MECH Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Η παράθεση της εγκυκλίου αναφέρει ξεκάθαρα "εφόσον απαιτούνται οι Η/Μ μελέτες". Σωστά? Κατά ΕΛΟΤ ελέγχεται η μελέτη σε κάθε περιπτωση, απλά δεν είναι απαραίτητο να είναι 8 ατόμων με εμβαδό 1.40x1.10 μεγέθος θαλάμου.Αλλά τους περιορισμούς άτομα/εμβαδό θαλάμου κλπ κατά ΕΛΟΤ τα ακολουθείς κανονικά.
erling Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Σωστά, αλλά ψάχνω να βρω την άλλη εγκύκλιο. υ.γ. Αυτό ήθελα να πω, για τα άτομα Σωστά τα υπόλοιπα.
MECH Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 25 , 2010 Ενημέρωσε μας αν βρεις κάτι περισσότερο φίλε! @angelosK : αυτό είναι άλλο θέμα, ζητείται από τις πολεοδομίες όταν έχεις περισσότερες από μια ιδιοκτησίες μελέτη κατανομής δαπανών- για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω που στηρίζεται αυτό, είναι όμως γεγονός ότι το ζητάνε. Μαζί με την κατανομή δαπανών προσκομίζεις και μελέτη απωλειών όπου φαίνεται ο υπολογισμός των θερμίδων.Όχι όμως πλήρη μελέτη θέρμανσης....
zafsko Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2010 Συνάδελφε MECH , συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αν έχω π.χ. ένα διώροφο (μια μεζονέτα) όπου δείχνω φρεάτιο , δεν υποχρεούμαι στην υποβολή μελέτης ανελκυστήρα?
MECH Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2010 Ακριβώς, δεν απαιτείται μελέτη ανελκυστήρα, εφόσον δεν απαιτούνται ολες οι Η/Μ μελέτες.
zafsko Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Αυτό που λες πρώτη φορά το ακούω. Επί χρόνια , και σε πολλές πολεοδομίες ανά την Ελλάδα , πέρα από τη Θεσσαλονίκη όπου είναι βέβαιο 100% , όταν δείχνουμε ανελκυστήρα και άρα όταν θα κατασκευσθεί στην πραγματικότητα ανελκυστήρας , υποχρεωτικά κάνεις και μελέτη.
anka Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση μιας μόνο κατοικίας δε θέλει μελέτη (όπως είναι στις μεζονέτες). Αν είναι κοινόχρηστο θέλει. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
MECH Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Εμένα πάλι, σε όσα κτίρια υπάρχει φρεάτιο ανελκυστήρα, δε μου έχει ζητηθεί ποτέ από την πολεοδομία μελέτη ανελκυστήρα, παρά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει υποχρέωση υποβολής όλων των Η/Μ μελετών. Αυτό ακριβώς αναφέρει και η παράγραφος 7 του άρθρου 25 του κτιριοδομικού που παρέθεσε ο erling παραπάνω και είναι ενσωμάτωση της αντίστοιχης εγκυκλίου του 1998. Αν υπάρχει νεότερη εγκύκλιος που αναφέρει κάτι διαφορετικό , θα την υποδεχτώ με χαρά.
erling Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2010 Mech, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω αυτό που θυμάμαι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα