topeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 Καλημέρα παιδιά! Και καλή εβδομάδα!!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε ένα εκτός σχεδίου γήπεδο, το οποίο ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες με ποσοστό 50% έκαστος, μπορεί να βγει Ο.Α. χωρίς να χρειάζεται σύμφωνη γνώμη και από τους δύο ιδιοκτήτες. Δηλ. αν θέλει να κάνει ο ένας σπίτι, και ο άλλος δεν δέχεται.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 50% εξ αδιαιρέτου? Θα πρέπει να γίνει σύσταση οριζόντιας συνιδιοκτησίας.
jiggerman Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2010 εαν ο ένας ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να οικοδομήσει τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Γιατί η οικοδομική άδεια βγαίνει κατόπιν αιτήσεως και των δύο ιδιοκτητών και στο φύλλο αδείας αναγράφονται και τα δύο ονόματα. Η μόνη λύση είναι να έρθουν σε συμφωνία και να γίνει μια σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που να περιγράφει ένα μελλοντικό κτήριο όπου το μισό (σύμφωνα με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας) να ανήκει στον ένα ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο στον άλλο. έτσι ο πελάτης σου μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή του δικού του μέρους του κτηρίου. Όμως και πάλι η οικοδομική άδεια πρέπει να εκδοθεί και στα δύο ονόματα και κατ` έκταση και η αναγγελία στο ΙΚΑ, γιατί το κτήριο παραμένει ένα και με ενιαίο φέροντα οργανισμό. Έτσι αν ο έτερος ιδιοκτήτης είναι αρνητικός στο να χρησιμοποιηθεί το ονομά του στην έκδοση της ο.α. τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
avgoust Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Aς ρωτήσετε και κανένα δικηγόρο για αυτές τις περιπτώσεις.
acnt Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Έτσι αν ο έτερος ιδιοκτήτης είναι αρνητικός στο να χρησιμοποιηθεί το ονομά του στην έκδοση της ο.α. τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Κι όμως μπορείς... Να το πας δικαστικά και θα το κερδίσεις! Επιτέλους, έλεος!!! Πρέπει να σταματήσει αυτό το παράλογο οπου ο Νόμος προβλέπει μόνο τα δικαιώματα αυτού που... δεν θέλει, συνήθως επειδή αισθάνεται ριγμένος απο μοιρασιά...άλλου! Αυτό είναι καθαρός εκβιασμός!
topeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Καλημέρα παιδιά! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μίλησα και με την πολεοδομία της περιοχής μου, και μου είπαν ότι πρέπει να συμφωνούν και οι δύο... Πιθανόν να συμβουλευτώ και κάποιον δικηγόρο, καθώς ο ιδιοκτήτης που δεν συμφωνεί στην έκδοση Ο.Α. θέλει λέει κάποια στιγμή να πουλήσει το μερίδιο του. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει χωρίς την συγκατάθεση του άλλου ιδιοκτήτη... Αν δεν μπορεί ίσως αυτό να είναι ένας μοχλός πίεσης για να συμφωνήσει.... Ευχαριστώ για την επικοινωνία πάντως παιδιά!!!
Brasco Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 καθώς ο ιδιοκτήτης που δεν συμφωνεί στην έκδοση Ο.Α. θέλει λέει κάποια στιγμή να πουλήσει το μερίδιο του. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει χωρίς την συγκατάθεση του άλλου ιδιοκτήτη... Γιατί να μην μπορεί;;; Χιλιοστά που του ανήκουν θα πουλήσει, δεν απαιτείται συγκατάθεση.
avgoust Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Σε μια περίπτωση συγκυριότητας του τύπου επικαρπία-ψιλή κυριότητα , όπου ο επικαρπωτής δεν συμφωνούσε , ο δικηγόρος τότε μου είχε πει ότι μπορείς να πας στα δικαστήρια καθώς ο αντιδρών έκανε κατάχρηση του διακιώματος της επικαρπίας. Δεν είναι ίδια η περίπτωση αλλά οι δικηγόροι ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2010 αγαπητοί συνάδελφοι η συγκυριότητα είναι θέμα αρκετά πολύπλοκο και βέβαια όχι θέμα τεχνικής-πολεοδομικής νομοθεσίας για να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι στις τοποθετήσεις μας υπάρχουν βέβαια και όρια πέρα απο τα οποία γίνεται κατάχρηση δικαιώματος κάποιες αναφορές γίνονται στο βιβλίο η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος στην πράξη του Ν.Σιαμκούρη και ο Γ.Καρακώστας στο βιβλίο του ' Η κατάχρηση δικαιώματος στις εμπράγματες σχέσεις' τονίζει 'χάρη στην απαγόρευση κατάχρησης δικαιώματος (ιδίως στο πλαίσιο των εμπράγματων ή οιονεί εμπράγματων σχέσεων), κατοχυρώνονται εκείνοι οι κοινωνοί του δικαίου, που μέσω της υλικής εξουσίασης του πράγματος συνέβαλλαν στην αξιοποίησή του' Η άσκηση του δικαιώματος απαγορεύεται αν υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη ή τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή ο οικονομικός σκοπός του δικαιώματος τα ξαναλέμε 1
GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2010 ..... σε ένα εκτός σχεδίου γήπεδο..... Γιατί μιλάτε για σύσταση οριζόντιας συνιδιοκτησίας; Γίνεται;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα