Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αντικατάσταση στέγης


Recommended Posts

Προσφατα μηχανικος μου εβγαλε μια αδεια εργασιων μικρης κλιμακας απο την Πολεοδομια. Επι τη ευκαιρια καπου στο φορουμ διαβασα οτι κανει περιπου 7 μερες για την εκδοση της. Στην περιπτωση μου εκανε περιπου 1,5 μηνα...Προσθεστε ακομα οτι πληρωσα στον μηχανικο μου για την εκδοση της πιο πανω αδειας το ποσον των 1.600 ευρω ( καπου επισης διαβασα πως ειναι δωρεαν...)

Στην αδεια μεταξυ αλλων γραφει και το εξης : " Οι εργασιες που θα εκτελεστουν αναφερονται στην περιπτωση 2,3,5 του συνημμενου καταλογου εργασιων μικρης κλιμακας και συγκεκριμενα...αντικατασταση στεγης χωρις χρηση σκυροδεματος και χωρις αλλαγη στην μορφη του κτιριου"

 

Η ερωτηση μου ειναι απλη...μπορω να αντικαταστησω την παλια στεγη με κεραμοσκεπη; η ειναι παρανομο; ειναι κατι που δεν το εχω καταλαβει ακομα αν και ο μηχανικος μου επιμενει πως ειναι νομιμο.. τελος θα ηθελα να ρωτησω αν η κεραμοσκεπη που εχω σκεφτει ειναι η καλλυτερη και ασφαλεστερη προταση η υπαρχει εναλλακτικη προταση;

 

υπ οψιν , οτι το κτισμα ειναι εκτος σχεδιου και εχει αναγνωριστει με τον γνωστο νομο του Τριτση και εχει ρευμα και νερο

 

ευχαριστω πολυ

ενας ανησυχος πολιτης;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά τι σημαίνει ότι η άδεια είναι δωρεάν????:confused:

Δηλαδή ο συνάδελφος δεν θα έπρεπε να πληρωθεί για τη δουλειά του????:rolleyes:

Κατά δεύτερον γιατί δεν εμπιστεύεστε το Μηχανικό σας?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας είναι "δωρεάν" (από άποψη αμοιβών μηχανικού) μόνον εφόσον δεν αναμιχθεί μηχανικός και κάνετε μόνος σας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή της. Από την στιγμή που αναθέσατε την έκδοσή της σε μηχανικό τότε ο συνάδελφος, τιμώντας την νομιμότητα, σας ζήτησε ποσό που αντιστοιχεί περίπου στην ελάχιστη αμοιβή μηχανικού.

 

Από εκεί και μετά μόνον ο μηχανικός σας μπορεί να σας απαντήσει στα ερωτήματά σας καθώς γνωρίζει εκ του σύνεγγυς την περίπτωση του κτηρίου σας.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχας ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας!

 

ilias : Φυσικα και θα επρεπε να πληρωθει ο μηχανικος για την δουλεια του!..δεν νομιζω πουθενα να ανεφερα το αντιθετο!...αν το κοστος της εκδοσης μιας τετοιας αδειας , στην περιπτωση που αναλαμβανει ο μηχανικος , ειναι 1.600 ευρω τοτε κανενα προβλημα.. οσο για το γιατι δεν εμπιστευομαι τον μηχανικο μου , ειναι πραγματι μια πολυ καλη ερωτηση...μηπως ομως εκεινος ειναι που θα πρεπει να μου το εμπνευσει;

 

cna : Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση , αλλα προσπαθω να βαδισω οσο το δυνατον ασφαλεστερα , προτου βρεθω προ δυσαρεστων εκπληξεων...αναζητω καποιες συγκεκριμενες απαντησεις που θα με κανουν να κοιμαμε ησυχος..

 

dgt : Για τοπογραφικο ειχα πληρωσει αλλα 200 ευρω αν θυμαμε καλα καποιους μηνες πριν , τωρα για την στατικη επαρκεια που αναφερεσαι αν αυτο ειναι μια γρηγορη ματια στο κτιριο ...τοτε ναι εγινε

 

Παρακαλω , τα ερωτηματα παραμενουν ..

Link to comment
Share on other sites

ζητώντας τη κατανόηση του κυρίου που άνοιξε το θέμα και έχει τις ανησυχίες του, παραθέτω μια σκέψη μου γραπτώς: 200 ευρω το τοπογραφικό...δε μας χάλασε όλους εμάς που θα ρθει στο γραφείο ο ιδιώτης, θα του πουμε την αμοιβή μας και οχι μόνο δε θα μας δώσει τη δουλειά αλλά θα μας πει και κλέφτες!!!

Link to comment
Share on other sites

 

dgt : Για τοπογραφικο ειχα πληρωσει αλλα 200 ευρω αν θυμαμε καλα καποιους μηνες πριν , τωρα για την στατικη επαρκεια που αναφερεσαι αν αυτο ειναι μια γρηγορη ματια στο κτιριο ...τοτε ναι εγινε

 

Mάλλον και το τοπογράφικο έγινε με μια γρήγορη ματιά όπως και η στατική επάρκεια...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα παρακαλούσα όλους τους συναδέλφους πριν εκφράσουν απόψεις περί αμοιβών να συμβουλευτούν την ισχύουσα νομοθεσία περί ελαχίστων αμοιβών μηχανικού. 5000*λ+ΦΠΑ είναι κύριοι είτε το θέλουμε είτε όχι. Αντί μάλιστα να συγχαίρουμε τον συνάδελφο που προφανώς τηρεί την νομιμότητα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς τον στηλιτεύουμε και τον ειρωνευόμαστε. Ακόμα και αυτή η αντιμετώπιση έχει συμβάλλει στο κακό χάλι που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα μας. Άσε που δεν μπορούμε να ξέρουμε τί εργασίες έχει κάνει ακριβώς.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά το ανέφερα συνάδελφε για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις με τον κόσμο. Και ναι αν ο συνάδελφος έκανε όντως τοπογραφικό τα 200 ευρώ είναι μάλλον λίγα σε σχέση με τις αμοιβές του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.