Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολυσυνεργείο αυτοκινήτων – μοτοσικλετών


Recommended Posts

Θέλουμε να βγάλουμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας για ένα συνεργείο επισκευής ηλεκτρικών μερών. Το κτίριο που θα γίνει η επιχείρηση είναι υφιστάμενο βιοτεχνικό εκτός σχεδίου, και στην χρήση γης μας είπανε ότι στην περιοχή δεν επιτρέπονται τα συνεργεία (επαγγελματικά εργαστήρια) αλλά μόνο βιομηχανικά κτίρια. Ένα συνεργείο για να γίνει πολυσυνεργειο (οπότε κατατάσσετε στα βιομηχανικά κτίρια) απλά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει 5 οποιεσδήποτε ειδικότητες από το άρθρο 13 του Π.Δ. 78/88? Με το πτυχίο τι μπορούμε να κάνουμε (ο ιδιοκτήτης είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων), ένας μηχανολόγος μηχανικός π.χ. καλύπτει τις ειδικότητες (θέλει να φαίνεται πρόσληψη?)

Link to comment
Share on other sites

Μελέτησε το Π.Δ. 38/96 (ΦΕΚ 26/Α/1996) που είναι η τροποποίηση του Π.Δ. 78/88. Εκεί περιγράφονται αναλυτικά όλες οι απαιτήσεις και νομίζω σου απαντώνται τα ερωτήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Zio7

1) Πρέπει να ζητήσης γραπτή απάντηση για χρήση γης στη περιοχή που βρίσκεται το βιοτεχνικό κτήριο, γιατί μου φαίνεται λίγο παράξενο να μην επειτρέπονται τα επαγγελματικά εργαστήρια σε βιοτεχνική (ή βιομηχανική;) περιοχή.

2) Όλα τα συνεργεία αυτοκινήτων, ανεξάρτητα απο τις ειδικότητες που διαθέτουν και την κινητήρια & θερμική ισχύ που έχουν εγκαταστήσει, θεωρούνται επαγγελματικά εργαστήρια και δεν κατατάσσονται στα βιοτεχνικά - βιομηχανικά κτήρια (Ν. 2465/1997).

Το οτι το κτήριο έχει οικ. άδεια για βιοτεχνία, σου κάνει κατά την διαδικασία της άδειας λειτουργίας (δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης).

3) Σχετικά με το πτυχίο, ο μηχανολόγος μηχανικός καλύπτει απο άποψη επίβλεψης εργασίας, όλες τις ειδικότητες του συνεργείου αλλά θέλει δελτίο αναγγελίας πρόσληψης θεωρημένο απο επιθεώρηση εργασίας (οχι με ΑΠΥ αλλά θα πρέπει να είναι μισθωτός υπάλληλος στο συνεργείο).

Τελος, αντιλαμβάνομαι οτι το πρόβλημα σου, πρέπει να εντοπίζεται στη χρήση γης του κτηρίου, δηλαδή αν επιτρέπονται η οχι τα επαγγελματικά εργαστήρια στη περιοχή που βρίσκεται το βιοτεχνικό κτήριο, συνήθως επιτρέπονται αλλά υπάρχουν & εξαιρέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την βοηθεια σου..Και σε εμένα μου φάνηκε παράξενο αλλά ο υπάλληλος που εκδίδει τη χρήση γης λέει ότι η χρήση γης άλλαξε το 2007 και πλέον δεν επιτρέπονται τα επαγγελματικά εργαστήρια. Το κτίριο ήταν να βγει εξαρχης σαν συνεργείο ηλεκτρικών μερών το 2006, οπότε κ πηρέ ο πολίτικος μηχανικός χρήση γης με την οποία τότε επιτρεπόταν. Ο πολίτικος μηχανικός όμως δεν γνώριζε ότι τα συνεργεία (επαγγελματικά εργαστήρια) εκτός σχεδίου έχουν κάλυψη 10% και το ξεκίνησε με 30%. Για να διορθώσει εκείνο το λάθος τελικά το έβγαλε το κτίριο σαν βιομηχανικό με την λογική στην συνεχεία να κάνει συνεργείο σε υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο διότι συμφώνα με τον νόμο δεν θέλει αλλαγή χρήσης (και αυτό με ερωτηματικό αν δεν «κολλούσε» σε κάποια υπηρεσία). Τώρα όμως που τελείωσε με το κτίριο κ μου ζήτησε να βγάλω άδεια ίδρυσης συνεργείου κολλήσαμε στην χρήση γης και το μόνο που επιτρέπεται είναι πολυσυνεργειο – βιομηχανικό κτίριο.

