vkapel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Μπορώ να ρυθμίσω χώρους που προσαρτώνται σε κατάστημα και συνολικά αποδίδουν 120 μ2 κατάστημα, ενώ η περιοχή επιτρέπει την χρήση "κατάστημα" με όριο 50 μ2;
ge_liakos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Χώρος ο οποίος στην άδεια είναι κλειστό γκαράζ τακτοποιείται για χρήση καταστήματος (λειτουργεί σήμερα ως κατάστημα με είδη καθαριότητος σκούπες, γλάστρες κλπ). Μετα την τακτοποίηση θα μπορεί να χρησιοποιηθεί ως κατάστημα οποιουδήποτε είδους; πχ κατάστημα ρούχων ή κρεοπωλείο;
ppetros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Συνάδελφοι καλημέρα.Γνωρίζετε τί έξτρα χαρτιά χρειάζομαι εγώ ως μηχανικός για να ρυθμίσω τον ημ/θριο μου και να μην πληρώσω αμοιβές,φπα,κτλ.;ευχαριστώ @gkaram, επειδή πολλοί συνάδελφοι το έχουν ρωτήσει, αν θέλεις όταν επικοινωνήσεις με το δικαστικό τμήμα του ΤΕΕ (όπως σου είπε η anka) μπορείς να μας πεις αναλυτικά την απάντηση του (π.χ. χαρτιά και που υποβάλονται κ.λ.π.) καθώς και το τηλέφωνο που πήρες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι. Ευχαριστώ.
JTB Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Χώρος ο οποίος στην άδεια είναι κλειστό γκαράζ τακτοποιείται για χρήση καταστήματος (λειτουργεί σήμερα ως κατάστημα με είδη καθαριότητος σκούπες, γλάστρες κλπ). Μετα την τακτοποίηση θα μπορεί να χρησιοποιηθεί ως κατάστημα οποιουδήποτε είδους; πχ κατάστημα ρούχων ή κρεοπωλείο; Κι εγώ θα ήθελα να το μάθω, θα το αντιμετωπίσουμε κάποιοι στο μέλλον... Ξέρει κανείς;
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Αν κάποιος έχει καταλήξει σε 2 πραγματάκια αν μπορεί να μου πει... 1. Ποια υπόγεια τακτοποιύνται τελικά; 2. Σε περίπτωση δύο ιδιοκτητών με 50 -50 τι γίνεται; Σε ποιον κόβεται το παράβολο και αν εξουσιοδοτήσουν μηχανικό θα το κάνουν και οι δύο ή ο ένας στον άλλο και ο άλλος στον μηχανικό; Στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης έχουν τα δικά τους έντυπα από το site της Νομαρχίας οπότε πιο εύκολο και γρήγορο να έχετε τα δικά τους έντυπα λίγο πιο διαφορετικά από του υπουργείου... Επίσης γνήσιο της υπογραφής θέλει μόνο η εξουσιοδότηση...και προσοχή στο θέμα των αμοιβών, γιατί κάτι απαλλαγές και δωρεεές επειδή στο γραφείο εκεί δε γνωρίζυν από φορολογικά θα έχετε πρόβλημα αν κάποιοι κάνετε δικό σας ή δωρεά σε συγγενή... Επιπλέον μου είπανε ότι αν σε κάποια πολεοδομία ζητάνε κάτι περισσότερο από ότι γράφει ο νόμος, τότε να επιμείνετε να σας το δε'ιξουν που το γρ'αφει σε ποιο ΦΕΚ..Δηλαδή αντίγραφο συμβολαίου με τίποτα...
civilman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Σε ημιυπαίθριο χώρο σε κατοικία που βρίσκεται εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων (και εχουν εξαντληθεί οι ΣΔ) στη διαίρεση επιφάνεια Η/Χ / ΣΔ ποιος είναι ο ΣΔ? (γιατί σε τέτοιους οικισμούς ο ΣΔ είναι κλιμακωτός πχ. για τα πρώτα 100 μ2 επιφανείας του οικοπέδου ---> σδ=1,60, για τα επόμενα 100 μ2 επιφανείας του οικοπέδου -----> σδ=0,80., κ.ο.κ.) Μήπως μπορέι κάποιος να βοηθήσει? Μήπως θα βάλω ένα μέσο συντελεστή δόμησης???
ssouanis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 @civilman Έχει αναφερθεί το θέμα σε προηγούμενες αναρτήσεις και έχουν ακουστεί πολλές απόψεις. Η δική μου είναι να πας με την μικρότερη τιμή. Δηλαδή άμα έχεις 1.60, 0.80 και 0.40 να πας με το 0.40. Η αιτιολόγηση είναι η εξής: Με αυτό το πηλίκο, ψάχνεις πόσα μέτρα παραπάνω οικόπεδο θα έπρεπε να είχες για να μπορείς να χτίσεις νόμιμα τους χώρους που ρυθμίζεις. Άρα με τη λογική ότι έχεις εξαντλήσει τα τετραγωνικά που δικαιούσαι με 1.60, εξαντλείς τα τετραγωνικά που δικαιούσαι με το 0.80, εξαντλείς τη δόμηση σου (νόμιμα) με τα υπόλοιπα μέτρα του οικοπέδου σου και από εδώ και πέρα ψάχνεις πόσα μέτρα παραπάνω θα έπρεπε να έχεις. Άμα τα είχες θα πήγαινες με τον συντελεστή 0.40. Ίσως ένα αριθμητικό παράδειγμα είναι καλύτερο. Έστω οικόπεδο 300μ2 με συντελεστή: 1.60 για τα πρώτα 100μ2 0.80 για τα επόμενα 100μ2 0.40 για τα παραπάνω από τα 200μ2. Στο οικόπεδο μας έχουμε επιτρεπόμενη δόμηση 280μ2 (160+80+40). Έχουμε τώρα να ρυθμίσουμε 20μ2 Η/Χ. Ψάχνουμε πόσο οικόπεδο παραπάνω θα έπρεπε να είχαμε για να έχουμε δικαίωμα δόμησης 300μ2. Το πάμε ανάποδα. 160μ2 δόμηση για τα πρώτα 100μ2 οικοπέδου 80μ2 δόμηση για τα επόμενα 100μ2 οικοπέδου Για τα 60μ2 δόμηση που μας υπολείπονται χρειαζόμαστε 60/0.40 = 150μ2 οικοπέδου. Άρα χρειαζόμαστε ακόμα 50μ2 οικοπέδου. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε αν σκεφτούμε: (20μ2 που ρυθμίζονται)/(0.40) = 50μ2. @JTB Τα πάσης φύσης καταστήματα που θα προκύψουν από τις ρυθμίσεις θα πάρουν χαρτί από την πολεοδομία ότι ρυθμίστηκαν βάσει του νόμου 3843/2010 και όχι βεβαίωση κύρια χρήσης. Έτσι θα μπορεί να λειτουργήσει εκεί κατάστημα που ΔΕΝ χρειάζεται άδεια λειτουργίας (παπουτσάδικο) αλλά κανείς δε ξέρει τι γίνεται με τους χώρους που απαιτείται άδεια λειτουργίας. Σε σεμινάριο που έγινε από το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, μας είπαν ότι μία καλή αρχή είναι να ρωτήσουμε στο φορέα που είναι υπεύθυνος για άδεια λειτουργίας αν τους καλύπτει αυτό το χαρτί που θα δίνει η πολεοδομία. Το τι θα γίνει στο μέλλον δε το ξέρει κανείς.
civilman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση και την αναλυτική επεξήγηση. Βέβαια αν έχουν εξαντληθεί τα μέτρα (400, σύμφωνα με το ΠΔ του 85) άσχετα με το μέγεθος του οικοπέδου, δεν υπάρχει η έννοια των παραπάνω τετραγωνικών που θα χρειάζονταν οικόπεδο (Σαφώς και είναι πολύ λογικό όμως για τα εντός σχεδίου πόλεως που δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός). Σ'ευχαριστώ και πάλι.
tektonas80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Είναι για γέλια. Χτες πήγα στην κεντρική πολεοδομία Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ήταν πλήρης δεν τα δεχτήκαν όμως, επειδή είχα την αίτηση του υπουργείου. Με ενημέρωσε η υπάλληλος ότι σε κάθε πολεοδομία της Θεσσαλονίκης έχουν διαφορετικές αιτήσεις. Εκτός από την ανατολικής Θεσσαλονίκης.
ajanasto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Από ότι είδα σε αυτό το thread έχουν κ άλλοι την ίδια απορία. Οπότε η απάντηση θα δωθεί από την πολεοδομία.Θα επανέλθω με σχετική ενημέρωση... ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: 1) Αίτηση Ιδιοκτήτη με στοιχεία ενός συνιδιοκτήτη υπογεγραμμένη από όλους τους συνιδιοκτήτες (εις τριπλούν) 2) Υπεύθυνη Δήλωση εις διπλούν για κάθε συνιδιοκτήτη (με γνήσιο της υπογραφής) 3) Τεχνική Έκθεση Μηχανικού μαζί με στέλεχος ΟΑ, τοπογραφικό και κάτοψη (όλα θεωρημένα αντίγραφα) 4) Παραστατικά: Αμοιβής, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ, Παράβολο 250/350 (αναλόγως την περίπτωση) 5) Φύλλο καταχώρησης 6) εξουσιοδότηση από όλους τους συνιδιοκτήτες (με γνήσιο της υπογραφής)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα