george68 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2023 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2023 θέλω να εγκαταστήσω ενα αυτόνομο σύστημα σε μια γεώτριση και να έχω το ρευμα της ΔΕΗ ως backup . υπαρχει καποιος inverter που μπορεί να κάνει όλη την διαδικασία αυτόματα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν θέλω να εχω έγχυση ενέργειας στο δύκτιο και η παροχή απο τον inverter προς την κατανάλωση να ειναι μια.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2023 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2023 Είσαι σίγουρος ότι το κόστος εγκατάστασης θα αποσβεστεί (αφού θα υπάρχει σύνδεση ΔΕΗ) ?
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2023 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2023 On 10/8/2023 at 7:56 ΜΜ, george68 said: Δεν ειν μονο ο μετατροπεας....μηχανικος εισ ....κανε μονο σου λοιπον τους υπολογισμους κ δες αν σε συμφέρει.....
george68 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 καλησπέρα ενα φωτοβολταικο 10 kw συνδεδεμένο με την κατοικία με μεταγωγικο διακόπτη όπως οι γεννήτριες αλλά δουλεύει όποτε εχει ήλιο μπορεί να δηλωθεί στο ΔΕΔΔΗΕ ; εννοώ υποχρεούτε να το δηλώσει, και αν ναι με ποια διαδικασία ; όπως αυτή των γεννητριών ; ή υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία;
george68 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 το ψάχνω ακόμα ... παρατηρώ βέβαια οτι στην ΥΔΕ ( τώρα το πρόσεξα !!! ) υπάρχει πεδίο που συμπληρώνεις .. ( αυτόνομη ηλεκτρική εγκατάσταση ) μηπως απλος συμπληρώνεις αυτό το πεδίο και ότι άλλο απαιτητε βέβαια και καταθέτης την νεα ΥΔΕ και είσαι καλυμμένος και νόμιμος ;; ευνόητε οτι αναφέρομε σε σύστημα με inverter off grid που έχεις το δυκτιο ως back up ... ολη αυτή η διαδικασία θα περιγράφει και θα προσκομιστούν μαζί με την ΥΔΕ και τα πιστοποιητικά του ινβερτερ ... νομίζω αυτό πρέπει να κάνω ;;;
antloukidis Δημοσιεύτηκε Tuesday at 06:18 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 06:18 μμ Ποιός ο λόγος να μη γίνει net-billing, ώστε να πληρώνεσαι για την ενέργεια που σου περισσεύει το καλοκαίρι?
george68 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:17 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 09:17 μμ εχει γίνει η εγκατάσταση ...και δεν θέλει ο πελάτης ..θέλει και άλλη εγκατάσταση το νετ βιλλινγκ με μετρητή και διάφορα άλλα
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:38 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 10:38 μμ (edited) On 6/2/2025 at 10:32 ΜΜ, george68 said: καλησπέρα ενα φωτοβολταικο 10 kw συνδεδεμένο με την κατοικία με μεταγωγικο διακόπτη όπως οι γεννήτριες αλλά δουλεύει όποτε εχει ήλιο μπορεί να δηλωθεί στο ΔΕΔΔΗΕ ; εννοώ υποχρεούτε να το δηλώσει, και αν ναι με ποια διαδικασία ; όπως αυτή των γεννητριών ; ή υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία; Ούτε λόγος. Ακόμη και όταν δεν θες να συνδεθείς με τον ΔΕΔΔΗΕ και έχεις μόνο φ/β, αν το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου και υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να του πας ηλεκτρολογικό σχέδιο της εγκατάστασης και να δηλώσεις ότι δεν θες ρεύμα από αυτόν λόγω φ/β εγκατάστασης. Τη διαδικασία ρώτα τη σε τοπικό υποκατάστημα ΔΕΔΔΗΕ γιατί έχουν αλλάξει πολλά. Edited Tuesday at 10:50 μμ by Konstantinos IB
george68 Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:46 μμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 07:46 μμ δεν εχω καταλήξει κάπου ακόμα ...αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει ... ένας inverter off grid μπορεί να τοποθετηθεί σε μια παροχή, με είσοδο για back up το ρεύμα από το δικτιο και να είναι νόμιμος ;; και αν ναι πως δηλώνεται και πως περιγράφεται σε μια ΥΔΕ ; ( δεν αναφέρομαι σε σύστημα σύνδεσης όπως το zero feed in που περιγράφεται στο οδηγο του net billing )
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα