Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
14 ώρες πριν, slalom said:

Ο λογος?

Καλημέρα.

Ο λόγος είναι ότι στους καλοκαιρινούς μήνες τα ηλιακά πάνελ στην ταράτσα της πολυκατοικίας, θα έχουν ζεστάνει το μποιλερ που υπάρχει στο υπόγειο και κυρίως τον Αύγουστο που ίσως θα απουσιάζουν αρκετοί από το κτίριο, η κατανάλωση του ΖΝΧ ναι μην είναι τέτοια που να χρειάζεται να ξαναθερμανθεί το νερό στο μποιλερ ΖΝΧ, έτσι δεν θα υπάρχει τρόπος να "ψυχθούν" τα ηλιακά πάνελ όσο πρέπει και να φτάσουν ίσως σε θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς κελσίου και να υπάρξει ατμοποίηση. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αλλά τώρα το βρίσκω ενδιαφέρον, προσπαθώ να δω και την σχετική θεωρία για να καταλάβω πως λειτουργεί όλη η εγκατάσταση.

• Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)
13 ώρες πριν, antloukidis said:

Θεωρώ πιό σίγουρο από όλα (χωρίς βλάβες, μικρή απαίτηση συντήρησης κ.λπ.), το "αρχαίο" ανοικτό δοχείο διαστολής. Το έχω εφαρμόσει στα δικά μου ηλιακά και δούλεψε τέλεια όταν κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής, λόγω διακοπής ρεύματος, και το νερό στους συλλέκτες έγινε ατμός.

Καλημέρα.

Πιστεύω σε αυτήν την περίπτωση να πρέπει να ανέβει και παροχή νερού στην ταράτσα μιας και θα πρόκειται για ηλιακά πάνελ στην ταράτσα που θερμαίνουν μπόιλερ για ΖΝΧ στο υπόγειο, το οποίο μέχρι στιγμής θερμαίνεται τον χειμώνα με το πετρέλαιο και το καλοκαίρι με το ηλεκτρικό ρεύμα. Το μπόιλερ ευτυχώς είναι τριπλής ενέργειας.

Μια λύση που διάβασα σε κάποιο άλλο φόρουμ, ήταν και του να γίνει χρήση μόνο αντλίας θερμότητας, χωρίς ηλιακά πάνελ που θα μπει έξω αλλά κοντά στο υπάρχον  μπόιλερ ΖΝΧ. Που θα μπορούσα να  βρω κάποια σχετική μελέτη για το εάν είναι συμφέρουσα μια τέτοια λύση με δεδομένο(;) ότι το σύστημα των ηλιακών πάνελ θα θερμαίνουν το μπόιλερ τους μη καλοκαιρινούς μήνες κατά το 60% όσο αφορά την απαίτηση της κατανάλωσης ΖΝΧ περίπου και για αυτό θα πρέπει να γίνεται για το υπόλοιπο 40% θέρμανση του ΖΝΧ στο μπόιλερ με πετρέλαιο τον χειμώνα και με ηλ ρεύμα το καλοκαίρι που δεν είναι ανοικτή η θέρμανση. Φυσικό αέριο δυστυχώς δεν περνάει μπροστά από το κτίριο και μάλλον ούτε προβλέπεται ακόμη.

Edited by BK40
Δημοσιεύτηκε
17 ώρες πριν, BK40 said:

εάν υπάρχει σύστημα που σε περίπτωση υπερθέρμανσης των ηλιακών συλλεκτών, να μπορεί να ψύχει το νερό των συλλεκτών

Υπάρχει και λέγεται solar kit. Στην ουσία έχει εναλλάκτη νερού αέρα και ψύχει το υγρό του κλειστού πάνω από μια θερμοκρασία, μέσω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.

Δημοσιεύτηκε
17 λεπτά πριν, vmavro said:

Υπάρχει και λέγεται solar kit. Στην ουσία έχει εναλλάκτη νερού αέρα και ψύχει το υγρό του κλειστού πάνω από μια θερμοκρασία, μέσω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.

Καλημέρα.

Κάποια περισσότερα στοιχεία μπορείς να μου δώσεις γιατί με το solar kit που έψαξα βγάζει κάποιες βαλβίδες ανάμιξης 

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, BK40 said:

περισσότερα στοιχεία

Παραθέτω ενδεικτικό φυλλάδιο σταθμό για σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

5.-CASCADA-STATION-FW-CF-1.pdf

Δημοσιεύτηκε (edited)
24 λεπτά πριν, vmavro said:

Το κατέβασα και είδα ότι έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες και μια από αυτές είναι και αυτή που ζητούσα. Δεν είναι πάντως το solar kit που μου ανέφερες πιο πάνω.

Edited by BK40
Δημοσιεύτηκε
16 λεπτά πριν, BK40 said:

Δεν είναι πάντως το solar kit που μου ανέφερες πιο πάνω.

Έχεις δίκιο δεν το αναγράφει ως solar kit.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε έργο αντίστοιχη διάταξη για μη βεβιασμένης κυκλοφορίας εγκατάσταση.

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, vmavro said:

Παραθέτω ενδεικτικό φυλλάδιο σταθμό για σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

5.-CASCADA-STATION-FW-CF-1.pdf 1.4 MB · 17 downloads

70KW??

Δε νομιζω να ψαχνει κατι τετοιο

Δημοσιεύτηκε
9 ώρες πριν, BK40 said:

Καλημέρα.

Ο λόγος είναι ότι στους καλοκαιρινούς μήνες τα ηλιακά πάνελ στην ταράτσα της πολυκατοικίας, θα έχουν ζεστάνει το μποιλερ που υπάρχει στο υπόγειο και κυρίως τον Αύγουστο που ίσως θα απουσιάζουν αρκετοί από το κτίριο, η κατανάλωση του ΖΝΧ ναι μην είναι τέτοια που να χρειάζεται να ξαναθερμανθεί το νερό στο μποιλερ ΖΝΧ, έτσι δεν θα υπάρχει τρόπος να "ψυχθούν" τα ηλιακά πάνελ όσο πρέπει και να φτάσουν ίσως σε θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς κελσίου και να υπάρξει ατμοποίηση. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αλλά τώρα το βρίσκω ενδιαφέρον, προσπαθώ να δω και την σχετική θεωρία για να καταλάβω πως λειτουργεί όλη η εγκατάσταση.

Το νερο υπο πιεση δε βραζει. Αν θες για προστασια απο την πιεση βαλε ενα Δ.Δ. για νερο χρησης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.