TopoEΜΠ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι. Γνωρίζω τις συντεταγμένες σε Ηαττ δυο τριγ/κων που απέχουν μεταξύ τους 1.5 χλμ. Προκειμένου να εξαρτηθώ από αυτά μπορώ να κάνω το εξής: ? Να μετρήσω κανονικά το αγροτεμάχιο μου σε αυθαίρετο σύστημα χτυπώντας παράλληλα τα δυο τριγωνομετρικά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω το align του autocad για να εξαρτηθώ? Η πρέπει να έχω απαιραίτητα τρία τριγ/κα για καλύτερη ακρίβεια? Το λέω αυτό για να αποφύγω το ανέβασμα στις κορυφές για προσανατολισμό. Μπορω να το κάνω? Κατά πόσο σωστό είναι?? Σας ευχαριστώ.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Για να κάνεις αυτό που έχεις κατά νου, πρέπει ούτως ή άλλως να ανέβεις για να πάρεις απόσταση προς τα τριγωνομετρικά σου, αλλιώς θα χρειαστείς τουλάχιστον 3.
agior Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Εξαρτάται από το πόσο είσαι σίγουρος για την ακεραιότητα των τριγωνομετρικών. Οταν θα κάνεις το align θα βρείς (σίγουρα) κάποια διαφορά στη θεωρητική απόσταση μεταξύ τους, μικρή ή μεγαλύτερη. Αν δεν υπάρχουν τα επιπλέον στοιχεία που θα σου δώσει η σκόπευση σε τρίτο τριγ/κό τότε η εξάρτηση είναι αμφίβολη, με ασάφεια ανάλογη της διαφοράς. Γιατί δεν ανεβαίνεις επάνω; Σίγουρα θα βλέπεις μπόλικα βάθρα από 'κεί. Βελτιώνεις και τη φυσική σου κατάσταση...
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 συνάδελφε TopoEΜΠ η προτροπή-πρόταση του συναδέλφου agior είναι πολύ σωστή ανεξάρτητα απο το σύστημα προβολής οι διαδικασίες εξάρτησης τοπογραφικών εργασιών είναι κοινές απο την στιγμή που η εξάρτηση είναι ανγκαία ή θα πρέπει να ανεβείς τρην ράχη 'η να συνεργασθείς με συνάδελφο που διαθέτει GPS,μέχρις ότου αποκτήσεις τον δικό σου εξοπλισμό ανάλογα με την αμοιβή αποφασίζεις τα ξαναλέμε
TopoEΜΠ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Να ανέβω συνάδελφοι αλλά η σκόπευση στο 1.5 χλμ μου δημιουργεί πρόβλημα στην εστίαση του κατόπτρου. Το βλέπω σαν "μύγα" και αμφιβάλλω για τη μέτρηση..Γι αυτό σκέφτηκα την προηγούμενη λύση μήπως...Αν χάσω και 2-3 cm δεν έγινε και τίποτα.Τι προτείνετε τελικά?
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 συνάδελφε TopoEΜΠ όπως σου έγραψα και παραπάνω εσύ αποφασίζεις το θέμα είναι πολύ απλό, πάρα πολύ απλό η σκόπευση στο 1,5 χλμ με γεωδαιτικό σταθμό δεν εχει πρόβλημα δεν θα λύσεις το πρόβλημα με το να γράφεις στο φόρουμ έβγα έξω και στρώσου στη δουλειά τα ξαναλέμε
napoleon Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 πιστευω η ανάρτηση νο 6 είναι η πιο πετυχημένη που έχω διαβάσει πολύ καιρό τώρα στο forum αντε να γελάσουμε και λίγο
agior Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 @kasvan αντίθετα, με κουράζει να συμμετάσχω στο "άλλο" thread, το πένθος δεν εκφράζεται με λόγια, πόσο μάλιστα τέτοια λόγια που ανταλλάχτηκαν. Η δημοσίευση του Θεοχάρη περιέχει και τη συνταγή της ανάκαμψης, άμποτε... Με την άδειά του, την εγκολπώνομαι σαν υπογραφή μου. Ευχαριστώ.
TopoEΜΠ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2010 Οκ, ευχαριστώ συνάδελφοι..Συνάδελφε Kasvan, η μαγκιά και η ειρωνεία οταν είσαι face to face είναι ΠΙΟ μαγκιά..αν ειρωνεύεσαι..υπήρξες και εσύ νέος..
Recommended Posts