akius Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2010 εχω αδεια που ληγει σε 1 χρονο.... ομως αυτη η αδεια πριν 3 μηνες εκανα την διαδικασια ολοκληρωσης της για δεη-εφορια-ικα... τωρα οι ιδιοι ιδιοκτητες θελουνε καποιες αλλαγες ...συγκεκριμενα θελουνε προσθηκη τετραγωνικων κλειστου χωρου σταθμευσης στο ισογειο και προσθηκη περγκολας στο δωμα καθως και μεγαλυτερη αποληξη κλιμακοστασιου.... ποια διαδικασια ακολουθω? παω αναθεωρηση το ιδιο στελεχος? οι μηχανικοι θα ειναι οι ιδιοι εκτος απο μηχανολογο ευχαριστω
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Ναι αναθεωρείς ..........αλλά θα ξανακάνεις τη γύρα από τις υπηρεσίες. Μάλλον θα ξαναγίνει αυτοψία.
pavloselef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2010 Καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις σχετικά με μια δουλεία που έχω. Σε μια οικοδομή του ’74 στο ισόγειο υπάρχουν 4 διαμερίσματα και ο ιδιοκτήτης θέλει να τα μετατρέψει σε 2 διαμ/τα + 1 κατάστημα. 1) Θα ακολουθησω τους συντελεστές δόμησης της αρχικής άδειας για να κάνω την αναθεώρηση άδειας για αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων ? 2) Όσον αφορά τις θέσεις γκαράζ τι γίνεται? Στο υποτυπώδες διάγραμμα κάλυψης του ’74 δεν αναφέρονται θέσεις στάθμευσης. Θα πάω με τους παλιούς όρους δόμησης και δεν θα έχω πρόβλημα η θα πάω με τους καινούργιους και θα πρέπει να βρω η να εξαγοράσω θέσεις στάθμευσης? Η πρασιά είναι 4 μ. Δεν ξέρω αν μπορώ να τοποθετήσω εκεί καποιες θέσεις. Προς το παρόν παρκάρουν οι ιδιοκτήτες κάθετα στην πρασιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.
1975 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2011 Ρώτησα το πρωί αλλά δεν μπορώ να βρώ την ερώτηση μου και γι΄αυτό ξαναρωτάω. Σε οικοδομή με άδεια 3/2008 θέλω να κάνω αναθεώρηση. Στην άδεια φαίνεται η/υ 1,5 μ2 περίπου που έχει μετρήσει σε κάλυψη και όχι σε δόμηση ( το οποίο είναι λάθος) και ο ιδιοκτήτης θέλει να το κλείσει ( υπάρχει υπόλοιπο δόμησης) . Είναι 1ος όροφος, 1.Εκτός από την κάτοψη, όψεις, τομές, διάγραμμα κάλυψης χρειάζεται και τοπογραφικό? 2.Στις όψεις θα φαίνεται και το ισόγειο? 3.χρειάζεται μελέτη κενακ? 4. Εάν χρειάζεται τοπογραφικό πρέπει να έχει και αμοιβή? 5. Γενικά χρειάζονται αμοιβές? είναι πολύ μικρή η αλλαγή 6. Σαν τίτλο στα σχέδια θα γράφω π.χ αναθεώρηση αδειας.../03/2008 κάτοψη ορόφου? Περιμένω τις απαντήσεις σας
1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Θέλω να κάνω αναθεώρηση σε προσθήκη καθ΄ύψος που έγινε το 2009. Η άδεια του ισογείου είναι του 85. Παρατηρώ το διάγραμμα κάλυψης του 85 και βλέπω ότι έχει λάθος στην κάλυψη και δόμηση και το οποίο δεν το διόρθωσα στην άδεια της προσθήκης γιατί δεν το είδα. Στο καινούργιο διάγραμμα κάλυψης που θα κάνω πρέπει να διορθώσω τα λάθη ή να γράψω χ μ2 βάσει της αδείας...../85?
tanasi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Γενικά: ΔΕΝ βασίζεσαι στα παλιά διαγράμματα, αλλά κάνεις αποτύπωση και έλεγχο με αυτά της υπάρχουσας κατάστασης. #5 1 τοπογραφικό νέο όχι(εφ' όσον δεν άλαξε κάτι στην περιοχή) 2 δείχνουμε ολόκληρη την όψη 3 εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός οχι ΚΕΝΑΚ. Δες όμως και την νομοθεσία 4 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 5 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 6 τον αρχικό τίτλο και σε παρένθεση "αναθεώρση της .../03/2008 οικοδομικής άδειας ως προς την αύξηση εμβαδού) #6 το διάγραμα κάλυψης περιλαμβάνει αθροιστικά τα νέα δεδομένα και τα παλιά και έλεγχο με τους ισχύοντες όρους δόμησης
gamvro Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 ........ 4 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 5 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 6 τον αρχικό τίτλο και σε παρένθεση "αναθεώρση της .../03/2008 οικοδομικής άδειας ως προς την αύξηση εμβαδού) ............................ Μπορούμε να κάνουμε αναθεώρηση, σε άδεια που δεν έχει λήξει ακόμη, όταν δεν είμαστε εμείς αυτοί που την εκδώσανε; Αν ναι απαιτούνται όλες οι αμοιβές σαν να εκδίδεται από την αρχή;
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2011 Για μελέτη μπορείς αλλά για επίβλεψη όχι.Πρέπει να προηγηθεί παραίτηση επιβλέποντα.
1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2011 Γενικά: ΔΕΝ βασίζεσαι στα παλιά διαγράμματα, αλλά κάνεις αποτύπωση και έλεγχο με αυτά της υπάρχουσας κατάστασης. #5 1 τοπογραφικό νέο όχι(εφ' όσον δεν άλαξε κάτι στην περιοχή) 2 δείχνουμε ολόκληρη την όψη 3 εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός οχι ΚΕΝΑΚ. Δες όμως και την νομοθεσία 4 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 5 οτι ξανακάνουμε το πληρωνόμαστε 6 τον αρχικό τίτλο και σε παρένθεση "αναθεώρση της .../03/2008 οικοδομικής άδειας ως προς την αύξηση εμβαδού) #6 το διάγραμα κάλυψης περιλαμβάνει αθροιστικά τα νέα δεδομένα και τα παλιά και έλεγχο με τους ισχύοντες όρους δόμησης Αυξάνεται όμως ο συντελεστής δόμησης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει 3μ2 επιπρόσθετα επειδή δεν είχε ληφθεί υπ΄όψιν το 85 ή απλά γράφω εγώ τα σωστά μ2 στο νέο διάγραμμα κάλυψης χωρίς να επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης και να έχει και εισφορές στο ικα κ.α?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα