Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας..

 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα που αντιμετωπίζω.

 

Πως μπορώ να υπολογίσω την επιπλέον ένταση στους κόμβους πλαισίου οπλισμένου σκυροδέματος από άμεσα συνδεδεμένους (με κομβοελάσματα) μεταλλικούς συνδέσμους δυσκαμψίας;

 

Ευχαριστλω πολύ,

Σπύρος

Δημοσιεύτηκε

Παράξενο ερώτημα... πως δηλαδή είναι η σύνδεση; Κανένα σκιτσάκι; Και την ένταση την χρειάζεσαι για να κάνεις ελέγχους επάρκειας εντός του κόμβου;

Δημοσιεύτηκε

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Ναι την ένταση τη χρειάζομαι για τον έλεγχο επάρκειας εντός του κόμβου.

 

Ο μεταλλικός σύνδεσμους συνδέεται με κομβοέλασμα το οποίο αγκυρώνεται στις παρειές τις δοκού και του υποστηλώματος. Δεν εχω καποιο προχειρο σκιτσακι τωρα..

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα είναι ότι από όσο ξέρω (ας με διορθώσει κάποιος αν δεν ξέρω καλά) δεν υπολογίζουμε ποτέ την ένταση εντός του κόμβου. Αφενός διότι είναι δυσκολότατο και αφετέρου διότι, εφόσον τα συντρέχοντα μέλη επαρκούν, θα επαρκεί και ο κόμβος. Πως θα υπολογιστεί η "πρόσθετη ένταση" όταν δεν μπορεί να υπολογιστεί η "κανονική ένταση";

Δημοσιεύτηκε
, εφόσον τα συντρέχοντα μέλη επαρκούν, θα επαρκεί και ο κόμβος. Πως θα υπολογιστεί η "πρόσθετη ένταση" όταν δεν μπορεί να υπολογιστεί η "κανονική ένταση";

 

έχεις δώσει ήδη την απάντηση.

εάν ισχύει(;!) η υπόθεση σου τότε η ροπή αντοχής της ασθενέστερης δοκού (Μrd) είναι και ροπή "αφετηρίας". Η πρόσθετη ένταση που ζητάς (M’sd) θα είναι το υπόλοιπο σου ή Μ’sd = Msd – Mrd (όπου Msd η ροπή που υπόλογίζεις από το στατικό σου μοντέλο).

Δημοσιεύτηκε

Έλεγχος για την διατμητιμη στους κόμβους δε γίνεται στα κτήρια που κατασκευάζονται με τους σύγχρονους κανονισμούς γιατί αυτό εξασφαλίζεται από τις κατασκευαστικές διατάξεις. Στις παλιές κατασκευές κατασκευές πρέπει να ελέγχονται.

 

Ο ΚΑΝΕΠΕ δίνει κάποιους τύπους για την διατμητική που εισάγουν στον κόμβο οι δο-κοί και τα υποστυλώματα καθώς και την μέγιστη που αντέχουν. Οι μεταλλική σύνδε-σμοι με τους οποίους ενισχύω το πλαίσιο εισάγουν επιπλέον διατμητική ένταση η οποία πρέπει να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα και να ελεγθεί σύμφωνα με τα παραπάνω. Αυτή την επιπλέον ένταση θέλω να βρω.

Αυτό που κάνω είναι να βρίσκω τη συνισταμένη δύναμη που ασκεί η μεταλλική ράβδος στον κόμβο, να την αναλύω σε οριζόντια και κατακόρυφη και διαιρώντας την με την αντίστοιχη επιφάνεια του κόμβου να βρίσκω την διατμικη τάση που του ασκεί. Θέλω όμως μια επιβεβαίωση γι αυτό γιατί δεν είμαι σίγουρος.

Βάζω και ένα σκιτσάκι τις σύνδεσης,

 

Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο να απαντήσετε.

post-25130-131887241298_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Οπότε υποθέτω οτι είσαι φοιτητής ΠΜ και ετοιμάζεις μια παρουσίαση ή την διπλωματική σου?

Στο site Επισκευές Κατασκευών της Σχολής ΠΜ του Πανεπιστημίου Πατρών κοίταξες?

Δημοσιεύτηκε

Η απάντηση που ψάχνεις δεν είναι μονοσήμαντη φοβάμαι…

 

Ουσιαστικά έχεις ένα πλαίσιο που στην αρχική του κατάσταση ο κόμβος παραλαμβάνει ροπές ενώ με την εισαγωγή διαγώνιων (ή χιαστί) συνδέσμων παραλαμβάνει αξονικές και τέμνουσες δυνάμεις (επιπρόσθετα με τις αξονικές και τέμνουσες δυνάμεις που παραλάμβανε στην αρχική του κατάσταση). Με την θεώρηση βέβαια ότι ο άξονας του διαγώνιου συνδέσμου και του κόμβου τέμνονται, άρα δεν έχεις εκκεντρότητες…

 

Θέλεις να το λύσεις στο χέρι ή με κάποιο πρόγραμμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.