Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!

Μήπως έχει κάποιος υπόψη του τι λύματα παράγονται σε ένα οινοποιείο κατά τη λειτουργία ενός οινοποιείου (ποιοτικά και ποσοτικά)? Μου ζητήθηκε να συντάξω διάθεση λυμάτων στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δηλώνω (δυστυχώς) αδαής!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ!!

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στις δημοσιεύσεις σας όσο και στους τίτλους των θεμάτων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία γιατι δείχνει οτι φωνάζεις

 

Κατέβασε το http://www.minenv.gr/4/ypexode4/docs/trofima.doc

και πήγαινε στο 4.9 Κλάδος 159 - Ποτοποιία (σελ 180 )

όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα , πάντως τα λύματα όπως θα

αντιλαμβάνεσαι εξαρτώνται από το διάγραμμα ροής της διαδικασάις παραγωγής και από τα επιμέρους στάδια της ,τα δε νούμερα στο παραπάνω word είναι καθαρά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

 

καλά στην ΜΠΕ για εκροές αποβλήτων τι έγραψες?

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία γιατι δείχνει οτι φωνάζεις

 

Κατέβασε το http://www.minenv.gr/4/ypexode4/docs/trofima.doc

και πήγαινε στο 4.9 Κλάδος 159 - Ποτοποιία (σελ 180 )

όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα , πάντως τα λύματα όπως θα

αντιλαμβάνεσαι εξαρτώνται από το διάγραμμα ροής της διαδικασάις παραγωγής και από τα επιμέρους στάδια της ,τα δε νούμερα στο παραπάνω word είναι καθαρά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

 

καλά στην ΜΠΕ για εκροές αποβλήτων τι έγραψες?

SORRY ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΟΕΣ ΕΙΧΑ ΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ
  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Σαν νέος στο foum και σαν πρώτο θέμα που πήρα βοήθεια, θέλω να πω ευχαριστώ στον Ζάχου. Μόλις μου έσωσες 2-3 μέρες ψάξιμο το λιγότερο...

 

Υπόσχομαι να βοηθάω και εγω με όποιον τρόπο μπορώ όσο οι γνώσεις μου θα αυξάνονται!

Δημοσιεύτηκε

Σε μελέτη ΜΠΕ που είχα κάνει το 2007 για ένα οινοποιείο στη Θήβα είχα γράψει:

 

Στερεά απόβλητα

Τα στερεά απόβλητα των οινοποιείων είναι οι βόστρυχοι που προέρχονται από τον αποραγισμό του σταφυλιού, και το κατάλοιπο του πιεστηρίου που ονομάζεται πομάσσα. Οι βόστρυχοι διατίθενται για φυσικό λίπασμα ή εναλλακτικά μετά από ξήρανση για καύσιμη ύλη.

Επίσης τα ελαττωματικά υλικά συσκευασίας και τα απορρίμματα διαβίωσης των εργαζομένων, συγκεντρώνονται για διάθεση στους χώρους απορριμμάτων του Δήμου

 

Υγρά απόβλητα

Τα υγρά απόβλητα από τη χρήση του νερού στην παραγωγική διαδικασία είναι τα εξής :

• Από τον καθαρισμό των μηχανημάτων (εκραγιστήριο, πιεστήριο, κλπ) και των χώρων του οινοποιείου κατά την περίοδο παραλαβής και γλευκοποίησης.

• Από το πλύσιμο των δεξαμενών, τις μεταγγίσεις και το φιλτράρισμα του κρασιού καθόλη τη διάρκεια του έτους.

• Από τη λειτουργία του εμφιαλωτηρίου, πλύσιμο των φιαλών, των μηχανημάτων και των χώρων.

Η μέγιστη ετήσια παραγωγή υγρών αποβλήτων uπολογiζεται σε 25,0 m3.

