Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση Η/Χ και Αυθαίρετα


a_than

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδερφοι,

θα ήθελα τη γνώμη μας πάνω στο θέμα της ρύθμισης των η/χ χωρων με βάση το Ν.3843/2010. Λοιπον, έχει ανεγερθεί μια οικοσομή χωρίς οικοδομική άδεια και έχει καταγραφεί σαν αυθαίρετη κατασκευή την 1/7/2009. Η κατασκευή ήτανε στη φάση των τοίχων πλήρωσης. Στην καταγραφή αυθαιρέτου φαίνεται ποιοι χώροι είναι δόμηση, ποίοι η/χ και ποιοι εξώστες. Εκδόθηκε άδεια νομιμοποίησης στις 25/2/2010. Η έδοση της αδείας (έτσι όπως περιγράφεται και στους σχετικούς νόμους περί αυθαιρέτων έγιναν με βάση τις πολεοδομικές διατάξεις που ίσχυαν κατά την ημέρα καταγαρφής). Ή απορία που έχω είναι ότι με βάση το νόμο για την ρύθμιση των η/χ και την απαίτηση για έκδοση αδείας πριν την 2α Ιουλιου 2009 δεν μπορώ να ρυθμίσω αυτους τους χώρους στην συγκεκριμένη οικοδομή. Τί γίνεται όμως με το γεγονός ότι υπάρχει καταγραφή στην οποία φαίνεται ότι η οικοδομή έχει κτιστεί? Μήπως υπάρχει κάποιο τρίκ για να μπορώ να ρυθμίσω τους χώρους αυτούς? Δεν είναι παλαβό να μου δίνει το δικαίωμα ο νομοθέτης να νομημοποιώ την οικοδομή με όρους δόμησης της τότε περιόδου αλλά να μην μπορώ να έχω την δυνατότητα να ρυθμίσω τους η/χ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες απορίες

1.Ο μ/χ που έκανε την διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση και εν συνεχεία νομιμοποίηση με έκδοση αδείας βρήκε παραβιάσεις πολεοδομικών διατάξεων ;

2.Σήμερα η οικοδομή σε τi φάση είναι;

3.Η καταγραφή σαν αυθαίρετη έγινε κατόπιν καταγγελίας;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδερφοι,

θα ήθελα τη γνώμη μας πάνω στο θέμα της ρύθμισης των η/χ χωρων με βάση το Ν.3843/2010. Λοιπον, έχει ανεγερθεί μια οικοσομή χωρίς οικοδομική άδεια και έχει καταγραφεί σαν αυθαίρετη κατασκευή την 1/7/2009. Η κατασκευή ήτανε στη φάση των τοίχων πλήρωσης. Στην καταγραφή αυθαιρέτου φαίνεται ποιοι χώροι είναι δόμηση, ποίοι η/χ και ποιοι εξώστες. Εκδόθηκε άδεια νομιμοποίησης στις 25/2/2010.

 

Κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου παλαβό.

Όταν κάνατε την νομιμοποίηση στις 25/02/2010 οφείλατε να είχατε δείξει και τους Η.Χ. ως έχουν πραγματικά.

Εξάλλου για την νομιμοποίηση ή θα έχει συνταχθεί έκθεση αυτοψίας από ελεγκτή μηχανικό (άρα έχει καταγραφεί η κατάσταση τότε), πάντως σίγουρα έχει υπογραφεί δική σας τεχνική έκθεση και σχέδια μελέτης που περιγράφουν την υπάρχουσα κατάσταση

Αφού δεν το κάνατε τότε, συμπεραίνεται ότι το κλείσιμο των Η.Χ. έγινε πέραν τις 25/02/2010, άρα δεν εμπίπτει στις διατάξεις της καινούριας ρύθμισης.

 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω σε αυτό το γελοίο κράτος που κατοικούμε αν θα δοθεί κάποια χαριστική εγκύκλιος και σε περιπτώσεις σαν την δική σας, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας

Link to comment
Share on other sites

φιλοι μου,

 

