Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Απαλλοτρίωση αγροτεμαχίου και ακινήτου


allen

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοηθεία σας. Σε περιοχή που εντάσσεται στο σχέδιο πόλης η οικογένεια μου κατέχει 2 γεωτεμάχια συνολικού εμβαδού 2000 τ.μ. και μονοκατοικίας 65 τ.μ. κατασκευής 1970 δηλωμένων στο κτηματολόγιο και φορολογημένων κανονικα στο ετακ. Κατά το παρελθόν το σπίτι είχε συμμετάσχει στο παραθύρο της νομιμοποίησης για τα ακίνητα επί τρίτση. Κατά την πρώτη ανάρτηση είχαμε απαλλοτρίωση μίας μεγάλης σχετικά έκτασης δίπλα μας για την δημιουργία αθλητικού πάρκου ενώ ένας πεζόδρομος πέρναγε πάνω από το σπίτι και το κατεδάφιζε. Μετά από εκατέρωθεν ενστάσεις όλων των ιδιοκτητών, στη δεύτερη ανάρτηση το αθλητικό πάρκο μεταφέρεται και απαλλοτριώνει ολή την έκταση και το σπίτι. Υπήρξε δεύτερος γύρος ενστάσεων αλλά όχι οι απαραίτητες παρασκηνιακές πιέσεις με αποτέλεσμα στο δσ που αποφαζιζέ για την εκβασή τους να μην έχουμε θετικό αποτέλεσμα για την ανατροπή του σχεδίου. Σημειωτέον ότι στην περιοχή που εντάσσεται στο σχέδιο πόλης είναι το μοναδικό σπίτι και δεν έχει ληφθεί επ ουδενί ως σημείο αναφοράς ενώ οι υπολοιποί ιδιοκτήτες κατέχουν εκτάσεις άνω των 5 στρεμμάτων που έχουν φάτσα σε δρόμο αλλά δεν θέλουν να χασουν την φάτσα σε αυτόν από το υπο κατασκευή αθλητικό πάρκο με αποτέλεσμα να προτιμούν να χασούν κομμάτι της εκτασής τους στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται και η δική μας έκταση. Εχω πληρώσει ήδη κάποια χρήματα για τις ενστάσεις σε μηχανικό χωρίς αποτελέσμα. Πως μπορώ να κινηθώ από δω και πέρα? υπάρχει νομικη διαδικασία προάσπισης των συμφερόντων μου πριν την πράξη εφαρμογής? Αξίζει τον κόπο να κινηθω πάλι μηχανικά πριν μια ενδεχόμενη τρίτη ανάρτηση (λίγο απίθανο) ή πριν την πράξη εφαρμογής? Οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή θα ναι χρήσιμη..

 

υ.γ. το σενάριο απαλλοτρίωσης περιέχει αποζημίωση για το σπίτι και μεταφορά σε άλλη έκταση μέσω τράπεζα γης? η περιοχή εντάσσεται στην εισφορά σε γη Α κατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα σου δώσουν νέο οικόπεδο σε άλλο Ο.Τ. γιατί για να βρούν τα χρήματα να σου απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία σου λίγο δύσκολο (βέβαια από την άλλη να ξέρεις ότι μέχρι να σου παρακαταθέσουν τα χρήματα μπορείς να χρησιμοποιείς την ιδιοκτησία σου κανονικά).

Η βασική ενέργεια που πρέπει να κάνεις είναι να μεταφέρεις το θέμα σου στους δημοτικούς συμβούλους και στο δήμαρχο (ο νοών νοείτο), ή αλλίως να βρείς ένα πολύ καλό δικηγόρο ο οποίος θα βρεί κάποια νομική παράλειψη στη σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης ώστε να ακυρωθεί από το ΣΤΕ (παράδειγμα η Βέργα στη Καλαμάτα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.