Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αυθαιρεσίες κατασκευαστή


Recommended Posts

το 2002 ο κατασκευαστής μετά την πώληση των τεσσάρων οροφοδιαμερισμάτων σε ισάριθμη ορόφων οικοδομή, προέκτεινε κατά 1,20χ 3 μ το κλειστό του γκαράζ στο ισόγειο σε βάρος του κοινόχρηστου χώρου και το έκανε γκαρσονιέρα που τώρα με την αλλαγή χρήσης μπορεί να πουλήσει, ενώ ταυτόχρονα στην ταράτσα που κράτησε τα 2/3 της με το δικαίωμα υψούν, έκτεισε με κεραμοσκεπή πάλι γκαρσονιέρα που είναι ανύπαρκτη στα σχέδια που υπέβαλε το 2000 στην πολεοδομία καθώς και στα σχέδια που πήρα από τον συμβολαιογράφο. η ομηρία μου να τον καταγγείλω, αφού τα έκανε μετά την αγορά μου, ήταν ο ημιυπαίθριος 10 μ που μου πούλησε και δέχτηκα αφού ήταν έτοιμο κλειστό τρίτο δωμάτιο, από τον οποίο προσεχώς θα τακτοποιηθώ.η καταγγελία μου επώνυμα στην πολεοδομία τι μπορεί να αποφέρει? α.για τον κλεμμένο χώρο στο ισόγειο β. για το παράνομο δώμα, αφού δεν έχουμε πρόσβαση στις μισές υδροροές και έχουμε ζημιά από υγρασία σε ένα υπνοδωμάτιο ήδη ο 4ος και 3ος όροφοι και η πρώτη επιθυμία μας είναι η κατεδάφισή του?

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

1ον δεν κάνεις τίποτα πριν συμβουλευτείς μηχανικό που θα ελένξει τα συμπεράσματα που έβγαλες

και τον δικό σου χώρο

 

2ον αν ισχύουν τα όσα λες οι 2 γκαρσονιέρες είναι σχεδόν αδύνατον να νομιμοποιηθούν ή να τακτοποιηθούν

 

3ον δε θα βρει κανέναν να τις αγοράσει

 

4ον για το θέμα του δικού σου ΗΧ υπάρχει η λύση της τακτοποίησης

πάντα με δική σου ευθύνη η απόφαση

Link to comment
Share on other sites

Γιά το ισόγειο η υπέρβαση των 3,60 τμ , πιθανότατα θα μπορεί να νομιμοποιηθεί παράλληλα με την αλλαγή χρήσης που νομιμοποιείται με τον νέο νόμο που θα νομιμοποιήσετε και εσείς τον ημιυπαίθριο σας .

 

Οσο γιά την ταράτσα το κτίσμα δεν νομιμοποιείται με τα σημερινά , πιθανότατα θα νομιμοποιηθεί με τον νέο νόμο του Δεκεμβρίου , αλλά όσο αφορά την απολκλειστική χρήση των 2/3 της ταράτσας , αυτή εφ' όσον περιγράφεται στην σύσταση , είναι απολύτως νόμιμη , έχετε με πλήρη γνώση προσχωρήσει σε αυτή και δεν μπορείτε να αναιρέσετε την υπογραφή σας .

 

Ετσι τα περί υδροροών κλπ δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική .

Ακόμα και αν είχατε το δικαίωμα να ζητήσετε την άρση της αποκλειστικής χρήσης , τότε η ταράτσα θα γινόταν κοινόχρηστη γιά όλες τις ιδιοκτησίες όχι μόνο γιά τον 3ο και 4ο όροφο .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

θα βγουνε κατεδαφιστεα και προστιμο ανεγερσης και διατηρησης ....τωρα ποτε θα γινει αυτο αλλο θεμα....

 

καλυτερα να το συζητησετε πρωτα μαζι του για ποιες ενεργειες ειστε ετοιμος να κανετε μηπως καταφερετε κατι πριν παρετε δραστικα μετρα !!!

