zefuros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Α, τωρα ειδα τ Σ (εΣωτερικο) Κανονικά εκεί το περνάς, στην ίδια στήλη με οσα εξδα δεν εκπίπτεις ΦΠΑ.
sok_ratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 OK! Άρα συμφωνούμε. Το περνάω εκεί λοιπόν!
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Καλημέρα. Έχω πάει επαγγελματικό ταξίδι στο εσωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και έκανα μία διανυκτέρευση. Έχω κόψει τιμολόγιο αλλά ξέρω ότι το ΦΠΑ δεν εκπίπτει. Στα έξοδά μου όμως σαν δαπάνη το συνολικό ποσό (καθαρό + ΦΠΑ) μπορώ να το βάλω; Και αν ναι, σε ποια στήλη; (είπα να το βάλω στις δαπάνες χωρίς ΦΠΑ αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό γιατί στην πραγματικότητα είναι δαπάνη η οποία περιέχει ΦΠΑ απλώς το ΦΠΑ δεν εκπίπτει). Ευχαριστώ. O φπα με τον οποίο έχει επιβαρυνθεί η δαπάνη αυτή , δεν εκπίπτει από τον ΦΠΑ των πωλήσεων , σύμφωνα με το ν 2859/200, άρθρο 30 παρ. 4. Πάμε τώρα για την τήρηση του βιβλίου . Εχουμε τον ν 4308/2014 , στο άρθρο 3 , παρ.12 . Δείτε εκεί αναλυτικά τι πρέπει να παρακολουθείτε . Με καποιο τρόπο τώρα θα πρέπει να γίνεται η σύνδεση των καταχωρήσεων τόσο για τις ανάγκες απόδοσης του ΦΠΑ , όσο και για τις ανάγκες της φορολογίας εισοδήματος.
sok_ratis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Γεια σου Σωτήρη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει να εκπέσει ο ΦΠΑ, άπλως θέλω να εχω σωστά τα βιβλία. Δηλαδή αυτό που λέγαμε παραπάνω, να βάλω το συνολικό ποσό (καθαρό + ΦΠΑ) στην στήλη των δαπανών χωρίς ΦΠΑ είναι λάθος;
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2016 Γεια σου Σωτήρη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει να εκπέσει ο ΦΠΑ, άπλως θέλω να εχω σωστά τα βιβλία. Δηλαδή αυτό που λέγαμε παραπάνω, να βάλω το συνολικό ποσό (καθαρό + ΦΠΑ) στην στήλη των δαπανών χωρίς ΦΠΑ είναι λάθος; Δεν είναι καθόλου λάθος , το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα . Είναι σωστό από την άποψη του ΦΠΑ.
mixalis_b_a Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 (edited) καλημέρα συνάδελφοι Οι αποδείξεις βενζίνης πρέπει να καταχωρουνται στο μπλοκάκι "τιμολόγιο λήψης υπηρεσιών" ; και εκτός απο τις αποδείξεις βενζίνης στο ιδιο τιμολόγιο αναγραφονται και η ασφάλεια αυτοκινήτου, κτεο ; Edited Ιανουάριος 28 , 2016 by mixalis_b_a
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2016 (edited) Τι εννοείς με το να "καταχωρουνται στο μπλοκάκι "τιμολόγιο λήψης υπηρεσιών" ? Edited Ιανουάριος 28 , 2016 by georgegaleos
giorgosv Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Καλημέρα, για τις αποδείξεις λιανικής μέχρι 100€ τι ισχύει; Εκπιπτει ο ΦΠΑ ή όχι; Αν ναι τα 100€ είναι με τον ΦΠΑ ή μπαίνουν και αποδείξεις μέχρι 123€ με ΦΠΑ;
ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 100€ με το ΦΠΑ. Εκπίπτει κανονικά ο ΦΠΑ (εκεί που το δικαιούσαι). Δες και κάτι σχετικό.
giorgosv Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2016 Άρα συμφέρει ότι είναι κάτω από 100€ να μην μας κόβουνε τιμολόγιο ωστε να μην έχουμε υποχρέωση υποβολής ΜΥΦ έτσι;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα