gio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 (edited) Τελικα πραγματι τα μπλεξαμε. Μπορει καποιος να μας πει, τι μπορει και τι χορηγει τελικα το ΤΣΜΕΔΕ κατα την διαρκεια, στη γεννα και μετα τη γεννα το ΤΣΜΕΔΕ;Δινει επίδομα; (Εγω ηξερα οτι απο τότε που το ΤΣΜΕΔΕ εντάχθηκε στον ΕΟΠΠΥ το επίδομα απο 2.500 έγινε 800-900 και δίνεται απευθείας στη συμβεβλημένη κλινική. Στο χέρι δεν παίρνουμε τίποτα.Μπορει να αλλαξε τωρα και να κανω λαθος ) Edited Σεπτέμβριος 19 , 2016 by gio Link to comment Share on other sites More sharing options...
uptight Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Ανακοίνωση από νωρίτερα φέτος: «Ενημερώνουμε, ότι άρχισε η σταδιακή χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α. - Τομείς Μηχανικών & Ε.Δ.Ε., κατ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν.4097/2012 (Α' 235) και της Κ.Υ.Α., αριθμ. πρωτ.: Φ.10060/15858/606/7.10.2014.Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί τα επιδόματα, των οποίων οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο Ταμείο έως και την 31.01/2015.Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για τις επόμενες πληρωμές.» Μου είχαν ζητήσει και ΙΒΑΝ του λογαριασμού όπου ήθελα να κατατεθούν τα χρήματα... οπότε υπέθετα πάντα ότι είναι ένα ποσό που παίρνει η ίδια η ασφαλιζόμενη. Και ανέρχεται στα 800€. Ελπίζω να είναι πράγματι έτσι και να τα πάρουμε κάποτε έστω κι αυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maranti Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Οσες εξετάσεις γράφονται τις κάνεις σε συμβεβλημένα μικροβιολογικά εργαστηρια. Οι ακριβές εξετάσεις δεν γράφονται και τις πληρώνουμε από την τσέπη μας. Δεν παίρνουμε χρήματα πίσω, τα φάρμακα είναι δωρεάν για την εγκυμοσύνη. Για άμεσα ασφαλισμένη ισχυει το εξής: πας στην κλινικη που σε ενδιαφέρει και λες είμαι με τσμεδε. Σου λένε το ποσο που οφείλεις και πρέπει να πληρώσεις για την θέση (π.χ. μονόκλνι, δίκλινο ή τρίκλινο )και το είδος γ'εννας (φυσ. τοκετός ή καισαρική).Δηλαδή το ταμείο καλύπτει ένα μέρος του κόστους γεγονός με το οποίο δεν ασχολούμαστε. ΄Μετά την γέννα και εφόσον είσαι αυτοαπασχολούμενη δικαιούσαι 4 μήνες επί 200 Ευρώ=800 Ε. Κάνεις αίτηση και τα παίρνεις μετά από 1,5 χρόνο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peratis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Για έμμεσα ασφαλισμένη τι ισχύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisD Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2016 Για έμμεσα ασφαλισμένη ισχύουν όλα τα παραπάνω, εκτός από το τελευταίο (4χ200=800), το οποίο δεν το δικαιούται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EleniZaggana Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2016 Τελικα πραγματι τα μπλεξαμε. Μπορει καποιος να μας πει, τι μπορει και τι χορηγει τελικα το ΤΣΜΕΔΕ κατα την διαρκεια, στη γεννα και μετα τη γεννα το ΤΣΜΕΔΕ;Δινει επίδομα; (Εγω ηξερα οτι απο τότε που το ΤΣΜΕΔΕ εντάχθηκε στον ΕΟΠΠΥ το επίδομα απο 2.500 έγινε 800-900 και δίνεται απευθείας στη συμβεβλημένη κλινική. Στο χέρι δεν παίρνουμε τίποτα.