Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση υπογείου σε έντονα επικλινές οικόπεδο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Μου έχει τύχει η περίπτωση τώρα με τον νέο νόμο της Μπιρμπίλη και θέλει ο πελάτης να τακτοποιήσει το "υπόγειο" σαν βιώσιμο χώρο. Το θέμα είναι ότι

1) Το οικόπεδο είναι έντονα επικλινές με απαοτέλεσμα από τη μία πλεύρά του δρόμου να φαίνεται ισόγειο και πρώτος όροφος και από την άλλη πλευρά (την απέναντι) να φαίνεται τέσσερις όροφοι.

2) Το πρώτο υπόγειο (κάτω από το ισόγειο που φαίνεται από τον δρόμο), είναι ουσιαστικά βιωσιμότατος χώρος ( με μπάνιο, κρεβατοκάμαρα, σαλόνι τζάκι κουζίνα κλπ κλπ) και άρα είναι από την "κρυμμένη" πλευρά με μπαλκόνι (οπότε πιο πολύ σαν οροφος φαίνεται παρά σαν πρώτο υπόγειο)

3) Το δεύτερο "υπόγειο" είναι ουσιαστικά το ισόγειο!! αλλά επίσης προέκυψε "κατά τύχη"- δηλαδή τότε το 1989 η εκσκαφή προέκυψε (ή υπολογίστηκε ή ο,τιδήποτε άλλο-πάντως δεν έγινε εσκεμμένα) μεγαλύτερη και είπαν να το εκμεταλλευτούν.

 

Τώρα θα ήθελαν να πληρώσουν ότι απαιτείται για να το δηλώσουν με τον περίφημο νόμο

 

Έτσι όπως το σκέφτομαι μπορεί να ισχύει ότι το δέυτερο υπόγειο, αφού είναι εκτός άδειας και ουσιαστικά έγινε και χαραχθηκε επί τόπου μάλλον δεν μπορούν να το τακτοποιήσουν?

 

Το πρώτο υπόγειο μπορεί να τακτοποιηθεί με τον νόμο αυτό εφόσον είναι πράγματι εντός της αδείας και έχει απλά γίνει αλλαγή χρήσης?

Επηρεάζει για την τακτοποίηση το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί ένα "υπόγειο" με μπαλκόνι μπροστά και όχι ένα υπόγειο με το κλασσικό τοιχείο αντιστήριξης και τα παρα΄θυρα φεγγίτες? μαλλον όχι ε?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Το 2ο υπόγειο που είναι εκτός αδείας δεν μπορεί να τακτοποιηθεί, δεν είναι απλά χώρος που έχει αλλάξει χρήση (βιώσιμος χώρος) αλλά αυθαίρετος - εκτός οικοδομικής αδείας. Για το 1ο υπόγειο τώρα δεν είμαι σίγουρος αν θα έχεις πρόβλημα γιατί μαζί με τον χώρο του υπογείου που άλλαξε χρήση και μπορεί να τακτοποιηθεί υπάρχει ο εξώστης που δεν υφίσταται στην οικοδομική άδεια και είναι εκτός του περιγράμματος του νομίμως υφιστάμενου κτιρίου ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.