qwert Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Με αφορμή συζήτηση σε προηγούμενο τόπικ θα ήθελα την αποψής σας για την σύσταση εταιρίας μηχανικών. Συμφέρει?Ποια είναι τα καλά και τα άσχημα? Ποιές οι διαφορές στις διάφορες εταιρίες που μπορούν να συσταθούν?(Α.Ε.,Ο.Ε.,Ε.Ε.,Ε.Π.Ε κτλ)
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Λοιπον φιλε μου εγω εχω ΕΠΕ,δηλαδη εταιρια περιορισμενης ευθυνης. Αν εχεις ΕΠΕ μπορεις να παρεις οποιοδηποτε εργο εως 880.000 ευρω.Εχεις ολα τα ωφελη μιας εταιριας,οπως εταιρικα κινητα,εταιρικα αυτοκινητα,λειτουργικα εξοδα και ολες τις αναλογες εκπτωσεις απο την φορολογια. Θετικο της ΕΠΕ ειναι πως δεν εχεις προσωπικη ευθυνη για οτι γινει με τους πιστωτες της εταιριας,δηλαδη αν η επιχειρηση σου πτωχευσει η εχει χρεη,εχουν οι πιστωτες σου δικαιωμα να κατασχεσουν οτι υπαρχει στην εταιρεια αλλα δεν εχουν δικαιωμα να βαλλουν χερι στην προσωπικη σου περιουσια. Αρνητικο της ΕΠΕ ειναι η ελαφρως υψηλοτερη φορολογια κατα περιπου 2 μοναδες απο τις αλλες εταιρικες μορφες,αλλα κυριως το οτι δεν ειναι τοσο ευκολος ο δανεισμος μεγαλων ποσων (μεγαλυτερων των 50 χλιαδων) απο τις τραπεζες λογω της μη υπαρξης προσωπικης ευθυνης. Τωρα οι ΕΕ εχουν το θετικο της χαμηλοτερης φορολογιας απο τις ΕΠΕ,του ευκολοτερου τραπεζικου δανεισμου αλλα το αρνητικο πως σε οτιδηποτε παει στραβα μπορουν να στα παρουν ολα ,ακομα και προσωπικη περιουσια. Τωρα η ΑΕ ειναι η κορωνιδα των εταιρικων σχηματισμων,με μεγαλα οφελη αλλα πλεον μιλαμε για πολυ μεγαλους τζιρους,κατι που για την συντριπτικη πλεοψηφια των μηχανικων δεν προκειται να συμβει ποτε... Για μενα,ως αρχη η ΕΠΕ ειναι οτι καλυτερο για εναν νεο μηχανικο.Απαιτει κεφαλαιο 18.000 ευρω (δηλαδη θα πρεπει να ειστε ανα πασα στιγμη ικανοι να εχετε τοσα λεφτα διαθεσιμα),και εχει ολα τα οφελη που προανεφερα. Μην ξεχνατε βεβαια πως μια εταιρια περα απο ωφελη εχει και πολλες υποχρεωσεις.Π.χ. θα πρεπει να εχετε με κανονικη προσληψη καποια ατομα,θα πρεπει η εταιρια να εμφανιζει κερδη σχεδον καθε χρονο για να αποφυγετε μπλεξιματα με τις εφοριες,να εχετε λογιστη να τακτοποιει τα βιβλια σας και πολλα αλλα. Πιστευω πως η ατομικη επιχειρηση ειναι καλη στο οτι εχεις το κεφαλι σου με μικροτερες σκοτουρες,αλλα αν αρχισεις και ανεβαινεις σε τζιρο η δημιουργια εταιρειας ειναι μονοδρομος.
bill Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Μιλάς για μονοπρόσωπη ΕΠΕ; Αν ναι, είναι εύκολη η ίδρυσή της;
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2008 http://epixeiro.admin.uoc.gr/index.php?module=ContentExpress&func=print&ceid=40
qwert Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2008 Θοδωρή σε ευχαριστώ! Ήσουν κατατοπιστικός. ΚΑι τώρα κάποιες απορίες. Καταρχήν εγώ σκέφτομαι για εταιρία μαζί με έναν ακόμα μηχανικό και όχι μονοπρόσωπη. Όσον αφορά το προσωπικό τι εννοείς? Πρέπει ντέ και καλά να έχεις προσωπικό ή όταν θέλεις να πάρεις κάποιον οτι θα πρέπει να είναι με πρόσληψη και όχι με δελτίο παροχής??
