Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κτίριο παλιό με 8 ορόφους.

 

Το όμορο οικόπεδο parking (ανοικτό σαν αυτά που είναι γεμάτο το κέντρο της Αθήνας) αλλά η μεσοτοιχία (παλιά λιθοδομή) και η εξωτερική τοιχοποιϊα του παλιού κατεδαφισθέντος κτίσματος παρέμειναν.

 

Σήμερα καλούμαι να βγάλω άδεια κατεδάφισης της μεσοτοιχίας και του τοίχου που άφησαν καθώς φαίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς ήταν ύψους περίπου 12 μέτρων και πάχους 0,60μ. και πλέον δείχνει έτοιμη για να ανατραπεί καθώς αποκολλήθηκε από την υπάρχουσα οικοδομή και έχει κάνει άνοιγμα ~10εκατοστά !! :shock: :lol: :lol: :lol:

 

Τι άδεια θα βγάλω ?

 

Κατεδάφισης προφανώς αλλά τι μελέτες κάνω κάνω εδώ ?

 

Αρχιτεκτονικά για το υπόλοιπο του τοίχου ? :lol:

 

Μπορεί κάποιος να μου πει τη νομοθεσία για τα επικίνδυνα κτίρια και την αμεσότητα έκδοσης άδειας ?

 

Για αμοιβές πείτε καμιά ιδέα......σίγουρα θα πάω να ρωτήσω βέβαια......μάλλον προυπολογιστικά τον τοίχο αλλά ίδωμεν..

Δημοσιεύτηκε

Στην αδεια κατεδαφισης θελεις τοπογραφικο και τεχνικη εκθεση στην οποια πρεπει να υπαρχει και η φραση οτι θα τηρηθουν ολα τα μετρα ασφαλειας. Αλλα δεν μπορει να κατεδαφιστει μεσοτοιχος χωρις τη συναινεση και του γειτονα.

 

Αν αυτος δεν συναινει τοτε θα πας με τα επικινδυνα.

 

Σε περιπτωση επισκευης/αποκαταστασης μεσω επικινδυνων που μου εχει τυχει ειχα υποβαλει τοπογραφικο , τεχνικη εκθεση , φωτογραφιες και της αποφασης προηγηθηκε αυτοψια απο τον μηχανικο της πολεοδομιας. Η αποφαση κοινοποιειται και στο Α.Τ. της περιοχης. Γενικα η διαδικασια ηταν ταχυτατη (τουλαχιστον σε περιπτωση εντολης ληψης μετρων ).

 

Δεν ξερω τωρα γαι τις κατεδαφισεις αν προβαλλει αντιρρησεις ο ομορος τι γινεται.

Δημοσιεύτηκε

και οι δύο έχουν συμφωνήσει να το κάνουν από κοινού.

 

Ας πούμε ότι βγάζω άδεια κανονική κατεδάφισης. Σε ποιανού το όνομα θα βγεί ? ? ? ? :???:

 

Για τα επικίνδυνα κτίρια ποιά είναι η διάταξη ?

Δημοσιεύτηκε

Theo νομίζω ότι η δουλειά μπορεί να γίνει με τη διαδικασία της άρσης επικινδυνότητας (την ίδια που ακολουθείται όταν π.χ. παρατηρείται πτώση επιχρισμάτων). Ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να κάνει αίτηση στην πολεοδομία (τμήμα Επικινδύνων-Ετοιμορρόπων) για διενέργεια αυτοψίας. Μετά την αυτοψία η υπηρεσία θα στείλει έγγραφο στους ιδιοκτήτες και το οικείο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο θα αναφέρει ότι εντός 3 μηνών πρέπει να αρθεί η επικινδυνότητα (δηλαδή να γκρεμιστεί ο τοίχος). Από 'κει και πέρα θα καταθέσεις μια δήλωση ανάθεσης-ανάληψης για την επίβλεψη και μία τεχνική έκθεση και θα σας στείλουν έγγραφο που θα λέει ότι σας επιτρέπουν να προχωρήσετε στην κατεδάφιση.

Έτσι, γλυτώνεις χρόνο, κόπο (δεν χρειάζεται καμία μελέτη), έξοδα και επειδή δεν υπάρχει έλεγχος φορολογικών ζητάς ό,τι νομίζεις για τη δουλειά που θα κάνεις.

Προσοχή! Τονίζω ότι από τη στιγμή που θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία πρέπει εντός τριών μηνών η δουλειά να έχει τελειώσει!

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Για την ιστορία και προς ενημέρωση ο φίλος Yorgos από πάνω ήταν σωστός στα απαιτούμενα εκτός του χρόνου που μου ζητήθηκε εντός ενός μηνός.

 

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι.

8-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.