Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε εξωτερικές επιφάνειες κτιρίου ,τοιχοποιίες και φέροντα στοιχεία τα οποία έχουν εξηλασμένη πολυστερίνη + σοβάς + σπατουλαριστά παρουσιάζονται ρωγμές διαφορων διευθύνσεων ( οριζόντιες, διαγώνιες) ιδιαίτερα στις πλευρές που υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια καθώς και "ζαρώματα" του χρώματος. Επι τω πλείστον παρουσιάζονται στα φέροντα στοιχεία τα οποία έχουν εξηλασμένη πολυστερίνη

Συνάδελφοι που μπορεί να οφείλεται ;

Δημοσιεύτηκε

@tsiberi34

 

Απορίες

Ο σκελετός (κολώνες,δοκοί) έχει εξωτερική θερμομόνωση στις τοιχοποιίες είναι επίσης εξωτερικά ή ανάμεσα στα τούβλα;

Εξωτερικά μετά τον σοβά υπάρχουν σπατουλαριστά και για ποιο λόγο μπήκαν;

Τοποθετείθηκε υαλόπλεγμα (πλαστικό δίχτυ) μεταξύ των μονώσεων του ωπλ. σκ. και των τούβλων (υποθέτω ότι η μόνωση στα τούβλα είναι ενδιάμεσα).

Μπήκε κάποιο πρόσθετο βελτιωτικό στον σοβά;

Πόσος χρόνος πέρασε από την αποπεράτωση του σκελετού μέχρι τις εργασίες των σοβατισμάτων;

Όταν ο ήλιος "πέφτει" στις ασοβάτιστες μονώσεις του σκελετού και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα καταστρέφει την μόνωση, η εξωτερική επιφάνεια αρχικά αλλάζει χρώμα (πχ από μπλε σε πράσινο) και μετά αρχίζει ένα είδος κονιορτοποίησης.

 

Μήπως τα σοβατίσματα δεν είχαν στεγνώσει αρκετά καλά και προχωρήσατε κάπως βιαστικά στα βαψίματα;

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

κατα βαση εβαλες μη ελαστική βαφη, μη ελαστικό επιχρισμα (μηπως εβαλες ασβεστη κλπ). Μηπως και η εξηλασμένη πολυστερίνη δεν κολλησε καλα?

Δημοσιεύτηκε

Φίλε tsiberi34, οι ρωγμές κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε συστολοδιαστολές λόγω θερμοκρασίας. Πρακτικά, σε ΚΑΘΕ επιφάνεια πάνω σε θερμομόνωση που έχω δει επιχρισμένη με τον παραδοσιακό τρόπο εμφανίζονται ρωγμές. Αν επιδιώκεις λύση, φοβάμαι ότι θα οδηγηθείς σε ανακατασκευή. Εκτός αν καταφέρεις κάποιο κόλπο με αρμούς / σκοτίες.

 

Αν πας για ανακατασκευή, πρόσεξε αυτά που σου είχα γράψει εδώ

Δημοσιεύτηκε

@Ροδοπουλος: Δεν κατάλαβα το θέμα με τον ασβέστη...τι έπρεπε να κάνει, να μη βάλει, να βάλει και πρόσθετα; Ο ασβέστης δεν είναι αυτό που δίνει ελαστικότητα;

Δημοσιεύτηκε

Στο τελικό προϊόν (κονίαμα), μετά την ανάπτυξη τελικών αντοχών, η διαφορά μεταξύ αυτού που παρασκευάστηκε μόνο με τσιμέντο και εκείνου όπου αντικαταστάθηκε μέρος της υδραυλικής κονίας με αερική (άσβεστο), είναι ότι το δεύτερο παρουσιάζει αρκετά μικρότερη αντοχή, σχετικά μικρότερο μέτρο ελαστικότητας, υψηλότερη πρόσφυση, μεγαλύτερο πορώδες και ...πιο ανοικτό χρώμα. Τώρα, εφόσον εξετάσουμε την ελαστικότητα σε λόγους P/Δ, έχουμε περίπου την ίδια ελαστικότητα. Ή, για το θέσουμε διαφορετικά, ο λόγος Ε/ft είναι περίπου ο ίδιος και για τις δύο περιπτώσεις, και η τάξη μεγέθους αυτού του λόγου είναι 10.000. Πολύ - πολύ μεγάλο για να μιλάμε για ελαστικότητα, είναι φανερό ότι η αντοχή εξαντλήται για μία θερμοκρασιακή μεταβολή 10°C, εφόσον βέβαια εξασφαλίζεται η δέσμευση του μήκους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.