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2008 Κοιταξε φιλε μου για τοσο μεγαλες λεπτομερειες δεν μπορω να σου απαντησω,καθως ο πατερας μου εχει αναλαβει το οργανωσιακο κομματι της εταιριας. Οταν τον ρωτησα καποια στιγμη ομως,μου απαντησε πως μια εταιρεια πρεπει να φαινεται να εχει καποιο προσωπικο με κανονικη προσληψη και για καποιους φορολογικους λογους.Εγω π.χ εχω δυο ατομα με κανονικη προσληψη και απο κει και περα απο 3-6,αναλογα με τις αναγκες του εργου,με μεροκαματο.
anka Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2008 Από το σεμινάριο "Real Estate.Διαχείριση ακίνητης περιουσίας", του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, που εισηγείται ο κ.Τερζάκης: Αφανής Εταιρεία. Η αφανής εταιρεία είναι ιδιόρρυθμη εταιρεία. Εχει ως κύριο χαρακτηριστικό, ότι υπάρχει ως εταιρεία (με στόχο την επίτευξη του εταιρικού σκοπού), μόνο στις σχέσεις μεταξύ των συνεταίρων δηλ. στις εσωτερικές σχέσεις. Προς τα έξω, οι εσωτερικές σχέσεις δεν εμφανίζονται, γιατί ο εμφανής εταίρος που συναλλάσεται με τους τρίτους, συναλλάσεται μόνο στο δικό του όνομα και όχι στο όνομα της εταιρείας ως εκπρόσωπός της. Συναλλάσεται δηλαδή σαν να ασκούσε ατομική επιχείρηση άσχετα του εάν τελικά, τα κέρδη και οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ αφανών και εμφανών εταίρων, σύμφωνα με την συμφωνία της αφανούς εταιρείας. Εμπορική Εταιρεία Η εμπορική εταιρεία είναι η εταιρεία η αναφερόμενη στον Εμπορικό Νόμο και ειδικότερα, η Ε.Ε. (Ετερόρρυθμη εταιρεία), η Ο.Ε. (Ομόρρυθμη Εταιρεία), η Ε.Π.Ε. (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) και η Α.Ε. (Ανώνυμος Εταιρεία). Η μορφές της εμπορικής Εταιρείας είναι κλειστού αριθμού = «numerus clauses» (δηλ περιοριστικά οι αναφερόμενες στον Εμπορικό Νόμο και μόνον αυτές). Κοινοπραξία. Η κοινοπραξία είναι μία συμφωνία, μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων, με την οποία συμφωνείται πως με κοινά κεφάλαια και προσπάθεια θα επιτευχθεί ο συγκεκριμένος κοινοπρακτικός σκοπός, με την επίτευξη του οποίου, η κοινοπραξία πρέπει να λύεται και να παύει να υφίσταται [πράγμα που συνήθως δεν γίνεται γιατί τα κοινοπρακτούντα μέλη επιδιώκοντας την λύση της κοινοπραξίας αναπόφευκτα θα προκαλέσουν και τον τακτικό φορολογικό της έλεγχο]. Επίσης, μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέροντα βιβλία για όλα αυτά εδώ.
anka Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2008 Επίσης όσον αφορά τις Α.Ε., μιας και από αυτές δόθηκε η αφορμή σε άλλο topic για το παρόν, ανέβασα αυτό. Όπως τόνιζαν ιδιαίτερα στο σεμινάριο που ανέφερα παραπάνω, το θέμα δεν είναι στη σύσταση μια εταιρίας αλλά στη ΛΥΣΗ της. Για την λύση μίας Α.Ε. η εκκαθάριση γίνεται υποχρεωτικά με πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και ΟΧΙ σε αυτούσια διανομή τους στου μετόχους (κατά τον λόγο συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο). Έτσι έχουμε τελικά ένα είδος διπλής φορολόγησης: α)φορολογείται το κέρδος που γεννήθηκε στο πρόσωπο της Α.Ε. από την διαφορά μεταξύ των τιμών πώλησης και των τιμών που εμφανίζονται στα βιβλία της. β) φορολογείται με φόρο διανομής το μοίρασμα του ταμείου στους εταίρους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα