DTO Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 (edited) Συνάδελφοι καλημέρα να βάλω ένα θέμα για συζήτηση εκτός σχεδίου αν υπάρχουν 2 η περισσότερα μη άρτια οικόπεδα λόγω εμβαδού γίνεται με συνένωση να κάνουν ένα άρτιο (4 στρ)? Edited Ιανουάριος 10 , 2019 by Pavlos33
chris_anst Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Αν το νέο γήπεδο πληρεί τις προϋποθέσεις αρτιότητας ναι. Δηλαδή να έχει πρόσωπο σε δρόμο εθνικό,επαρχιακό,δημοτικό 45μ και επίσης αν το επιτρέπει η ΖΟΕ (αν υπάρχει).
chronism Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Προφανώς πρέπει να είναι και του ίδιου ιδιοκτήτη ... αν δεν είναι πάει με ποσοστό εξ αδιαιρέτου (και θέλει προσοχή π.χ. να οριστούν οι χρήσεις,το ποσοστό δόμησης, κάλυψης, αποστάσεις κ.τ.λ)
avgoust Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Πρεπει να πληρει την κατα κανονα αρτιοτητα.(Τα 4στρ. δεν ειναι κανονας παντου)
iliekater Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Να κάνω την ερώτηση πιο δύσκολη ; : Α) Ας πούμε πως η αρτιότητα ορίζεται ως Ε = 4.000 και Π = 45 μ Β) Ας πούμε ότι έχουμε τρία γήπεδα : (1) Ε = 3.000 μ2 και Π = 5 μ (2) Ε = 3.000 μ2 και Π = 5 μ (3) Ε = 4.200 μ2 και Π = 25 ΚΑΙ τα τρία είναι πανάρχαια (π.χ. 1940) Τότε : μπορούν να συνενοθούν όλα αυτά τα τρία προκειμένου να βελτιωθεί η αρτιότητα ; Επισημαίνω πως τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης είναι : - Κανένα από τα τρία γήπεδα δεν είνα άρτιο στο πρόσωπο . - Ακόμα και αν συνενωθούν , δεν θα προκύψει άρτιο γήπεδο όσο αφορά το πρόσωπο . - Ανάμεσα στα τρία γήπεδα υπάρχει ένα γήπεδο το οποίο είναι ήδη άρτιο ως προς το εμβαδό του . Γίνεται λοιπόν να συνενωθούν και να προκύψει ένα γήπεδο το οποίο ναι μεν να μην είναι άρτιο στο πρόσωπο , αλλά να ισχύει η παρέκλιση στο πρόσωπο επειδή απλά και τα τρία είναι παλιά ; ; ; ;
dkako Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Φυσικά και το "νέο" οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Η βελτίωση της κατά παρέκκλιση αρτιότητας είναι αποδεκτή. ( με μόνη εξαίρεση την συννένωση δύο οικοπέδων εντός ζώνης - ενός τουλάχιστο αρτίου κατά παρέκκλιση - όπου δεν μπορείς να πάς στην παρέκκλιση αλλά πρέπει να έχεις κανόνα. )
DTO Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 νομιζω οτι πρεπει και τα τρια οικοπεδα να εχουν το ιδιο ιδιοκτησιακο καθεστως για να ισχυει η παρεκληση
adadim Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 Συνάδελφοι καλημέρανα βάλω ένα θέμα για συζήτηση εκτός σχεδίου αν υπάρχουν 2 η περισσότερα μη άρτια οικόπεδα λόγω εμβαδού γίνεται με συνένωση να κάνουν ένα άρτιο (4 στρ)? Πιστεύω πως απάντησαν λάθος οι υπόλοιποι συνάδελφοι . Δεν έχει σημασία αν από τη συνένωση φαίνεται ότι προκύπτει άρτιο οικόπεδο . Για να είναι άρτιο το νέο οικόπεδο πρέπει τουλάχιστον ένα από τα συνεννούμενα να ήταν άρτιο εκ των προτέρων και μάλιστα ανάλογα την περιοχή παίζει και η ημερομηνία που ένα οικόπεδο κατέστη άρτιο και οικοδομήσιμο . Επειδή υποψιάζομαι ότι ενδιαφέρεσαι για ακίνητο στα Μεσόγεια , η καταλυτική ημερομηνία που θεωρείται άρτιο ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου είναι μεταξύ 1977 και 1978 , ανάλογα την περιοχή . Τσέκαρε τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή σου και πιθανότατα θα βρεις να αναφέρεται κάτι τέτοιο : " άρτιο και οικοδομήσιμο αν το ακίνητο υπήρχε αυτόνομο και αυτοτελές προ της ..."
iliekater Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2008 DTO : νομιζω οτι πρεπει και τα τρια οικοπεδα να εχουν το ιδιο ιδιοκτησιακο καθεστως για να ισχυει η παρεκληση Εννοείται , ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τα αγοράσει όλα . adadim ¨ Για να είναι άρτιο το νέο οικόπεδο πρέπει τουλάχιστον ένα από τα συνεννούμενα να ήταν άρτιο εκ των προτέρων Θα ήθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα : 1) Λες πως πως το ένα τουλάχιστον πρέπει να είναι άρτιο . Επιτρέπεται αυτό το άρτιο να είναι άρτιο κατά παρέκλιση (επειδή για εκείνη την εποχή επιτρέπεται μικρότερο πρόσωπο κτλ) ; 2) Πού περιγράφονται αυτά ; Όχι ότι αμφισβητώ αυτά που λες , απλά αν μπορείς να μου πεις πού περιγράφονται για να μπορώ να το δείξω άπαξ και με ρωτάνε στην Πολεοδομία .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα