Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατανομή Δαπανών σε χώρο αποκλειστικής χρήσης


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

Στην πολυκατοικία μας το ισόγειο έχει την αποκλειστική χρήση της αυλής (δεν υπάρχει πρόσβαση σε κανένα άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας πλην του ισογείου). Προέκυψε ένα πρόβλημα με την μόνωση της αυλής με αποτέλεσμα νερά να εισέρχονται στο κλειστό υπόγειο πάρκινγκ ( δεν υπάρχει αλλοίωση η άλλη παρέμβαση από τον κύριο της αποκλειστικής χρήσης της αυλής).

Όπως αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται άμεσα εντοπισμός του προβλήματος από το σημείο που εισέρχονται τα νερά και επιδιόρθωση ύστερα. Ο ιδιοκτήτης του ισογείου και κύριος αποκλειστικής χρήσης της αυλής ισχυρίζεται ότι η κατανομή των δαπανών της επισκευής της αυλής πρέπει να επιμεριστεί αναλόγως χιλιοστών σε κάθε ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Εγώ προσωπικά διαφωνώ γιατί δεν είμαι κάτοχος ούτε θέσης πάρκινγκ όπου καταλήγουν τα νερά αλλά ούτε κανένα δικαίωμα ή χρήση έχω στην αυλή. Ποιο είναι το σωστό νομικά αγαπητοί φίλοι?

Link to comment
Share on other sites

Yπάρχουν οι κοινόκτητοι χώροι , οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι αποκλειστικής χρήσης .

 

Αν ένας χώρος αποκλειστικής χρήσης είναι κοινόκτητος , τότε συμμετέχουν όλοι ανάλογα με το ποσοστό ιδιοκτησίας του .

 

Γιά τις μονώσεις γενικά είτε είναι στο έδαφος είτε στο δώμα , οι επισκευές βαρύνουν όλους .

Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοείται αυτό, εγώ δεν το διατύπωσα μάλλον καλά εννοούσα σε ποια περίπτωση επιβαρύνεται αποκλειστικά αυτός που έχει την αποκλειστική χρήση ενός χώρου π.χ. όπως στην περίπτωση μου -τη αυλή;

 

-------------------------------------------------------------------

 

Σε μία πολυκατοικία ένας χώρος που μεν είναι κοινοκτητός αλλά η αποκλειστική χρήση ανήκει σε ένα όπως π.χ. αυλή ή ταράτσα, κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν μπορεί να απαιτήσει μερική χρήση της; και αν όχι τότε πως γίνεται σε κάτι που είναι κοινόκτητο να μην έχεις κανένα δικαίωμα σε χρήση της αλλά σε φθορά του να συμβάλλεις;

Link to comment
Share on other sites

Σου εξήγησα ότι τα κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου επιβαρύνουν όλους .

Δηλαδή αν χρειαστεί επισκευή η μόνωση της ταράτσας , δεν θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου που έχει το πρόβλημα , αλλά όλοι μαζί .

 

Το ανάλογο συμβαίνει και γιά το υπόγειο , εκτός αν προβλέπεται αλλιώς από τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου .

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητό ευχαριστώ για την βοήθεια. Με λίγα λόγια στην χρήση μόνος στα έξοδα μαζί...:???:και κάτι τελευταίο αν γνωρίζει και κάποιος φίλος με την ίδια λογική μπορεί να θεωρηθεί και η τσιμεντένια καμινάδα που φεύγει από το τζάκι ενός διαμερίσματος και μέχρι να καταλήξει στην ταράτσα εφάπτεται στον εξωτερικό τοίχο όλων των ορόφων της πολυκατοικίας θεωρείται κοινόκτητο η είναι δικιά μου καθαρά ιδιοκτησία οπότε και ευθύνη επισκευής τους και συντήρησής του;

Link to comment
Share on other sites

Κύριε gliogas

 

βάσει της εμπειρίας μου,θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο με κοινή δαπάνη της πολυκατοικίας,ύστερα από συνέλευσή της.

 

Το θέμα σας έχει ελάχιστα να κάνει με συμβουλές μηχανικού.Άλλο πράγμα η χρήση κ άλλο οι δαπάνες της πολυκατοικίας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχεις δίκιο είναι λίγο ποιο πολύπλοκο το θέμα από ότι νόμιζα, στο τηλέφωνο που μίλησα με τρεις πολιτικούς μηχανικούς άκουσα και τρεις διαφορετικές απόψεις (χωρίς να δουν συμβόλαια η κανονισμό πολυκατοικίας). φυσικά αυτά μπορεί να αλλάξουν όταν δούμε τα συμβόλαια τι αναγράφουν πάντως για κανονισμό πολυκατοικίας δεν νομίζω να υπάρχει γιατί και οι 5 ιδιοκτήτες ήμασταν λίγο πολύ στο κόσμο μας μιας και στα 6 χρόνια ζωής αυτής της πολυκατοικίας έχουμε δώσει την διαχείριση της πολυκατοικίας σε εταιρεία και κανείς δεν ασχολιόταν και ζήτημα είναι όλα αυτά τα χρόνια είναι αν έχουν γίνει πάνω από δύο με τρεις συνελεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο κανονισμός είναι μαζί με την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας βάσει της οποίας αγοράσατε το διαμέρισμα σας και θα υπάρχει στον συμβολαιογράφο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.