Μπορει να αλλαξε τωρα και να κανω λαθος ) Ισχύει και για τις έμμεσα ασφαλισμένες (μισθωτές μηχανικούς δηλαδή) ότι δίνονται 800-900 ευρω στην ιδιωτική κλινική πλεον απο τον ΕΟΠΠΥ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisD Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2016 (edited) Το απάντησα σε προηγούμενο μήνυμα μου εδώ Edited Οκτώβριος 5 , 2016 by akisD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2016 Το απάντησα σε προηγούμενο μήνυμα μου εδώ Πραγματι οτι λεει ο akisD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baudolino Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2017 (edited) Καλησπερα, μια γρήγορη ερώτηση για αυτό το θέμα, για μια πιο up to date πληροφορηση. Η γυναίκα μου είναι έγκυος, γεννάει τον Μάιο. Τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει το ΙΚΑ (είναι άνεργη εκπαιδευτικός). Αν την γράψω ως εμμεσο μέλος, δικαιουται της χαμηλότερης τιμης της ιδιωτικής κλινικής? (για ΕΟΠΠΥ μας ειπε ο γιατρός είναι γυρω στα 800 Ευρώ κάτω + ΦΠΑ). Θα προσπαθήσω να παρω τηλεφωνο αλλά επειδή δεν ξέρω πότε θα το πετυχω ειπα να ρωτήσω μπας και ξέρει κανεις. Ευχαριστω!!! Edited Φεβρουάριος 1 , 2017 by Baudolino Link to comment Share on other sites More sharing options...
thodoris85 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2017 Καλησπερα, μια γρήγορη ερώτηση για αυτό το θέμα, για μια πιο up to date πληροφορηση. Η γυναίκα μου είναι έγκυος, γεννάει τον Μάιο. Τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει το ΙΚΑ (είναι άνεργη εκπαιδευτικός). Αν την γράψω ως εμμεσο μέλος, δικαιουται της χαμηλότερης τιμης της ιδιωτικής κλινικής? (για ΕΟΠΠΥ μας ειπε ο γιατρός είναι γυρω στα 800 Ευρώ κάτω + ΦΠΑ). Θα προσπαθήσω να παρω τηλεφωνο αλλά επειδή δεν ξέρω πότε θα το πετυχω ειπα να ρωτήσω μπας και ξέρει κανεις. Ευχαριστω!!! Που να πάρεις τηλέφωνο; στο ΤΣΜΕΔΕ; χαχα, καλό!! Οσες εξετάσεις γράφονται τις κάνεις σε συμβεβλημένα μικροβιολογικά εργαστηρια. Οι ακριβές εξετάσεις δεν γράφονται και τις πληρώνουμε από την τσέπη μας. Δεν παίρνουμε χρήματα πίσω, τα φάρμακα είναι δωρεάν για την εγκυμοσύνη. Για άμεσα ασφαλισμένη ισχυει το εξής: πας στην κλινικη που σε ενδιαφέρει και λες είμαι με τσμεδε. Σου λένε το ποσο που οφείλεις και πρέπει να πληρώσεις για την θέση (π.χ. μονόκλνι, δίκλινο ή τρίκλινο )και το είδος γ'εννας (φυσ. τοκετός ή καισαρική).Δηλαδή το ταμείο καλύπτει ένα μέρος του κόστους γεγονός με το οποίο δεν ασχολούμαστε. ΄Μετά την γέννα και εφόσον είσαι αυτοαπασχολούμενη δικαιούσαι 4 μήνες επί 200 Ευρώ=800 Ε. Κάνεις αίτηση και τα παίρνεις μετά από 1,5 χρόνο... Για έμμεσα ασφαλισμένη ισχύουν όλα τα παραπάνω, εκτός από το τελευταίο (4χ200=800), το οποίο δεν το δικαιούται. Αυτά είχαν ειπωθεί παραπάνω. Το 2012 ίσχυαν αυτά που λένε οι συνάδελφοι. Τώρα δε ξέρω τι ισχύει, αλλά για να το λένε παραπάνω, θα ισχύει μέχρι και τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα