Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Σωτήρη μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια, γιατί πρέπει να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία και να μην ακολουθώ τον απλούστατο κανόνα, ότι καταχωρώ τα τιμολόγια δαπανών με την ημερομηνία εξόφλησης τους; Τότε βγάζω τα λεφτά από την τσέπη μου να τα δώσω!

Έχω Netone πάροχο internet-τηλεφώνου. Το 2008-2009 αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα με το λογιστήριό της, με αποτέλεσμα (όχι μόνο εγώ αλλά χιλιάδες συνδρομητές της), να μη λάβουμε λογαριασμούς επί 8-9 μήνες! Κάποια στιγμή, πήραν μπρος και μας έστειλαν το σύνολο της οφειλής σε 3 διαδοχικούς 2μηνιαίους (όπως πάντα) λογαριασμούς. Αντιλαμβάνεσαι τι χάος θα είχε γίνει αν δεν ακολουθούσα τον κανόνα μου να καταχωρώ τα τιμολόγια με βάση την ημερομηνία εξόφλησης;

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί στο Taxheaven από όσο θυμάμαι και καταλήξατε και οι λογιστές ότι ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι λάθος, με επικρατούσα άποψη την καταχώρηση με την ημερομηνία εξόφλησης. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου...

Δημοσιεύτηκε

@tpapang (και SOTHRIS)

 

Έχω την εντύπωση οτι μερικές φορές ο SOTHRIS δίνει απαντήσεις/συμβουλές σκεπτόμενος εταιρίες (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα του πότε θα καταχωρηθεί ενα τιμολόγιο, νομίζω οτι για έμας τους ελευθερους επαγγελματίες με βιβλία Β κατηγορίας δεν έχει και μεγάλη σημασία, αρκεί να καταχωρηθούν. Το εάν η ημερομηνία έκδοσης και εξόφλησης διαφέρει δεν είναι δα και τόσο τρομέρο, είτε βάλεις την μεν είτε την δε, εφόσον το καταχωρείς σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο δεν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα απο έναν (λογικό) ελεγκτή...

Πόσες φορές έχεις κόψει ΤΠΥ επί πιστώση όπου εξοφλείσαι αργότερα? Εγώ προσωπικά δεν έχω καν μπλόκ ΤΠΥ, μόνο ΑΠΥ.

Το πότε θα περαστεί ένα τιμολόγιο έχει να κάνει με ισολογισμούς, εισροές, εκροές, ψιψιψινια και κοκοψοψαρα... που για εμάς του απλούς ελευθερους (πολιορκημένους) επαγγελματίες δεν έχουν δα και τόοοοσο σημασία.

 

Δεν συμφωνείς?

Δημοσιεύτηκε

O φορολογικός νόμος ισχύει διαφορετικά για τις ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ ..... από ότι στις ατομικές επιχειρήσεις ? Μην είστε τόσο βέβαιοι για καταφατική απάντηση.

Εγραψα για το τι προβλέπει ο φορολογικός νόμος. Απο εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει.

Δημοσιεύτηκε

SOTHRIS,

 

Δεν είναι μομφή απέναντι σου αυτό που είπα πιο πάνω. Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ ότι ένας ελεγκτής θα κάνει θέμα για το εάν το τιμολόγιο καταχωρήθηκε στην ημερομηνία έκδοσης, παραλαβής, προκαταβολής ή εξόφλησης. Όχι τουλάχιστον για επαγγελματίες που τζιράρουν κάτω από 50.000€ το χρόνο.

Εσύ καλά κάνεις και λες το τι είναι σωστό.

Δημοσιεύτηκε

Από πρακτικής πλευράς προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν όταν βρισκόμαστε στο όριο δηλαδή στην αλλαγή της διαχειριστικής χρονιάς. Διαφορετικά πρόβλημα ουσίας δεν υπάρχει.

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να περάσω από καρτοκινητό σε σύνδεση......

 

Όπως διάβασα πιο πάνω το ΦΠΑ εκπίπτει όλο......

 

Και ρωτώ το εξής : Αν η διεύθυνση αποστολής του λογαριασμού διαφέρει από αυτήν της επαγγελματικής έδρας, υπάρχει πρόβλημα;

 

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο σχετικό πρόβλημα;

Δημοσιεύτηκε
Σκέφτομαι να περάσω από καρτοκινητό σε σύνδεση......

 

Όπως διάβασα πιο πάνω το ΦΠΑ εκπίπτει όλο......

αυτο που το λεει;

Δημοσιεύτηκε

Ο ΦΠΑ του κινητού εκπίπτει ολόκληρος. Αυτό είναι σίγουρο. Μη με βάλετε τώρα να ψάχνω στο taxheaven την εγκύκλιο του υπ. οικονομικών.

Δεν εκπίπτει όλη η δαπάνη απλά απλά από τα ακαθάριστα έσοδα (μόνο το 50% ή τέλος πάντων κάποιο ποσοστό).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.