Τα υγρά απόβλητα μέσω συστήματος αποχέτευσης που περιλαμβάνει σωλήνες, φρεάτια συλλογής με εσχάρες συγκράτησης στερεών και αντλίες, οδηγούνται σε δεξαμενές καθίζησης. Στη συνέχεια περνούν από φίλτρα αμμοχάλικου και καταλήγουν σε σύστημα σηπτικού - απορροφητικού βόθρου.

Τα στερεά που συγκρατούνται στην εσχάρα του οινοποιείου και αυτά που κατακάθονται στη δεξαμενή καθίζησης, απομακρύνονται σε κάποιο σημείο του κτήματος και μετά τη χουμοποίησή τους χρησιμοποιούνται ως οργανικό λίπασμα στο κτήμα

Δημοσιεύτηκε
Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία γιατι δείχνει οτι φωνάζεις

 

Κατέβασε το http://www.minenv.gr/4/ypexode4/docs/trofima.doc

και πήγαινε στο 4.9 Κλάδος 159 - Ποτοποιία (σελ 180 )

όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα , πάντως τα λύματα όπως θα

αντιλαμβάνεσαι εξαρτώνται από το διάγραμμα ροής της διαδικασάις παραγωγής και από τα επιμέρους στάδια της ,τα δε νούμερα στο παραπάνω word είναι καθαρά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

 

καλά στην ΜΠΕ για εκροές αποβλήτων τι έγραψες?

 

πολύ καλές οι πληροφορίες που προσφέρει η παραπάνω σελίδα ευχαριστώ θα μου φανούν πολυ χρήσιμες σε επόμενες μελέτες

Δημοσιεύτηκε
Η μέγιστη ετήσια παραγωγή υγρών αποβλήτων uπολογiζεται σε 25,0 m3.

 

Μου φαίνεται πολύ μικρό το νούμερο (εκτός αν δεν πλένουν τις φιάλες :razz: ) ή είναι εντυπωσιακά μικρή η εγκατάσταση

Δημοσιεύτηκε

Να ξαναβάλω και εγω μια ερώτηση τώρα με την σειρά μου..

 

Διάβασα αυτό για την ποτοποιία, είναι οδηγία. Έχω ψάξει και έχω βρει για υποχρεώσεις σχετικά με αέρια, υγρά και στερά, ακόμα και θόρυβο.

 

Αλλά όλα αυτά αποσπασματικά, απο εδω και απο εκεί, και το τι γίνεται με τις αναθεωρήσεις και αυτά είναι πανικός.

 

Δηλαδή δεν υπάρχει πουθενά οργανωμένη βιβλιογραφία που μπορεί να δει κάποιος για το τι πρέπει να προσέχει μια εταιρεία, στα περιβαλλοντικά;

 

Και πόσος καιρός παίρνει σε εσάς να κάνετε μια δουλειά; Είμαι ήδη μια εβδομάδα που το ψάχνω.. Αν και είναι η πρώτη μου φορά...

  • 5 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Συνάδελφοι

 

Επειδή πρώτη φορά μου τυγχάνει και μένα μελέτη Η/Μ ενός Ποτοποιείου, ήθελα να ρωτήσω

τα λύματα απο το πλύσιμο των δεξαμενών, τον καθαρισμό των μηχανημάτων, οδηγούνται σε

ξεχωριστή Σηπτική Δεξαμενή και Απορροφητικό Βοθρό, απο τα αστικά λύματα: 

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου mpetrakis,

σε περίπτωση που τελικά οδηγούνται σε απορροφητικό βόθρο, πρέπει να γνωρίζεις ότι οδηγείσαι στην νομοθεσία ΚΥΑ 145116 (8-03-2011) που τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 191002 (9-10-2013) που αναφέρεται στην Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (αφού με τον απορροφητικό σημαίνει ότι τα επαναχρησιμοποιείς) 

 

Διάβασε τες γιατί δεν είναι τόσο απλά πλέον τα πράγματα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.