Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Έχετε κανείς άποψη για το κύρος των καλών αγγλικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα? Γενικά θα λέγατε ότι ένας εργοδότης θα προτιμούσε έναν απόφοιτο μηχανικό αγγλικού πανεπιστημίου ή ενός Ελληνικού? Παρακαλώ δικαιολογήστε τις απόψεις σας.

Δημοσιεύτηκε

Ένας εργοδότης που έψαχνε ηληκτρολόγους μηχανικούς μου είχε πει ότι θα προτιμούσε έναν απο εξώ γιατί απλά "έχει διαφορετικό τρόπο να δουλεύει" ακόμη και αν το πανεπιστήμιο δεν είναι απο τα καλά. Αλλά αυτός δεν είχε τελιώσει τίποτα και αυτό το είπει με βάση την εμπιρεία που είχε απο 4-5 μηχανικούς που είχε προσλάβει παλαιότερα.

Αλλά εσύ που το βασίζεις αυτό που λες?

Γενικά έχω δει ότι οι εργοδέτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις γνώσεις ενός αποφοίτου μιας και συνήθως για την Ελλάδα δεν χρειάζονται (σε αυτό πάντως οι ενχώριοι σαφώς και υπερτερούν) αλλά για τον τρόπο σκέψης και δουλειάς.

Άλλες απόψεις?

Δημοσιεύτηκε

ο εργοδοτης θα προτιμησει αυτον που θα εκμεταλευτει καλυτερα, περισσοτερο και χωρις να αντιδρασει......

Δημοσιεύτηκε

Για κάποιον με πτυχείο από Αγγλία η ελάχιστη αμοιβή είναι χαμηλότερη από την ελάχιστη αμοιβή διπλωματούχου μηχανικού από ελληνικό πολυτεχνείο.

Αν έχει ήδη έναν διπλωματούχο μηχανικό για τις υπογραφές λογικό είναι να προτιμήσει για επιπλέον προσωπικό απόφοιτους Αγγλίας, ειδικά σε περίοδο κρίσης.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι εγώ είμαι απόφοιτος (πριν από 18 χρόνια) Αγγλικού Πανεπιστημίου και θα μου επιτρέψετε να είμαι υπερήφανος για τα πτυχία μου όπως και εσείς. Σχετικά με την ερώτηση του συναδέλφου, σας πληροφορώ ότι στη βιομηχανία (όπου έχω προσωπική εμπειρία) δεν κοίταζαν τότε ούτε κοιτάμε τώρα από που πήρε το πτυχίο του κάποιος υποψήφιος εργαζόμενος μηχανικός. Το σημαντικό είναι να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αν απαιτείται εμπειρία να είναι σχετική με το αντικείμενο εργασίας. Όσο για τις διαφορές στο βασικό μισθό δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, πιστεύω οτι εξαρτάται πιο πολυ απο το τι ξέρεις να κάνεις εσυ πιο πολύ παρά το που τελείωσες και τι ακριβώς ζητάει ο εργοδότης σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.