δεν εγινε καταγγελια αλλά από έλεγχο της πολεοδομίας μετά από αυτοψία της ΕΠΑΕ. Το έγγραφο της ΕΠΑΕ έγινε την 1/7/2009 και η καταγραγή του αυιρέτου στις 11/11/2009. Οταν έγινε το έγγραφο της ΕΠΑΕ προς την πολεοδομία και η καταγραφή του αυθαιρέτου, οι η/χ είχανε κλειστεί. Κατά την νομιμοποίηση και την έκδοση της άδειας 25/2/2010 οι η/χ ήτανε όπως προβλέποντε στην άδεια. Από της 25/2/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή του κτιρίου και βρίσκεται στη φάση των τοίχων πλήρωσησ μετους τοίχους και άρα τους η/χ ανοιχτούς. Όμως στις 2/7/2009 η οικοδομή δεν είχε οικοδομική άδεια (άρα το πρώτο πρόβλημα σε σχέση με το νόμο ρύθμισης των η/χ), είχε δε όμως καταυτεί, άρα υπήρχε. Μεγάλο μπέρδεμα. Το παράλογο είναι ότι ο νομοθέτης με καταχυρώνει για τις πολοδομικές ρυθμίσεις με βάση εκείνη την ημερομηνία, αλλά ο νέος νόμος δεν αναφέρει τίποτα για αυτές τις κατασκευές πέραν της ημερομηνίας έκδοσης αδείας.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

με μπερδεύεις λίγο.

 

"Αφού έχει γίνει καταγραφή στις 11/11/2009 και οι Η.Χ. είχαν κλειστεί", τότε "γιατι στη νομιμοποίηση και την έκδοση της άδειας 25/2/2010 οι η/χ ήτανε όπως προβλέπονται στην άδεια." ?

 

και μετά προσθέτεις:

"Από της 25/2/2010 μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή του κτιρίου και βρίσκεται στη φάση των τοίχων πλήρωσης μετους τοίχους και άρα τους η/χ ανοιχτούς."

 

τελικά είναι ή δεν είναι κλειστοί οι Η.Χ. ?

πως είχαν κλειστεί στις 11/11/2009 και είσαι ακόμη στα τούβλα τώρα ?

αν είναι ανοικτοί τι θέλεις να ρυθμίσεις ?

κάτι που δεν έχει κλειστεί ?

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου soundholics,

οταν έγινε η καταγραφη (11/11/2009) του αυθαιρετου και η αυτοψια από την ΕΠΑΕ (1-7-2009) οι η-χ είχανε κλείσει. Για να βγεί όμως η αδεια νομιμοποιησης έπρεπε οι η-χ να είναι ανοιχτοί (25/2/2010), δηλαδή όπως φαίνεται στα σχέδια της άδειας νομιμοποίησης. Έτσι στην κατασκευή γκρεμίσαμε τους τοίχους που έκλειναν τους η-χ και τους χτίσαμε κνονικά όπως έπρεπε με τους η-χ ανοιχτούς. Δεν υπήραχε άλλες πολεοδομικές παραβάσεις. Δεν υπήρεχε κάτι που θέλει εξαίρεση από κατεδάφιση. Η άδεια νομιμοποίησης βγήκε με το άρθρο 22 του ΓΟΚ.

 

Στην οικοδομή έχει αποπερατωθει η κατασκευη των τοιχων πλήρωσης, από την 1/7/2009 και εως σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία, πλιν των τοίχων των η-χ.

Εγώ θα ήθελα να τακτοποιήσω τους η-χ χώρους που φαινονται κλεισμένοι στην καταγραφή της 11/11/2009, που κατά συνέπεια υπήρχανε την 1/7/2009.

 

Το θέμα μου είναι ότι ο νομοθέτης με θεωρεί κτισμένο την 1/7/2009 (άρα και η-χ- κλειστοί), και βγάζω την άδεια νομιοποίησης με τους τότε όρους δόμησης (βλέπε η/χ=20%) αλλά ο Νόμος για την ρύθμιση των η/χ δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέραν της ημερομηνίας έκδοσης της αδείας ως προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Kατά τη γνώμη μου η ημερομηνία του νόμου είναι δεσμευτική.

Αν ο πελάτης θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα θετικής εξέλιξης εκτιμώ ότι θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του στην πολ/μία υποβάλλοντας ερώτημα, θέτοντας υπόψη ημερομηνία ύπαρξης υ/π και ημερομηνία έκδοσης αδείας, διαφορετικά το γκρεμίζει και είναι ήσυχος ή το ρισκάρει (προσωπικά δεν θα το έκανα) με μελλοντικά προβλήματα θεώρησης άδειας και μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

 

Θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου με τον meteoste και soundholics. Ο νόμος νομίζω οτι είναι σαφής: Τακτοποιούνται όλοι οι χώροι εκείνοι που αναφέρει ο Ν.3843/10 εφόσον έχουν αλλάξει χρήση ή έχουν κλειστεί (στην περίπτωση των Η/Χ) ΜΕΤΑ την έκδοση οικοδομικής άδειας. Η δε οικοδομική άδεια θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι και τις 2/7/2009.

 

Τώρα αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή αν κατασκευάσουν κάποιο παραθυράκι ..δεν το γνωρίζω.

 

Νικόλας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.