Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφορίες για την Αθήνα


Charlie

Recommended Posts

Με απόκρυψη

Συνάδελφοι

πρόκειται να επισκεφτώ την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους αλλά πάντα υπάρχει και λίγος χρόνος για "τουρισμό". Δεδομένου ότι έχω αρκετό καιρό να έρθω θα ήθελα 2-3 απαντήσεις στα εξής:

1. Υπάρχει μετρό από το αεροδρόμιο προς τον Ευαγγελισμό? Αν ναι πόση είναι η διάρκεια και ποιο το κόστος. Είδα στο site του Αττικό μετρό ότι υπάρχει και πως είναι περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά για Ευαγγελισμό, κάθε περίπου μισή ώρα. Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα θέλω να το διασταυρώσω μη τυχόν είναι κάτι που θα ισχύει από το 2015...

2. Υπάρχει κάποιο εισιτήριο 1-2 ημερών για όλα τα μέσα μεταφοράς συμπεριλαμβανομένου και του μετρό από και προς το αεροδρόμιο και ποιο το κόστος?

3. Ισχύει ότι το μουσείο της ακρόπολης κλείνει το μεσημέρι? Ξανανοίγει το απόγευμα? Κόστος εισιτηρίου?

4. Κάποια άλλη συμβουλή ή πρόταση για έναν τουρίστα? Θα μείνω στην περιοχή του Ευαγγελισμού, κοντά στο Hilton [δυστυχώς όχι σε αυτό...], πως είναι γενικά η περιοχή? Κινείται κάποιος με ασφάλεια όλες τις ώρες?

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Με απόκρυψη

φυσικά υπάρχει γραμμή μετρό από το αεροδρόμιο πρός τον Ευαγγελισμό. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου μισή ώρα. Αρκετά βολική είναι και η λεωφορειακή γραμμή Χ95 η οποία είναι express, αλλά κάνει στάση στον Ευαγγελισμό.(η διάρκεια είναι περίπου 40 λεπτά).

Εισιτήριο ημερήσιο υπάρχει για όλα τα μέσα μεταφοράς, αλλά δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει.

Το μουσείο της Ακρόπολης παραμένει ανοικτό μέχρι τις οκτώ μ.μ.

Την τιμή δυστυχώς δεν την γνωρίζω, νομίζω ότι κοστίζει 5 ευρώ.

Η περιοχή στην οποία θα διαμένεις κατά την παραμονή σου στην Αθήνα είναι απόλυτα ασφαλής και αρκετά ενδιαφέρουσα μπορώ να πω σε σχέση με άλλα σημεία του κέντρου.

Μπορείς να επισκεφθείς την περιοχή όπου βρίσκεται το γκάζι. Παίρνοντας το μετρό από τον Ευαγγελισμό και κατεβαίνοντας στην στάση Κεραμεικός.

Η περιοχή διαθέτει πολλά μπαρ, εστιατόρια, cafe αλλά ταυτόχρονα και το παλιό εργοστάσιο φωταερίου το οποίο αποτελεί μετά την ανάπλαση του χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Καλή διαμονή λοιπόν.

Link to comment
Με απόκρυψη

Το εισητήριο των 3,20 ευρώ του Χ95 είναι ημερήσιο και μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού για 24 ώρες. Παίρνεις άλλο ένα και το χρησιμοποιείς για την επιστροφή. Επίσης υπάρχει και εβδομαδιαίο νομίζω με 10 ευρώ.

 

Για τουρισμό τώρα: http://www.athinorama.gr/arts/museums/

http://www.athinorama.gr/arts/archeological/

Link to comment
Με απόκρυψη

http://www.amel.gr/index.php?id=363

εδώ θα βρείς τα δρομολόγια του μετρό απο/προς το αεροδρόμιο

 

http://www.theacropolismuseum.gr/default.php?pname=Timetables&la=1

και εδώ το ωράριο του Μουσείου Ακρόπολης

Link to comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.