Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυτευτό σε πλάκα


 

Recommended Posts

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες..

εγω πάντως τους το απεκλισα.

προκειται για εξαοροφη οικοδομη και το συγκεκριμένο φυτευτο ειναι στον πέμπτο οροφο ο οποιος ειναι εσοχή και φέρει απο πανω τον εκτο ο οποίος παλι έχει φυτευτά τα οποια τα δενω σε δοκαρια.

αν επροκειτο για τον τελευταιο οροφο μπορει να το δοκιμαζα αλλα τωρα το θεωρω ριψοκινδυνο..

ας έχει και ενα δοκαρακι στον ημιυπαιθριο :P

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά η ενισχυμένη ζώνη προσομοιώνεται και διαστασιολογείται ως κανονική δοκός που έχει απλά ύψος το πάχος της πλάκας? Μπορεί να συμμετάσχει στην διαφραγματική λειτουργία μιας πλάκας? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις ένα λογισμικό με γραμμικά μόνο πεπερασμένα στοιχεία όπως πχ είναι το Fespa, τότε οι ενισχυμένες ζώνες προσομοιώνονται ως ορθογωνικές δοκοί με ύψος το πάχος της πλάκας και διαστασιολογούνται ως στοιχεία ΧΑΑΠ.

Καθότι ορθογωνικές δοκοί δε συμμετέχουν στο διάφραγμα (αναφέρομαι στο Fespa) αλλά και γενικότερα δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουν.

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα που δοκοί με μεγαλλύτερο πλάτος από ύψος έχουν μεγαλύτερη ακαμψία στο επίπεδο της πλάκας... Άρα δεν θα έπρεπε να συμβάλλουν (περισσότερο από τις κανονικές δοκούς μάλιστα) στην διαφραγματοποίηση της πλάκας? Απλά ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάς διότι έχεις μπερδέψει τις έννοιες. Αν και προσομοιώνεται και αναλύεται ως ορθογωνική δοκός, η ενισχυμένη ζώνη ΔΕΝ είναι δοκός αλλά κομμάτι της πλάκας! Δεν προσφέρει όσα προσφέρει μια δοκός (πχ. δεν αποτελεί σημείο στήριξης για πλάκα) αλλά η μόνη λειτουργία της εξυπηρετεί την ανάληψη ορισμένων φορτίων. Εναλλακτική λύση, είναι η διαδόκιση.

Link to comment
Share on other sites

kwstas

Χρησιμοποιείς το Fespa;

Αν ναι τότε θα γνωρίζεις ότι η διαφραγματική λειτουργία προσομοιώνεται με τον πολλαπλασιασμό της ροπής αδράνειας (στο επίπεδο των πλακών) των πλακοδοκών μόνο με ένα συντελεστή πχ 10.000.

Αν δεν έχεις το Fespa τότε πώς προσομοιώνεται η διαφραγματική λειτουργία στο πρόγραμμά σου;

Link to comment
Share on other sites

ACNT πως εισάγεις εσύ την ενισχυμένη ζώνη?? Σαν δοκό δεν την εισάγεις? Δεν ειναι και πλακοδοκός? Εκτός και αν δεν στηρίζεις εκεί την πλάκα σου, οπότε οκ...

Χάρη το ΝΕΧΤ to έχω εδώ και λίγο καιρό και το ψάχνω. Από τα λίγα που ξέρω νομιζω το ΝΕΧΤ παίρνει διάφραγμα όταν εσύ θα ορίσεις τους κόμβους της στάθμης που θέλεις για διάφραγμα να δεσμευτούν πάνω στην πλάκα (βάζοντας συντελεστή 1 κατα χ - κατα y και γύρω απο z)

Link to comment
Share on other sites

Ο acnt χρησιμοποιεί το Fespa όπως και εγώ.

Οι ενισχυμένες ζώνες δηλώνονται ως ορθογωνικοί δοκοί ανεξάρτητα του να θα "στηριχθούν" σ΄αυτές πλάκες ή όχι. Οι ορθογωνικές δοκοί δεν συμμετέχουν στο διάφραγμα και δεν χρειάζεται αφού υπάτρχουν οι κύριες δοκοί που είναι πλακοδοκοί.

 

Απ' τον τρόπο με τον οποίο το Next υλοποιεί το διάφραγμα συμπεραίνω ότι δηλώνεις και τους κόμβους της "δοκού"/ενισχυμένης ζώνης στο διάφραγμα και καλά κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Tην εισάγω ως δοκό, όχι ως πλακοδοκό. Η πλακοδοκός έχει ΚΑΙ την έννοια της κρέμμασης!!! Στην ΕΖ δεν έχεις κρέμμαση και όχι δεν στηρίζω ποτέ πλάκα σε ΕΖ.

 

Δεν χρησιμοποιώ ΝΕΧΤ αλλά αυτό που λες για τους κόμβους μάλλον λίγη σημασία έχει με την διαφραγματική λειτουργία και τος πλάκες. Ο κόμβος όμως πρέπει να εισαχθεί όπως λες για να πάρει μέρος στην αντισεισμική επίλυση.

Link to comment
Share on other sites

Acnt ο Χάρης είπε πιο πριν ότι τις ΕΖ τις εισάγετε στο FESPA σαν ορθογωνικές δοκοί που δεν συμμετέχουν στο διάφραγμα. Και γω εξέφρασα την απορία πως και γιατί δεν συμμετέχουν στο διάφραγμα (εκτός και αν δεν στηρίζουν την πλάκα). Πιο κάτω εσύ μου απάντησες ότι αυτές τις "δοκούς" δεν τις παίρνετε σαν στηρίξεις των πλακών. Άρα δεν γίνονται πλακοδοκοί και άρα δεν συμμετέχουν στο διάφραγμα..

Και μου λύθηκε η απορία... Τώρα τα υπόλοιπα που μου είπες εσύ δεν τα καταλαβαίνω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.