Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστοιχίες ευρωπαϊκων μεταλλικών διατομών


 

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να βρω κάποια αντιστοιχία μεταξύ των British Sections, δηλαδή Universal Beams και Columns με αυτές που χρησιμοποιούνε στην Ευρώπη, δηλαδή IPE HEA κλπ. Βασικά έχω στα χέρια μου μια μελέτη απο Κύπρο η οποία πρέπει να κατασκευαστεί με διατομές ευρωπαϊκές και θα με βοηθούσε κάποιος πινάκας η software.

Ένα προβληματάκι ας πούμε είναι ότι δεν βρίσκω στοιχεία για διατομές πχ ΙPE 650, 700 κλπ, για να αντιστοιχίσω με τις βρετανικές.

 

Αν το θέμα αυτό έχει συζητηθεί ξανά στο forum παρακαλώ παραπέμψτε με και ζητώ συγγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ Ευρωπαϊκών και Βρετανικών διατομών. Αυτό είναι λόγω του ότι οι Βρετανικές διατομές είναι βασισμένες σε ίντσες (γι’ αυτό και έχεις διαστάσεις πχ 152 mm, 203mm, 305mm) ενώ οι Ευρωπαϊκές είναι βασισμένες σε χιλιοστά (γι’ αυτό και έχεις διαστάσεις πχ 100mm, 200mm, 300mm, κλπ).

 

Το καλό με τις Βρετανικές διατομές όμως είναι ότι υπάρχει ένα τεχνικό εγχειρίδιο (το λεγόμενο Blue Book) στο οποίο έχει πίνακες διαστασιολόγησης με βάση την εντατική κατάσταση (πχ αξονική, αξονική και ροπή στον κύριο άξονα, αξονική και ροπή και στους δυο άξονες) και με βάση το μήκος λυγισμού. Αυτό το βιβλίο και μόνο σου λύνει τα χέρια!

 

Το ανεβάσω στο downloads προς χρήση. Απλώς περίμενε να πάρει έγκριση.

 

 

Steelwork design guide to BS 5950-1: 2000

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.