ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2008 ....Οταν έχουμε στο υπόγειο ένα άνοιγμα παραθύρου κολητά σε μιά κολόνα ,τότε η κολόνα μας είναι κατά την διεύθυνση αυτή κοντός στύλος.Αν τώρα δεν βάλουμε το παράθυρο κολητά στην κολόνα μας, αλλά 0.50m δεξιά του , θα χαρακτηρίζεται κοντός ο στύλος μας ; Και εν πάσει περιπτώσει πόσο μήκος τοιχείου πρέπει να έχουμε μεταξύ στύλου και ανοίγματος για να μην μπορεί να χαρακτηρισθεί κοντος στύλος; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι αυτό ασ μου απαντήσει.Ευχαριστώ.SR Όταν το υπόγειο σου είναι πραγματικά υπόγειο ο στύλος δεν είναι ποτέ κοντός γιατί δεν φορτίζεται σχεδόν καθόλου λόγω τεράστιας ακαμψίας των τοιχωμάτων (αν έχεις φυσικά αρκετά άλλα σε εκείνη την πλευρά).
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2008 Ακριβως ιδια ερωτηση με τον srevel, αλλα κατ αντιστοιχια στην pilotis οπου αντι για τοιχωματα υπογειου να εχω τοιχους πληρωσης.Η αποσταση του ανοιγματος απο την κολωνα ποση εκτιματε οτι πρεπει να ειναι? Ειναι και προτιμοτερο τοτε το ανοιγμα να ειναι τελειως ελευθερο παρα να πληρωθει μεχρι ενα υψος με τοιχοποιια,ωστε να μην μειωθει το μηκος λυγισμου της.Συμφωνειτε?
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Συνάδελφοι πόσο αποδοτική μπορεί να είναι η δημιουργία αρμού μεταξύ στύλου και τοιχοποιϊας σε μία τέτοια περίπτωση?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Ακριβως ιδια ερωτηση με τον srevel, αλλα κατ αντιστοιχια στην pilotis οπου αντι για τοιχωματα υπογειου να εχω τοιχους πληρωσης.Η αποσταση του ανοιγματος απο την κολωνα ποση εκτιματε οτι πρεπει να ειναι? Ειναι και προτιμοτερο τοτε το ανοιγμα να ειναι τελειως ελευθερο παρα να πληρωθει μεχρι ενα υψος με τοιχοποιια,ωστε να μην μειωθει το μηκος λυγισμου της.Συμφωνειτε? χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος λέω το εξής. Δεδομένου ότι συνήθως έχουμε ρωγμές που ξεκινούν από τις γωνίες των παραθύρων υπό γωνία 45ο, να βάζουμε τα παράθυρα σε τέτοια θέση ώστε μια νοητή ρωγμή από κάποιο σημείο του παραθύρου με κλίση 45 μοίρες προς τον ορίζοντα να μην τέμνει το υποστύλωμα. Φύσικά ΑΝ αυτό είνα εφικτό και ΑΝ το υποστύλωμα μας έχει πραγματικά μικρή δυσκαμψια σε σχέση με το τμήμα του τοίχου που προκύπτει ότι εμβολίζει το υποστύλωμα
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Συνάδελφοι πόσο αποδοτική μπορεί να είναι η δημιουργία αρμού μεταξύ στύλου και τοιχοποιϊας σε μία τέτοια περίπτωση? Πάρα πολύ αποδοτική αλλά: 1)προσοχή μην δημιουργήσουμε τελικά εκκεντρότητες στην κατανομή των τοιχοποιιων 2)προσοχή μήπως μας έρθει στο κεφάλι η τοιχοποιία όταν φορτιστεί σεισμικά εγκάρσια στο επίπεδο της επειδή δεν συνδέθηκε σωστά με τον Φ.Ο (εδώ χωράει και όλη η συζήτηση με τα σεναζ που αν τεθεί σαν θέμα στο forum θα γίνει best seller)
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Συνήθως τι πάχος αρμού χρησιμοποιείτε?
panos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 ο στύλος δεν είναι ποτέ κοντός γιατί δεν φορτίζεται σχεδόν καθόλου Άρη δεν νομίζω οτι ο στύλος δεν είναι κοντός. Το κτίριο άνωθεν του υπογείου δηλαδή απο τη στάθμη 0 και άνω αναλαμβάνει σεισμικές δυνάμεις και ταλαντώνεται με αποτέλεσμα οι στύλοι να ακολουθούν την κίνηση του φορέα ενώ όμως είναι παγιωμένοι στο υπογείο αστοχούν σε ψαλιδισμό. Δηλαδή μπορεί το στατικά υπόγειο να μην καταλαβαίνει πολλά λόγω της ύπαρξης ισχυρών τοιχωμάτων αλλά ο φορέας απο πάνω είναι που θέτει σε κίνηση την κεφαλή των υπ/των. Εξάλλου οι περισσότερες αστοχίες κοντών υπ/των συμβαίνουν μεταξύ υπογείου και ισογείου.
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 τι εστι ψαλιδισμος?το εξηγεις λιγο?
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2008 παντως κι εγω συμφωνω οτι δεν ειναι κοντος στο υπογειο,αφου τα περιμετρικα τοιχωματα παγιωνουν τον φορεα ως προς τις οριζοντιες μετακινησεις(δηλαδη ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ μετακινησεις στο οριζοντιο επιπεδο) ΑΡΑ δεν υπαρχει εμβολισμος τον υποστυλωματων απο τα τοιχωματα υπογειου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα