασία ξανά από την αρχή και να ξαναπληρώσω το εκάστοτε αντίτιμο;

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει ; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Αν ο φάκελος εκκρεμεί στην ΕΠΑΕ η οποία για διάφορους λόγους δεν συνεδριάζει , είστε αναγκασμένος να περιμένετε. Δεν εξαρτάται από τον μηχανικό σας , πότε θα συνεδριασει η ΕΠΑΕ.

 

Η πληρωμή ΙΚΑ , εφορίας και λοιπών φορολογικών γίνεται στο τέλος της διαδικασίας έκδοσης της άδειας οικοδομής και δεν επηρεάζει η έλλειψή τους τους υπόλοιπους ελέγχους.

 

Γενικά οι έλεγχοι είναι κατά σειρά οι παρακάτω :

 

1. Eλεγχος όρων δόμησης

2. Ελεγχος Αρχιτεκτονικών

3. ΕΠΑΕ

4. Ελεγχος στατικών

5. Ελεγχος θερμομόνωσης και μηχανολογικών μελετών

6. Φορολογικά

7. Επανέλεγχος όρων δόμησης και έκδοση αδείας οικοδομής.

 

Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κάθε έλεγχος για να προχωρήσει ο επόμενος.

 

Για την έκδοση της άδειας υπάρχει προθεσμία 9 μηνών από την ημέρα που πρωτοκολλείται. Σε περίπτωση όπου ευθύνεται η υπηρεσία για την μη έκδοση εμπροθέσμως της άδειας τότε το 9μηνο δύναται να παραταθεί ανάλογα με σχετική απόφαση Νομάρχη.

 

Εν πάσει περιπτώσει σε περίπτωση που χρειαστεί επανυποβολή δεν χρειάζονται εκ νέου πληρωμές πλην τυχόν μικροδιαφορών και αυτές εφ'όσον υπάρχουν.

 

Στο πρωτόκολλο κανονικά θα έπρεπε να σας πουν και το αριθμό φακέλου. Αλλά αφού υπάρχει ο αρ. πρωτοκόλλου το ίδιο είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.