Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση τμήματος ρυμοτομούμενου οικοπέδου


Recommended Posts

:shock:Θα ήθελα να ρωτήσω σε ένα οικόπεδο το οποίο είναι εξ' ολοκλήρου ρυμοτομούμενο λόγω χάραξης δρόμων,αν κάποιος ενδιαφερόμενος ζητήσει τιμή μονάδας αποζημίωσης (απο το δικαστήριο) για ένα τμήμα του οικοπέδου,βγεί απόφαση και πληρώσει,τότε αυτό το τμήμα τίθεται σε κοινή χρήση, ή ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει?
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, όπως η ρυμοτόμηση για την έγκριση σχεδίου πόλης, το δικαίωμα αμφισβήτησης εξαντλείται κατά τη διαδικασία έγκρισης του σχεδίου. Μετά την έγκριση, και φυσικά τον καθορισμό της τιμής μονάδας από το δικαστήριο, και πολύ περισσότερο την κατάθεση της αποζημίωσης, δεν προβλέπεται διαδικασία "αμφισβήτησης", εκτός εάν τροποποιηθεί το σχέδιο και αλλάξει η αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!Βασικά η απορία μου είναι αν μπορώ να ανοίξω μια λωρίδα τεσσάρων μέτρων απο το ρυμοτομούμενο οικόπεδο του (φυσικά αυτός δεν θα θέλει αφού δεν έχει αποζημιωθεί απο τους υπόλοιπους) ,ώστε να έχω προσβασιμότητα στο πρόσωπο του οικοπέδου μου.

Link to comment
Share on other sites

Για την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου σου δε λύνεις το πρόβλημα με τη διάνοιξη μιας λωρίδας μόνο. Πρέπει να ανοίξει σε όλο το πλάτος η οδός κατά μήκος του προσώπου σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.