RoreK Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2021 Συνάδελφοι, πρόκειται να οριστώ Τ. Α. σε έργο του Δημοσίου όπου η αμοιβή ανά ώρα θα είναι σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΤΕΕ. Το έργο απέχει 35km από την έδρα μου οπότε θα υπάρχουν κάπου 70’ οδοιπορικά και κόστος αυτοκινήτου (επαρχιακός δρόμος). Για τα τελευταία (οδοιπορικά – αυτοκίνητο) γνωρίζετε κάποια σχετική νομοθεσία; Δεν μπορώ να τα βάλω αυθαίρετα ή «κατόπιν συμφωνίας» γιατί πρόκειται για το Δημόσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2021 χωρίς να είμαι γνώστης του θέματος, μήπως να ρωτούσες τον Δ/ντη της Δ.Τ.Υ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sito Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2021 On 18/8/2021 at 1:59 ΜΜ, RoreK said: Συνάδελφοι, πρόκειται να οριστώ Τ. Α. σε έργο του Δημοσίου όπου η αμοιβή ανά ώρα θα είναι σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΤΕΕ. Το έργο απέχει 35km από την έδρα μου οπότε θα υπάρχουν κάπου 70’ οδοιπορικά και κόστος αυτοκινήτου (επαρχιακός δρόμος). Για τα τελευταία (οδοιπορικά – αυτοκίνητο) γνωρίζετε κάποια σχετική νομοθεσία; Δεν μπορώ να τα βάλω αυθαίρετα ή «κατόπιν συμφωνίας» γιατί πρόκειται για το Δημόσιο. Πελάτης σου είναι το δημόσιο ή ο ανάδοχος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoreK Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2021 Το δημόσιο. Πρόκειται για υπηρεσία που δεν εκτελεί συστηματικά έργα (όπως Δ.Τ.Υ. - ΔΕΚΕ κλπ) δεν είναι στελεχωμένη με μηχανικούς και περιμένουν από εμένα να τους υποδείξω κάποια σχετική νομοθεσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoreK Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2021 Ενημερωτικά για τους συναδέλφους υπέγραψα εν τέλει με 80 €/ώρα συν ΦΠΑ. Στην τιμή περιέλαβα και το κόστος κίνησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
conbar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2023 Ένα ετήσιο κόστος, δεν θα πρέπει να πέφτει κάτω από 450ε / έτος + ΦΠΑ για επιχειρήσεις Γ κινδύνου, δεδομένου την ευθύνη που έχει ο Τ.Α. έστω και για ένα άτομο προσωπικό. Καλό θα ήταν, να τηρείται ένα μέτρο με τις τιμές. Αν κάποιος κάνει σωστή δουλειά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί με λιγότερα χρήματα. Μην ξεχνάτε πάντα τον παράγοντα ατύχημα αλλά συνεπώς και όλες τις κρατήσεις που υπάρχουν στην χώρα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmast87 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2023 Γειά σας,επειδή είμαι εντελώς άσχετος θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με την αμοιβή Τ.Α κατηγορίας Β.Η επιχείρηση είναι δίπλα στο σπίτι μου!Με ρώτησαν για να αναλάβω αλλά δεν γνωρίζω το θέμα. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νώντας Α Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2023 (edited) @gmast87 μπορείς να πάρεις μία ιδέα από τα "Προτεινόμενα Ελάχιστα Όρια Αμοιβών Μηχανικών" του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ (Φεβρουάριος 2020): Ωριαία αμοιβή 50€, ελάχιστη ετήσια αποζημίωση 1000€. Πιο κρίσιμο, όμως, είναι να μάθεις τα καθήκοντα του ρόλου που πρόκειται να αναλάβεις. Έπειτα, όπως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, θα κοστολογήσεις την εργασία με τα δικά σου κριτήρια. Edited Οκτώβριος 13 , 2023 by Νώντας Α 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα