harris2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Χαιρετω το φορουμ! εχω ψαξει στο ιντερνετ για designs πανω σε αυτονομα συστηματα ανεμογεννητριας αλλά θα ηθελα να επικεντρωνονται πανω στην αποθηκευση της ενεργειας οταν δε θα εχω ανεμο.αυτα που βρισκω ομως ειναι γενικα πανω στο ολο συστημα (ανορθωτες,αντιστροφεις,φιλτρα..).εμενα με ενδιαφερει ομως συγκεκριμενα πανω στην αποθηκευση,στο πως γινεται αυτοματα δλδ στο κυκλωμα ελεγχου.μπορει καποιος να με βοηθησει;ευχαριστω!
genesis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Εννοείς ότι θέλεις να μάθεις πως λειτουργεί ο ρυθμιστής φόρτισης μιας ανεμογεννήτριας? Έχεις κάποια συγκεκριμένη στο μυαλό σου? Ή μήπως εννοείς τις μπαταρίες?
harris2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 καλησπερα και σευχαριστω για την απαντηση.και τα δυο βασικα καταρχην τι ειδος μπαταριες χρησιμοποιουμε σε αυτην την περιπτωση;γνωριζω πως λειτουργει ο ρυθμιστης φορτισης αλλα δεν ξερω τι ειναι αυτο που τους διαφοροποιει(εκτος δλδ απο την ονομαστικη ταση λειτουργιας)
genesis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Χμ...Το θέμα "μπαταρίες" είναι τεράστιο για να το αναλύσουμε εδώ. Για συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης γενικά προτιμούμε μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης (deep cycle). Όσο μεγαλύτερη αντοχή σε κύκλους έχει η μπαταρία (για συγκεκριμένο βάθος εκφόρτισης) τόσο καλύτερα. Επίσης μας ενδιαφέρει να έχουν και χαμηλό ποσοστό αυτοεκφόρτισης. Οι μπαταρίες τύπου OPzS θεωρούνται και είναι από τις καλύτερες για τέτοια χρήση. Σε συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης που περιλαμβάνουν και ανεμογεννήτρια, γενικώς προτιμούμε να έχουμε μεγαλύτερη μπαταρία απ' ότι αν είχαμε μόνο φωτοβολταϊκά. Κάθε ανεμογεννήτρια (Α/Γ) έχει το δικο της ρυθμιστή φόρτισης (Ρ/Φ) που λειτουργεί με το δικό του τρόπο. Υπάρχουν δύο μέθοδοι που έχουν επικρατήσει. Στις πολύ μικρές Α/Γ (κάτω του 1kW), συνήθως ο Ρ/Φ "φρενάρει" την Α/Γ όταν η μπαταρία φτάσει τη προκαθορισμένη τάση, οπότε και θεωρείται "πλήρως φορτισμένη". Στις λίγο μεγαλύτερες Α/Γ (από 1kW ως περίπου 10kW), όταν η μπαταρία φτάσει τη τάση πλήρους φόρτισης, ο Ρ/Φ διοχετεύει την ενέργεια που παράγεται σε κάποιο ωμικό φορτίο (αντίσταση) ώστε η Α/Γ να μην σταματήσει να γυρνάει. Όλα τα παραπάνω έχουν παραλλαγές και εξαιρέσεις και εννοείται ότι μιλάμε για μικρές Α/Γ για φόρτιση μπαταριών και όχι για Α/Γ σαν αυτές που τοποθετούνται στις κορυφογραμμές και λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.
harris2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 οκ καταλαβα.μηπως υπαρχει πουθενα το κυκλωμα ελεγχου του ρυθμιστη φορτισης;
genesis Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 Υπάρχουν διάφορα κυκλώματα με λειτουργία "ρυθμιστή φόρτισης" αν ψάξεις στο δίκτυο... Εφόσον δεν έχω δοκιμάσει κάποιο από αυτά, δεν μπορώ να προτείνω κανένα. Μάλλον σε ενδιαφέρει κάποιο το οποίο να παρακολουθεί τη τάση τη μπαταρίας και να "ενεργοποιεί" κάτι όταν αυτή φθάσει σε κάποιο (ρυθμιζόμενο) επίπεδο. Αν κατέχεις από ηλεκτρονικά μάλλον δεν θα δυσκολευθείς να βρείς κάποιο κύκλωμα που να σου ταιριάζει και να το τροποποιήσεις αν χρειάζεται.
harris2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 θελω να παρακολουθει το φορτιο και αναλογα με τη ζητηση το φορτιο αυτο να τροφοδοτειται ειτε απο τη τουρμπινα αμεσα ή απο τη μπαταρια ή και απο τα 2.και να παρακολουθει το επιπεδο φορτισης της μπαταριας και οταν πχ ειναι γεματη να διοχετευει την ενεργεια στο dump load.και ολα αυτα στο simulink.σευχαριστω για τις απαντησεις σου θα ψαξω στο διαδικτυο
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα