Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τις σωστές αναλογίες για παραγωγή σκυροδέματος C16/20 με το "χερι" στο εργοτάξιο.

Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου μετατρέψει τηθεωρία, σε εμπειρικά-χειροπιαστά λεγόμενα, ώστε να πώ τα μαστόρια, τόσα φτυάρια αμμοχάλικο, τόσο νερό, τόσο τσιμέντο κτλ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για 350kg/m³ που σχεδόν πάντα δίνει C16/20, στην μπετονιέρα των 3/4 βάζεις μισό σάκο τσιμέντο, 8~9 φτυαριές άμμο ποταμού μέση και 18 φτυαριές γαρμπύλι. Προφανώς η σύνθεση είναι ασυνεχής και μη αντλήσιμη, αλλά για τα συνήθη αδρανή περνάει τον έλεγχο εξάπλωσης (διαχωρισμού). Προσοχή, η ποσότητα της άμμου που κάθεται στο φτυάρι εξαρτάται από την υγρασία. Στις φτυαριές που δίνω θεωρώ ότι στο φτυάρι κάθεται λίγο περισσότερη άμμος απ' ο,τι γαρμπύλι. Το νερό δεν πρέπει να είναι πάνω από 18kg, με ρευστοποιητή μπορεί να είναι και κάτω από 15kg.

 

 

Εννοείται ότι κανονικά, για να είσαι εντός προτύπου ΣΚ300 πρέπει να εφαρμόζεις ογκομέτρηση με δοχεία. Τα παραπάνω δεν πληρούν καμιά κανονιστική απαίτηση.

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει και 40αρης αλλα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Πάλι 18/25=0,72. Με 0,72 δεν πιστεύω οτι θα πάρεις C16/20. Μάλλον θα πήγαινα σε 0,65 για εργοταξιακό. 

Δημοσιεύτηκε

Μήπως ο συνάδελφος εννοούσε ο λόγος Ν/Τ να μην ξεπεράσει το 0,70 γι' αυτό γράφει το νερό να μην ξεπεράσει τα 18 κιλά. Τελοσπάντων...

 

Γενικά πάντως στο εργοτάξιο αν δεν είσαι από πάνω και να τις πεις τις αναλογίες σωστά και βαθμονομημένα δοχεία να έχεις φτιάξει, μόλις φύγεις και προκειμένου να είναι πιο εργάσιμο το μίγμα αρχίζουν οι κατά το δοκούν και "με το μάτι" τροποποιήσεις. 

Δημοσιεύτηκε

Και οχι μονο.Πριν ..... χρονια διαπιστωθηκε οτι μεσα στην μπετονιερα ειχαν βαλει και τα χαρτινα σακια!!!

Δημοσιεύτηκε

Και οχι μονο.Πριν ..... χρονια διαπιστωθηκε οτι μεσα στην μπετονιερα ειχαν βαλει και τα χαρτινα σακια!!!

 

μειωτής νερού :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.