Συμφώνα με το ΦΕΚ 216Β/08 – άρθρο 6

«5. Για τη χορήγηση της οικείος πολεοδομικής άδειος στις περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός οικισμών. τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής συνήθων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, όπως και οι ολοκληρωμένες μονάδες (καθετοποιημένα συ¬γκροτήματα) εμπορίας και επισκευής τους θεωρούνται ως επαγγελματία εργαστήρια χαμηλής όχλησης. Τα συνεργεία επισκευής μεγάλων και βαρέων οχημάτων θε¬ωρούνται ως ανήκοντα στα κτίρια χρήσης -βιομηχανία - Βιοτέχνη- και εφαρμόζεται το άρθρο 4 του Π.Δ. της 24/31.51985 (ΦΕΚ 270/Δ') όταν ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή»

Για τον μηχανολόγο μηχανικό μου ανέφερε κάποιος συνάδελφος ότι μπορεί να γίνει «κάτι» σαν πρόσληψη μόνο για 2 μέρες την εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση γης αναφέρει ότι επιτρέπονται μόνο βιομηχανικά κτίρια μικρής και μεσαίας όχλησης.. Σύμφωνα με τον νόμο σε περιοχές με την παραπανω χρήση γης επιτρέπονται τα επαγγελματικα εργαστηρια χαμηλής όχλησης ( δηλ. και τα συνεργεία).Επίσης και με βάση όσα αναφέρονται παρακάτω στο ΦΕΚ 216Α / 08, το συγκοινωνιών δεν πρέπει να μου επιτρέψει να κάνω απλό συνεργείο? ( κ ήδη το υφιστάμενο κτίριο έχει χρήση βιομηχανικό χαμηλής όχλησης )

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 216Α / 08

 

3. Επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία συνεργείων συντήρησης και επισκευής μεγάλων και βαρέων οχημά*των ( άνω των 3,5 τόνων μικτού φορτίου ή δυνατότητας μεταφοράς άνω των 9 ατόμων), όπως επίσης και συνερ*γείων συντήρησης και επισκευής συνήθων οχημάτων, στις ακόλουθες περιοχές:

 

α. Σε περιοχές Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ.) - Βι*ομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) και ΒΙΟΠΑ - ΒΙ.ΠΑ. προς Εξυγίανση, των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 232.1987, σε περιοχές χρήσης γης «Επαγγελματική Εγκατάσταση Μη Ιδιαιτέρως Οχλούσα- (ΕΜ) και «Επαγγελματική Εγκατά*σταση Οχλούσα- (ΕΟ), του πίνακα Ι του άρθρου 2 του π.δ. 81/1980 (ΦΕΚ 27/Α'ί, σε Βιομηχανική Περιοχή (BIJ1E.) και Βιομηχανική και Επιχειρηματική Περιοχή (Β.ΕΠΕ) του ν. 2545/1997 (ΦΕΚ 254/Α'), σε κάθε μορφής επιχειρηματι κά πάρκα, καθώς και σε περιοχές υποδοχής χρήσεων και σε περιοχές που, από ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, προορίζονται για την εγκατάσταση βιοτεχνιών - βιομη*χανιών χαμηλής, μέσης ή υψηλής όχλησης.

 

β. Σε περιοχές χονδρεμπορίου του άρθρου 7 του π.δ 232.1987 ή όπου σε προεδρικό διάταγμα ή υπουργι*κή απόφαση προβλέπεται χρήση γης χονδρεμπορίου, εφόσον το συνεργείο αποτελεί υποστηρικτικό τμήμα της κύριας εμπορικής δραστηριότητας ολοκληρωμένης μονάδας που περιλαμβάνει έκθεση, ανταλλακτικά και συναφή είδη (αξεσουάρ) ή ελαστικά και σώστρα (ζάντες) αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων·

 

γ. Σε περιοχές εκτός σχεδίου που έχουν καθορισθεί Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) ή άλλες ρυθμίσεις και στις οποίες προβλέπεται η χρήση της περιοχής βιομη*χανική ή βιοτεχνική ή χονδρεμπορίου.

 

δ. Σε περιοχές εκτός σχεδίου όλης της χώρας που δεν έχουν καθορισθεί ως ΖΟΕ εφόσον δεν εμπίπτουν σε ει*δικό καθεστώς προστασίας (όπως αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές Natura κ.λπ.) και επιτρέπεται η χρήση από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Zio7

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, αφού έχεις βεβαίωση χρήση γης για την περιοχή, ότι επιτρέπονται τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης (που κατατάσσονται τα συνεργεία) & συγχρόνως οικ. άδεια βιομηχανικού κτηρίου, ξεκινάς άδεια ίδρυσης συνεργείου αυτοκινήτων μίας ή περισσοτέρων ειδικοτήτων, συνήθων οχημάτων (κατηγορία που σας ενδιαφέρει)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.