Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπιπτώμενες δαπάνες ελεύθερου επαγγελματία Μηχανικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν είναι πάνω από 50 ευρώ ναι. Αλλιώς δε νομίζω ότι πειράζει και ασφράγιστη να είναι.

 

Θέλει σφραγίδα για να ισοδυναμεί με το παλιό τιμολόγιο που είμασταν υποχρεωμένοι να εχουμε. Επίσης να γραφτεί πάνω και ο αριθμός κυκλοφορίας του ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από 50 € βενζίνη ??? Τελικά είσαι πολύ πλούσιος!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Από τα μπατζάκια μου τρέχουν τι να σου πω! :grin:

60λιτρο ρεζερβουάρ έχω. Με 100 ευρώ περίπου φτάσαμε να γεμίζει με τις τρέχουσες τιμές... Εδώ μέσα στην πόλη που δεν πολυκινούμαι βάζω 50άρικα συνήθως. Αν πρόκειται να φύγω εκτός όμως έχει νόημα να τη βάζω λίγη-λίγη;

 

Θέλει σφραγίδα για να ισοδυναμεί με το παλιό τιμολόγιο που είμασταν υποχρεωμένοι να εχουμε. Επίσης να γραφτεί πάνω και ο αριθμός κυκλοφορίας του ΙΧ.

 

Παλιά παίρναμε τιμολόγιο από τα βενζινάδικα γιατί δεν έκοβαν ΑΛΠ έτσι κι αλλιώς. Άρα δε νομίζω ότι ήμασταν "υποχρεωμένοι". Οι επαγγελματικές δαπάνες εν γένει, μπορούν να καταχωρούνται με παραστατικό ΑΛΠ αντί τιμολογίου αρκεί η αξία (με τον ΦΠΑ) να μην υπερβαίνει τα 50 ευρώ. Από αυτά λοιπόν συμπεραίνω ότι δεν είναι απαραίτητη η σφραγίδα αν πρόκειται για αποδείξεις μέχρι 50 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΛ1091/14-6-2010

 

1) Για πωλήσεις έως 300 ευρώ ανά συναλλαγή

 

Σύμφωνα με την Υπουργική Aπόφαση ΠΟΛ1091/14-6-2010 τα πρατήρια υγρών καυσίμων όταν πωλούν καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης , βενζίνη) από την αντλία σε επαγγελματίες (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φορτηγά, ταξί κ.λπ.) έως και 300 ευρώ ανά συναλλαγή, εκδίδουν υποχρεωτικά απόδειξη λιανικής πώλησης (Α.Λ.Π) από την ταμειακή μηχανή και όχι Τιμολόγιο-Δ.Α.

 

Η απόδειξη λιανικής πώλησης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αντικαθιστά το τιμολόγιο, δηλαδή υπέχει θέση τιμολογίου και τίθεται η σφραγίδα του πρατηρίου στο πίσω μέρος αυτής και

αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με τα καύσιμα.

 

Σύμφωνα επίσης με την ίδια απόφαση, οι λήπτες-επιτηδευματίες με τις αποδείξεις λιανικής πώλησης έχουν τα ίδια φορολογικά δικαιώματα όπως στα τιμολόγια (παραστατικό δαπάνης, διαχωρισμός του ΦΠΑ για έκπτωση αυτού στις περιπτώσεις που προβλέπουν οι διατάξεις του ΦΠΑ) και κάνουν κανονικά χρήση των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

 

2) Για πωλήσεις πάνω από 300 ευρώ ανά συναλλαγή

 

Για τις μεμονωμένες χονδρικές πωλήσεις πετρελαίου κίνησης ή βενζίνης άνω των 300 ευρώ ανά συναλλαγή, εκδίδεται σε κάθε περίπτωση Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής (Τ-ΔΑ), ή Δελτίο Αποστολής και Τιμολόγιο Πώλησης και η σχετική απόδειξη λιανικής πώλησης που «αντικαθίσταται» επισυνάπτεται στο πρωτότυπο Τ-ΔΑ ή Τιμολόγιο και παραδίδεται στον πελάτη.

 

Για καλό και για κακό, βαλε μια σφραγιδα να εχεις το κεφάλι σου ησυχο

Edited by zefuros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έβγαλα το e-pass της αττικής οδού πληρώνοντας 15€ και μέχρι τώρα δεν έχω κάνει καμία διέλευση. Μου ηρθε ο λογαρισμός με πιστωτικό υπόλοιπο 15€. Το ποσό αυτό το περνάω ως έξοδο την ημερομηνία που το πλήρωσα ή οταν κάνω την κάθε διέλευση περνάω το αντίστιχο ποσό?

Link to comment
Share on other sites

Με τον ΟΑΕΕ, αυτά που πληρώνεις για την ασφάλιση του κάθε 6μήνο δεν θεωρούνται έξοδα που μπαίνουν στο εσόδων εξόδων.

Υπάρχει ειδικό κουτάκι στο Ε1 και το ποσό αυτό εκπίπτει κατά 10% από το φόρο που σου αναλογεί.

 

Οι κρατήσεις λόγω έκδοσης οικοδομικής άδειας κτλ, μπαίνουν κανονικά στο βιβλίο ως έξοδα με το παραστατικό της τράπεζας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.