kefalosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Καλησπέρα, έχω μια αλλαγή χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε κατοικία. Η αρχική άδεια είχε βγει το 1983 και πλέον στην περιοχή εφαρμόστηκε νέο ρυμοτομικό και ο δρόμος αυξάνει το πλάτος του και φτάνει οριακά μπροστά από το κτίριο. Οι νέοι όροι δόμησης προστάζουν πρασιά 3 μέτρων. Μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης στο σύνολο του ισογείου ή πρέπει να γίνει η αλλαγή βάσει των νέων όρων δόμησης και ουσιαστικά να γίνει η αλλαγή στο υπόλοιπο ισόγειο πέρα από τα 3 μέτρα της πρασιάς;
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Αν δεν αλλάξει το περίγραμμα του κτιρίου, ισχύουν οι όροι δόμησης κατα την ανέγερση της οικοδομής. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να κάνεις αλλαγή χρήσης σε όλο το ισόγειο.
georg coco Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 @kefalosgr Πριν μερικές μέρες (2-3) υπήρχε εδώ περίπτωση για προσθήκη στέγης σε παλαιό κτίριο που απέκτησε αργότερα πρασιά 4 μ. μέσα στο κτίριο όπως στην περίπτωση εδώ δηλαδή. Στην πολεοδομία είπαν στέγη μόνο μετά τα 4 μέτρα. Παράκληση:όταν πας πολεοδομία πες μας τι σού απάντησαν
eliso Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Ισχυει οτι σου γραφει ο <Gousgounis>.Εφοσον δεν κανεις προσθηκη or τελος παντων συμπληρωση φερουσας κατασκευης στο "εκτος" οικοδομησιμου τμηματος (σημερα πρασια) νομοθετικα μπορεις να κανεις αλλαγη χρησης.Το κτιριο δεν παυει να θεωρειται νομιμο...εφοσον δεν προσθετω φεροντα στοιχεια σ' αυτο,κατ' επεκταση...
kefalosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 @kefalosgrΠριν μερικές μέρες (2-3) υπήρχε εδώ περίπτωση για προσθήκη στέγης σε παλαιό κτίριο που απέκτησε αργότερα πρασιά 4 μ. μέσα στο κτίριο όπως στην περίπτωση εδώ δηλαδή. Στην πολεοδομία είπαν στέγη μόνο μετά τα 4 μέτρα. Παράκληση:όταν πας πολεοδομία πες μας τι σού απάντησαν Καλησπέρα, δυστυχώς η άδεια δεν προχώρησε για λόγους συμβολαίων και ιδιοκτησιών οπότε δεν έμαθα και την απάντηση.
rvasilop Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2024 Καλησπέρα! Έχω υπόθεση ηλεκτρονικής ταυτότητας για ιδιοκτησία διαμερίσματος στον πρώτο όροφο επί πυλωτής, η οποία πυλωτή έγινε κατοικία και χρήζει τακτοποίησης. Η άδεια είναι του 1980 όπως και η κατασκευή στην πυλωτή φαίνεται ότι είναι κατηγορία 2, ότι δηλαδή κατασκευάστηκε μαζί με το διαμέρισμα προ 1983. Ρυμοτομικό σχέδιο του 2007 της περιοχής δείχνει ότι η τμήμα νόμιμου περιγράμματος του κτιρίου είναι εντός πρασιάς, τέμνεται από την οικοδομική γραμμή. Τακτοποιείται το τμήμα αυτό της οικοδομής? Αν και εφόσον τακτοποιείται, δύναται για αυτό το τμήμα του κτιρίου μεταγενέστερα να βγει οποιαδήποτε άδεια λόγω παλαιότητας και μεταγενέστερου της άδειας ανέγερσης ρυμοτομικού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
sdtopo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2024 Η άδεια του 1980 βγήκε σαν εκτός σχεδίου δηλαδή ? Ή υπήρχε ρυμοτομικό και το 2007 έγινε τροποποίηση σε αυτό το ΟΤ συγκεκριμένα ? (θα πρέπει να φαίνονται και διακ/νες γραμμές) (Γιατί είναι σπάνιο κτίρια με Ο.Α. να ρυμοτομούνται. Εκτός αν δεν άλλαξε το ρυμοτομικό, και το 2007 δείχνει απλώς που χτίστηκε το σπίτι ενώ δεν κάνει κάποια τροποποίηση εκεί.)
rvasilop Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2024 Υπήρχε διάγραμμα διανομής της περιοχής του 1967 και το 2007 έγινε το ρυμοτομικό και μαζί με αυτό έκτροπα σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια. Δεν ενημερώθηκε κανείς για να γίνουν ενστάσεις όταν έπρεπε και τώρα αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.
dsworks Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2024 sdtopo, αν κατάλαβα καλά, ο συνάδελφος μιλάει για τμήμα κτιρίου εντός πρασιάς, όχι ρυμοτομούμενο (τέμνεται από την ΟΓ, όχι από την ΡΓ). rvasilop, εφόσον ισχύει αυτό που είπα παραπάνω, η τακτοποίηση εξαρτάται αν έχει γίνει πριν ή μετά το 1983. Πριν, είναι κατηγορία 2, προχωράει κανονικά. Μετά, είναι κατηγορία 5, δεν γίνεται τίποτα αυτή τη στιγμή. 2
sdtopo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2024 @rvasilop Πως είναι νόμιμο το κτίριο εντός πρασσιάς ? αφού η άδεια εκδόθηκε σαν εκτός σχεδίου, εκτός αν η πρασσιά είναι >15μ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα