Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.

Είχα χθές μια κουβέντα περί Βουλγάρικου σιδήρου το οποίο εδώ στην περιοχή μου, χρησιμοποιείτο κατά κόρον. Δεν είχα άποψη επί του θέματος, αλλά όλη η ομήγυρη συμφωνούσε στο οτι το σίδερο απο εκείνη την χώρα είχε ραδιενεργά κατάλοιπα.

 

Εχετε ακούσει κάτι τέτοιο; Λέτε να ζούμε σε ραδιενεργά κλουβιά;

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Ναι, είχα ακούσει πριν από χρόνια για Βουλγάρικο και Τούρκικο ραδιενεργό χάλυβα. Μπορεί βέβαια να ήταν απλώς φήμες που διέρρεαν οι Έλληνες ανταγωνιστές. Κανένας δεν νομίζω ότι μπορεί να επιβεβαιώσει θετικά ή αρνητικά.

Δημοσιεύτηκε

Την πιό "συνταρακτική" διαπίστωση την κάνανε οι σιδεράδες οι οποίοι λένε πως όταν δούλευαν βουλγάρικο, κοβόταν και η πληγή δεν έκλεινε με τίποτα...

Δεν ξέρω... Πάντως η σκέψη και μόνο με τρομοκρατεί...

Δημοσιεύτηκε

Ένας φίλος μου μηχανικός που δουλεύει στη Σιδενόρ

μου είπε ότι πριν την ανακύκλωση του σίδηρου τον περνάνε από ανιχνευτές ραδιενέργειας !!!!!!

μόλις εισέρχεται το φορτηγό στον χώρο του εργοστασίου, πριν ξεφορτώσει.

Δημοσιεύτηκε

Στο βιβλίο των Κ. & Θ. Τσίπηρα "Οικολογική αρχιτεκτονική" αναφέρονται μεταξύ άλλων:

 

"Η ραδιενέργεια εμφιλοχωρεί και μέσα στο χάλυβσ που χρησιοποιείται για το οπλισμένο σκυροδέμα και ειδικότερα σε αυτόν που κατασκευάζεται στις χαλυβουργίες από ανακύκλωση παλαιοσίδήρου. Η κατάσταση βεβαίως δεν εγκυμονεί προς το παρόν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία[....]...

 

Στη διάρκεια μιας ημερίδας για τον νέο Ελ. Κ.Τ.Σ. που οργάνωσε το ΤΕΕ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα αυτό...[...]...

 

Παράλληλα, μεγάλες ποσότητες σιδήρου μπετόν ακατάλληλου για κτιριακές κατασκεύες ενδέχεται να έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού με ευρωπαϊκό "διαβατήριο" αλλά αμφίβολη προέλευση. Αυτό διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που έκανε το Κέντρο Ελέγχου Δημοσίων Έργων (ΚΕΔΕ)...[...]...

 

...το θέμα αυτό απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ειδικά την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία και επέβαλε, σε πρώτη φάση, τη λήψη πιστοποιητικών καθαρότητας από ραδιενέργεια για κάθε εισαγόμενο φορτίο παλαιοσιδήρου...[...]...

 

Δεδομένου ότι οι εισαγόμενοι χάλυβες - περίπου το 35% της εγχώριας ζήτησης - σε μικρό ποσοστό προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. (όπου έχουν αρχίσει να λαμβάνονται μέτραα0, ενώ ο κύριος όγκος προέρχεται από τρίτες χώρες, όπως την Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση (όπου τα μέτρα είναι ανύπαρκτα), ο κ. Μαστοράκης υποστήριξε ότι τα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ασφαλή προς χρήση...[...]..."

 

 

Όπως καταλαβαίνετε όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

σιγουρα υπαρχει ραδιενεργεια, επισης στο μπετον υπαρχει μιρη ποσοτητα, ραδιενεργου ουρανιου. επισης στα κτιρια ποσοτητες ραδιενεργου ραδονιου,που απελευθερωνεται απο τους μικροσεισμους απο τα βραχια. επισης στην βορεια ελλαδα απο τον αντιδραστηρα κοζλοντουι απελευθερωνεται ραδιενεργεια που καταληγει με τα νερα στην ελλαδα. ασ μην εχει η ελλαδα πηρυνικο αντιδραστηρα, εχουν ολοι οι γειτονες, οποτε ακτινοβολειται και χωρις κανε να κερδος. επισης στα αλεξικεραυνα, επισης στον καπνο του τσιγαρου υπαρχει ραδιενεργο πλουτωνιο. οποτε ακτινοβολουμε και τους μη καπνιστες και τα παιδια.

Δημοσιεύτηκε

Για την επιβεβαίωση των υποψιών μας άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο πως

πέρασε από το τελωνείο των Ευζώνων φορτίο με χάλυβα το οποίο περιείχε

ραδιενέργεια. Υποτίθεται πως μόλις διαπίστωσαν το λάθος τους στο τελωνείο

ψάξανε για το φορτηγό το οποίο το εντόπισαν έξω από τη Θεσσαλονίκη και

το γύρισαν πίσω με το φορτίο του. Περαστικά μας!

Δημοσιεύτηκε

αλλωστε αυτο ποθ δεν διδασκεται στα ελληνικα πολυτςχνεια ειναι οτι ο γαλλος εφευρετης του μπετον αρμε δεν το προοριζε για οικιστικη χρηση αλλ κυριως για βιομηχανικα κτιρια και αλλες μεγαλες κατασκευες. δηλ ακαταλληλο για να ζουν ανθρωποι εντος κτιριων απο μπετον. οποτε σε πολλες σοβαρες χωρες κατοικουν εντος αλλων υλικων, πχ τουβλα, ξυλο, κλπ υλικα, παντως οχι εντος μπετον. και μην μας πουν περι αντισεισμικοτητος, γιατι θελουμε προ-σεισμικοτητα ,δηλ ελαφρα κατασκευη, και οχι αντι-σεισμικοτητα.

Δημοσιεύτηκε

Το ξύλο χρησιμοποιείται σε χώρες που έχουν φθηνή ξυλεία και σε μεγάλες ποσότητες λόγω του ότι έχουν μεγάλα και κατάλληλα δάση.

Επίσης, τα ξύλινα σπίτια δεν είναι κατάλληλα για θερμές χώρες όπως η Ελλάδα λόγω της μικρής θερμοχωρητικότητας των ξύλινων κατασκευών.

 

Με τούβλα δεν μπορείς να κτίσεις υψηλά κτήρια, πάνω από 2-3 ορόφους, δεν έχουν την απαιτούμενη αντισειμικότητα και ενώ τα τούβλα είναι βιομηχανικό προϊόν δε συμβαίνει (συνήθως) το ίδιο και με το κονίαμα που χρησιμοποιείται. Άρα η ποιότητα κατασκευής είναι χαμηλότερη.

 

Τον όρο "προ-σεισμικότητα" πρώτη φορά τον ακούω.

Η ελαφριά κατασκευή θα οδηγήσει σε μικρότερες διατομές φερόντων στοιχείων, σε αλλαγή των ιδιοπεριόδων χωρίς αυτό να σημαίνει καλύτερη συμπεριφορά σ' όλους τους σεισμούς και μ' άλλα μειονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω (θερμοχωρητικότητα).

 

Δεν είναι τυχαίο ότι μεταλλικές κατασκευές χρησιμοποιούνται μόνο όταν θέλουμε ταχύτητα κατασκευής, κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, ανέγερση πάρα πολλών ορόφων, ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.