Link to comment
Share on other sites

Το έχετε ξαναρωτήσει και σας έχουμε απαντήσει .

 

Σας επαναλαμβάνω , η αποκλειστική χρήση εφ' όσον αναφέρεται στην σύσταση είναι δικαίωμα του .

 

Γιά τις τυχόν υγρασίες προβλέπεται συνήθως η διαδικασία από τον κανονισμό της πολυκατοικίας .

 

Γιά το θέμα της επέκτασης του γκαράζ στον κοινόχρηστο χώρο πιθανόν να το νομιμοποιήσει και αυτός όπως και εσείς τον ημιυπαίθριο σας , αλλά θα πρέπει να συζητήσει μαζί σας το ιδιοκτησιακό καθεστώς .

 

Γενικά τα θέματα που αφορούν σχέσεις μεταξύ συνιδιοκτητών απαιτούν νομικές αυμβουλές .

 

Καλό θα ήταν πάντως να συζητήσετε μαζί του γιατί μπορεί να είναι και διαφορετικά τα πράγματα , ενώ μπορεί και αυτός να επωφεληθεί από κάποιον άλλο νόμο σαν και αυτόν που επωφελείστε εσείς τώρα .

 

Επίσης αν δεν θέλατε τον κλεισμένο ημιυπαίθριο μπορούσατε να αγοράσετε αλλού ή να κτίσετε μόνος σας . Προφανώς είχατε και εσείς οικονομικό όφελος και το αγοράσατε . Αλλωστε εσείς ως ο μόνος χρήστης είστε και ο οφελημένος .

Link to comment
Share on other sites

με συγχωρείτε αν δεν έγινα κατανοητός. δεν αμφισβήτησα τη δικαιοδοσία στα 2/3 της ταράτσας, αλλά το αυθαίρετο κτίσμα σαυτή και μη μου πείτε πάλι δικαίωμά του. επίσης η αυθαίρετη οικειοποίηση εν απουσία μας μετά την υπογραφή συμβολαίων των 3,60 μ2 από τον κοινόχρηστο,πολεοδομικά είναι καταγγελόμενα για άρση ή πρόστιμο ή οχι? σε δεύτερο βήμα θα επιληφθεί δικηγόρος αν υφίσταται παρανομία. η αναφορά στον ημιυπέθρυο βασίζεται στην αντιστοίχισή του μέχρι τώρα πολεοδομικά με το δώμα και οχι σε μεμψιμοιρία εκ μέρους μου.ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εγώ δεν έγινα κατανοητός .

Γιά τον τεχνικό νόμο (πολεοδομία) είστε ένα ενιαίο κτίριο .

Γιά τον αστικό νόμο (δικηγόρος) είστε ξεχωριστοί ιδιοκτήτες .

 

Οι διαφορές σας λοιπόν που αναφέρονται στην σύσταση και τον κανονισμό είναι νομικό θέμα .

Οι πολεοδομικές υπερβάσεις , πολεοδομικό θέμα .

 

Δηλαδή η πολεοδομική υπέρβαση των 3,60 τμ είναι πολεοδομική παράβαση η οποία όμως ίσως και να μπορεί να νομιμοποιηθεί .

Επειδή όμως όπως λέτε ο χώρος που κατέλαβε η παράβαση είναι κοινόχρηστος , αυτό αφορά τους συνιδιοκτήτες και είναι νομικό θέμα .

 

Το αυθαίρετο στο δώμα είναι πολεοδομική παράβαση , αλλά το ότι το δώμα είναι αποκλειστικής χρήσης δεν αφορά την πολεοδομία .

 

Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα , αλλά έχετε υπ' όψη σας ότι επειδή το κράτος ανέχεται την δική σας παράβαση (ημιυπαίθριος) , δεν σημαίνει ότι παύει να είναι παράβαση και τα δικαστήρια έχουν δική τους λογική .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.